Fredag 29 Juli


Jag ogillar verkligen det här vädret, det är mulet och tråkigt på dagarna men så spricker det upp till kvällen när man ändå inte kan göra något.. Jag vill att det ska vara fint på dagen så jag kan vara hemma hos mamma och pappa eller kanske åka till sjön med Gibbson.

Jag önskar att han var lite större så att han iaf orkade gå ner till mälaren eftersom det är närmast, men även det är för långt och de riktiga stränderna är det jätte långt till och man skulle behöva bil. Förutom lillsjön som jag kan ta buss till men dit vill jag inte åka själv och på kvällen. Ska man åka någonstans med Gibbson ska man ju kunna vara där ett tag. Tråkigt!

Jag har börjat oroa mig lite för min träningsform, det är snart midnattsloppet och jag har inte sprungit sen vi hämtade Gibbson. Jag ville ju passa på att vara hemma med honom medan jag jobbade på dagarna, så därför blev edt inget på kvällarna och nu är jag ensam och kan inte lämna honom så långe och han är alldeles för liten för att följa med. Det är lite jobbigt så jag måste ta mig ut direkt när Bruno kommer hem igen och lägga på ett kol. Det känns inte lovande just nu..

Idag gick vi ut på ängarna och tränade inkallning och stanna. Han är jätte duktig på att stanna och sätter sig snällt ner och väntar tills man kommer fram, inkallningen går bättre och bättre! Det är jätte roligt att se att han hajjar så snabbt och lär sig, men det gäller att fortsätta..

Nu ska jag kolla vad han gör, jag tycker det låter som att han biter på sitt ben.

Torsdag 28 Juli


Idag gick jag och Gibbson ut för att hälsa på mormor. Det skulle egentligen bara blivit en fika men vi blev bjudna på både lunch och fika så vi kom dit halv tolv för att bli kvar till halv fem och då var det dags för Gibbson och mig att gå hem till mamma och pappa för att mata kaninerna. Vi hade i alla fall jätte trevligt och satt och pratade massor.

Jag ringde Agria idag också för att ändra Gibbsons namn, de hade stavat Joshamee fel, en småsak men jag tänkte om det händer något kanske det är bäst att allt är rätt om man får att göra med någon gnällspik.

Nu är klockan exakt så mycket att Gibbs ska sova, men han är uppe i högvarv som vanligt vid den här tiden. Även fast vi tagit en ordentlig valppromenad och gjort massa övaningar så ska han leka när vi kommer hem. Det är som att han kommer in i andra andningen precis som små barn och bara vägrar koppla av och ska bita och kraffsa i allt. Det är vid sådana här tillfällen man får lust att använda stekpannan så att han somnar.. Han är ju så trött men bara vägrar lägga sig ner och ta det lugnt. Det är även nu det är skönt att vara två hemma som kan turas om, men just nu är det bara jag.

Jag ska nog gå in i vardagsrummet och lägga honom ner med huvudet under soffan, då brukar han slappna av och krypa in för att sova, eller han kryper inte så långt in längre med tanke på att han börjar bli för stor för att få plats.

Nu måste jag natta hunden.

Onsdag 27 Juli


Idag gjorde jag och Gibbson ett nytt försök och gick till mamma och pappa vid niotiden och vi kunde faktiskt leka i solen en bra stund, vi badade båda två jag fixade en egen pool till Gibbson eftersom jag antar att pappa inte skulle uppskatta om Gibbson badade i poolen.. Jag tror inte kloret är jätte bra för hand hud heller.

Vi solade lite och somnade båda två en stund ute i solen vilket var jätte skönt! Jag älskar att sova utomhus! När vi väl skulle gå hem somnade Gibbson inne medan jag höll på att plocka undan och jag ville inte väcka honom så jag satte mig ner och vaknade. Vi kom därifrån två timmar senare.. Men jag låg i soffan och vilade så et gjorde inte så mycket, han väckte mig snällt med en blöt puss och ett par busiga ögon.

