Torsdag 29 Mars


Den här veckan har snart kommit så långt som till helg! I måndags när jag cyklade hem från jobbet stannade jag vid en skogsdunge och la ut ett litet spår till Gibbson. Det stod några människor i en lekpark alldeles intill och de undrade säkert vad jag höll på med som traskade omkring där inne bland snåren och kastade ut nåt på marken där jag gick. Det var speciellt en man som tittade konstigt på mig när jag gick tillbaka och hämtade cykeln för att sedan gå där ifrån. När jag kom hem gick vi först ut på promenad och sedan mötte vi Sture som Gibbs tycker så mycket om och vi stod och pratade om spår och sök och han berättade om hemvärnet för mig. Jag kanske ska anmäla mig och Gibbson till hemvärnet så vi får gå kurser hos dem.

Efter det gick vi till spåret jag lagt ut och det gick så snabbt och bra att nästa gång får det nog bli ett längre spår. När vi kom hem igen hade Gibbson jobbat hårt med nosen och somnade direkt. Resten av veckan har vi tagit det lite lugnare, gått på långpromenader och använt klövjeväskan istället men i helgen ska jag nog testa och cykla iväg och lägga ett lite längre spår. Han är riktigt duktig och han verkar tycka det är jätteroligt!

Igår hade vi sista seminariet för den här delkursen och jag blev även klar med delkursens examination igår, så nu hopas jag att den blev bra. Så lite påsklov har jag nu, jag har några föreläsningar till nästa delkurs att titta på och så men det är relativt lite att göra till efter påsk vilket är skönt!

Igår bokade jag även tid hos hässelbys veterinär praktik för att ögonlysa Gibbson, så nu är det gjort och det blev fredagen den 27 april. Då får vi veta om Gibbsons ögon ser bra ut, vilket jag hoppas och om några månader ska vi boka tid för en HD och AD röntgen vilket blir avgörande för om Gibbson kommer kastreras eller inte.

Imorgon ska jag försöka hinna tvätta lite efter jobbet för att berget måste minska lite.. Sedan ska jag åka in till stan för att äta middag med Sanna och Sandra och nog kommer det slinka ner någon god drink på det också.. Vi ska fira Sandra som fyller 26 år snart!

Nu har jag även betalt in till introkursen i tävlingslydnad så nu blir det verkligen av och vi har även betalat in till hundutställningen i björklinge så det blir också av. Nu ska jag gå och gosa lite med mina två favoriter husse och Gibbson.


Söndag 25 Mars


Igår gjorde jag och hundarna inte mycket, vi var ju ensamma hemma jag, Gibbson och Zaco eftersom både familjen och sambon var uppe i Sundsvall för att spela innabandy. Vi var ute och gick nästan hela dagen, busade lite gjorde vi också och gick hem till mamma och pappa för att mata kaninerna och där passade Gibbson och Zaco på att rusa runt för full rulle och när jag var klar satte jag mig en stund i solskenet och njöt. På kvällen myste vi till det ordentligt med lite gott till matte och jyckarna fick varsit grisöra som lördagsgodis.

Idag gick vi upp tidigt och det var bra för jag fick sådan beslutångest över vad jag skulle ha på mig så det var tur annars hade vi nog blivit sena. Hör och häpna, anledningen var om jag skulle ha leriga överdragsbyxor och jumpadojjer eller skitiga jeans och gummistövlar. Jag måste skratta, oftast har man svårt att välja klänning eller så..

Det slutade med att det blev jumpdojjer och överdragsbyxorna för det blåste som fan och skulle jag haft jeansen hade jag nog stått och frusit medans vi väntade på att spåret skulle lägga sig. Ja, klädångesten var för att vi skulle åka ut och pröva på spår som avslutning på unghundskursen och det var fint väder men blåsigt och det kunde vara riktigt geggigt i skogen. Vilka beslut man måste ta ibland......

Zaco fick vara ensam hemma i sitt slott medan vi blev hämtade av Annika som skulle följa med och titta, vi stannade vid affären för att köpa köttbullar som skulle användas i spåret och sedan bar det av.

När vi väl kom fram till skogen gick var och en av mattarna/hussarna utan hund med instruktören för att lägga ut ett spår. Då började man först att trampa lite extra vid starten och la ut en köttbullebit, och när man sedan började gå la man först ut en köttbit i varje steg och efter ett tag la man en bit i varannat steg, sedan var tredje för att avsluta med var fjärde steg och som avslutning byggde vi ett köttbulletorn. Under tiden spåret fick ligga till sig lite gick några av de som lagt ut sitt spår först iväg med hunden för att gå spåret medan vi andra fick lite fika.

Sist var det våran tur, vi hade fått längst spår eftersom vi hade fått vänta längst och det var otroligt roligt när jag såg att Gibbson hajjade vad han skulle göra. När han inte längre letade köttbullar utan han koncentrerade sig på att följa mitt gamla spår, det var riktigt roligt att se. Han blev lite intresserad av en hög med hästskit några sekunder men sedan fortsatte han, sen blev det lite svårare när jag hade klivit över ett nedfallet träd men det gick också tillslut! Riktigt duktig var han och det var väldigt kul, det är definitivt något vi ska fortsätta träna! Det är så otroligt enkelt men det är väldigt givande för hunden att träna så. Gibbson var helt slut i huvudet sen..

Efter det hade vi en liten samling och sen var den lektionen över, men jag kommer träffa min instuktör mer för vi har anmält oss till en introkurs i tävlingslydnad som börjar i april! Det ser vi fram emot jag och Gibbson! Det är så kul att få beröm från våran instuktör just när det gäller lydnad och när hon säger att hon tyckte vi skulle fortsätta med lydnaden, och det betyder ännu mer eftersom hon är dommare i tävlingslydnad, det betyder ju att hon vet hur det ska se ut och att hon har sett något hos oss som är bra. Något som är värt att gå vidare med, så se upp, här kommer vi! Jag