Hemma tog vi det lite lugnt sen åt vi middag och kollade på halv åtta hos mig sen var det dags för en till promenad och efter det hade han svårt att varva ner och nu har han precis somnat efter att ha sprungit ut och in och gjort diverse bus..

Jag skulle vara duktig och pröva uppdatera datorn eftersom Bruno föreslog det nu när jag klagat på att allt stannar och att det går så segt allting.. Dock råkade jag uppdatera explorer också, fan vad fult och dåligt det blev. Det ska vi ta bort! Har suttit och fört över bilder och sådan på min bärbara hårdisk så får vi se om något händer. Annars vet jag inte vad jag ska göra, varje gång jag startar datorn måste jag vänta i typ en timme innan jag får göra något annars stannar allt. Jag överdrev lite, men jag hatar att behöva vänta och ta det lugnt..

Nu ska jag nog göra en kopp té! Mina nerver behöver det..

Gibbson älskar vatten!


Tisdag 26 Juli

Idag gick jag och Gibbson hem till mamma och pappa för det såg ut att bli riktigt fint väder. Problemet var att efter att vi varit där i kanske en kvart gick solen i moln och kom inte fram igen. Vi var ute ett tag ändå eftersom det fortfarande var skönt ute men tilllsut tröttnade vi och gick in, där fixade vi lunch och satte oss och kollade på en film. När den var slut då gjorde jag iordning mat till alla kaninerna och när allting var klart då gick vi hem igen.

På vägen dit och hem tränade vi ögonkontakt och det gick jätte bra! Han är så duktig och lär sig snabbt det gäller bara att inte "ta ledigt" utan att träna lite i taget hela tiden.

Nu på kvällen har har varit ganska hyper och sedan helt plötsligt däckat någonstans. Det går verkligen upp och ner, vissa dagar håller han en ganska jämn fart hela dagarna medan andra dagar är han hur busig som helst för att sedan slockna någonstans.

Han har ofta svårare att slappna av på kvällarna men jag har märkt att det går iaf lite snabbare att få honom att varva ner om man tar en promenad. Vi har börjat gå mer riktia promenader nu, förut gick vi mest på baksidan men man märker att han behöver mer nu.

Jag har målat en del idag också, tre teckningar blev det. Tog bild på de men jag orkar inte lägga över de nu.. Gibbson somnade precis så jag ska passa på att lägga mig ner i soffan och ta det lite lugn.

Söndag 24 Juli

Idag åkte vi och hälsade på "storebror" Bowser eftersom brorsan Zaco inte är hemma för tillfället, då fick Gibbs pröva på att åka tåg och buss. Det var spännande och han kunde inte riktigt sitta still för han ville ju så gärna nosa och titta runt lite..
Väl hemma hos "storebror" busade vi i minibassängen, Gibbs älskar vatten! Go'natt säger vi nu!

Lördag 23 Juli


Dålig uppdatering nu, men jag skyller på jobbet. Har jobbat två veckor nu och på kvällarna har jag saomnat i soffan och all tid där i mellan gick till att äta och vara med Gibbson! Upp vid fyra för att gå ut med Gibbs för att sedan somna om någon timme och sedan var det dags att gå till jobbet. På rasterna cyklade jag hem varje dag för att vara så mycket som möjligt med Gibbson så det har blivit en hel del cyklande i två veckor.

Gibbs är jätte duktig och kan nu sitt, ligg, tass, rulla runt och börjar förstå hopp, han börjar även lära sig sitt namn ordentligt men där har vi lite kvar på, han reagerar inte alltid när vi säger hans namn och kom är likadant, har vi fått hans uppmärksamhet kommer han oftast så vi är en bit påväg.

Just nu är det plädarna hemma som är svåra att låta bli, dem är mysiga att bita i och dra loss hår ifrån men man lär sig så sakteligen. Mitt hår är också kul att dra i vilket jag inte tycker är jätte skönt..

Vi funderar just nu på om vi ska vänta och ta en lydnadskurs till våren eller om vi ska satsa på en valpkurs nu i höst. Vi har hört att valpkurserna ofta handlar mycket om att valparna ska socialiseras men vi kollade på en brukshundsklubb här i närheten som lät ganska bra, det handlade mycket om allmän lydnad vilket är vad vi vill ha plus att vi fick höra av Grannar att instruktörerna där var väldigt duktiga. Så jag sitter och funderar lite, dock känns det i plånboken då det krävs ett brukshundsklubbmedlemsskap och det kostar pengar men sedan tillkommer kostnaden på själva kursen.

Sista anmälningsdagen är den 1 Augusti vilket är väldigt snart..
Just nu ligger min Gibbs och sover brevid mina fötter halvt under soffan som han snart inte kommer komma in under längre.. Nu la han sig på rygg, tokern är för söt!

Onsdag 13 Juli


Idag blev Joshamee Gibbs, aka Gibbson, min på riktigt! Papprena är påskrivna och pengarna är inte längre mina, där emot ligger det en otroligt söt, underbar, mysig och lurvig liten prins här hemma. Han ligger på vardagsrumsgolvet och sover gott nu.

I bilen på vägen hem åkte vi igenom ganska många rondeller vid ett tillfälle och då kom det upp en klump i mattes knä, som tur var hade matte förberett genom att ha en filt i knät som fångade upp de go'sakerna.. Vi åkte sedan hem till mor och far för att Gibbs skulle få träffa Zaco och de fick leka lite och bråttades och nafsade i varandraa, hur gulligt som helst! När mamma och pappa sate igång grillen rörde vi oss hemmåt, vilket tog ett tag då Gibbs fick gå själv lite i mellanåt.

Väl hemma lät vi honom gå på upptäcktsfärd inne och ute och benet vi köpt smakade gott, men goast smakade maten som låg i matskålen. Vilket inte är så konstigt när man spytt upp allt man ätit tidigare plus att man lekt på tom mage med sin brorsa. Vi gick ut lite här utanför men det var inte dag än så vi gick in och där satte han sig vid soffan och la sig sedan ner för att stänga ögonen och slocka på en gång och han sover fortfarande..

När han vaknar är det dags att gå ut igen. Jag har saknat den här lilla prinsen så mycket och nu är han äntligen här och jag avundas Bruno som ska få vara med honom nu medan jag jobbar. Jag ska springa hem varje dag, eller cykla så jag kommer hem så fort som möjligt! Förresten Bruno, jag kommer nog engagera mig väldigt mycket i Gibbs, men jag vill att du ska veta att jag älskar dig också! Jag älskar dig jätte jätte mycket, kan du förstå det?! (Som Lotta på bråkmakargatan säger)

Här kommer några bilder på min guldklimp Gibbson!





Joshamee Gibbs 9 v. och 1 dag.



Tisdag 12 Juli


Idag var en lugn dag på jobbet, jag var lite orolig eftersom jag skulle stänga och jag har aldrig stängt på den förskolan förut, plus att det var mycket att tänka på eftersom det finns så mycket fönster och vrår. Men det gick bra och tillslut kom jag därifrån och då var det raka vägen hem till mamma och pappa där en stor gryta chili con carne stod på bordet! Så himla gott, tack för maten!

Ju mer jag busar och är med zaco ju mer längtar jag efter att få hämta hem Gibbs! Det underbara är att jag bara behöver vänta till imorgon eftermiddag för då är det dags att åka och hämta honom så jag kan förvarna er, mina två läsare att den här bloggen ganska säkert bara kommer handla om Gibson ett tag fram över och vad han gör och lär sig. I alla fall kommer nog en stor del handla om honom.

Jag har redan rullat undan de stora mattorna i sovrummet och vardagsrummet, det är i princip bara hallmattan kvar. Tänkte jag skulle undvika olyckshändelser på mattorna i alla fall, fast är han ungefär som zaco kommer det här gå galant för att han är jätte duktig på att gå på toa ute.

Nu ska jag gå ut och mata mina andra bebisar ute i kaninburen och sen är det dags att hämta in tvätten.

Måndag 11 Juli


Hemma i Sverige igen efter en vecka i Finland, mitt alldeles egna paradis som Bruno nu har fått tagit del av, vi har bastat och badat varje dag och jag var även duktig och sprang en del också. En dag åkte vi ut med farmor i rodbåten ut till ön för att kolla om det var mindre alger där men det var det inte men jag och Bruno bestämde oss för att hoppa i i alla fall, så vi hoppade av mitt ute i sjön strax intill ön och simmade ända hem. Det var duktigt gjort av oss! Det var dåligt väder två dagar annars har vi haft det jätte varmt och det har varit mer än 25 grader i vattnet! Det var så underbart att äntligen få komma dit igen, mitt Finland! Markus lärde oss några "fula" ord på finska, det roliga är att vi tog ord som egentligen inte alls är fula, det är bara det att säger man det på finska spelar det ingen roll vad man säger för man låter arg ändå och det man säger låter som fula ord!

perkele mansikka pään & jäätelö (det var vad vi sa till varandra)

Jag fick ett insektsbett på knät, antingen var det en blinning eller en geting och kvällen efter svullnade hela mitt ben upp och det är fortfarande svullet plus att svullnaden nu spritt sig till mitt andra ben. så jag ringde vårdguiden idag och dem sa åt mig att åka till närsjukhusets akut och hade inte de tid skulle jag åka in till akuten. Jag ringde jakan och de hade tid men inte någon läkare.. konstigt! De skickade vidare mig till järva närakut och enligt läkaren som var ganska nonchalant tycker jag så har jag fått en infektion som spritt sig och ska nu äta penicillin i tio dagar. Jag kollade även mitt blodsocker som var över det normala, man ska ha 6 och jag hade 7.9 men jag hade precis ätit så det kan vara därför det var högt men läkaren tyckte att jag skulle göra ett ordentligt test på vårdcentralen här hemma.

Just nu ligger jag med benen högt och benen är så svullna så att det stramar i huden och det känns som att mitt skinn är en strl för litet..

När vi kom hem igår från båten åkte vi hem och lämnade all packning för att sedan skynda till mamma och pappa för de hade ju hämtat hem zaco, valpen som är brorsa med våran valp och han är så mysig och duktig! Vi har varit där nu ikväll också och vi har bestämt oss för att hämta Gibbs nu på onsdag för jag kan inte vänta längre och Bruno kommer vara hemma eftersom han inte har fått något jobb än, vilket passar ganska bra just nu!

Joshamee Gibbs hämtas nu på onsdag! Jag längtar helt otroligt mycket!



Lördag 2 Juli


Just nu sitter jag hemma hos mor och far i denna sommarhetta. Här inne är det dock svalare och ganska skönt att vara. Idag åkte vi iväg till Bromma tidigt på förmiddagen för att handla nya saker till Gibson, vi åkte med mamma och pappa och strosade runt ett bra tag i djuraffären. Jag hade svårt att bestämma mig för vad jag skulle ha för koppel men jag valde ett som passar till honom nu så köper jag ett nytt när han blir äldre.

När vi väl hade länsat butiken på hundprylar strosade vi runt i bromma blocks och tittade hur det ser ut där. Det var helt okej, lugnt och skönt i alla fall om man jämför med outlet eller kista till exempel. Jag köpte även ett té, varmchoklad och grädde och det luktade helt gudomligt! Jag hade lust att hälla i mig téet där på direkten! Jag köpte även en tygpåse för att kunna koka mitt rooibosté utan att få smolk i koppen! Najs!

Vi var hemma igen vid två/tre kanske och det var skönt för jag hade en hel del att städa, och vika tvätt skulle jag också göra. Så nu kommer det vara fint och rent när vi kommer hem från finland! Packat har vi gjort också och snart är vi där, jag längtar så mycket! Det ska bli jätte skönt!

Gibbs nu kommer vi och hämtar dig om ungefär tre veckor, jag längtar efter dig så mycket och du har nya fina saker och mysiga plädar som väntar på dig här hemma.

Finland snart kommer vi! (Det kommer göra att väntan på Gibbs blir lite uthärdligare)

RSS 2.0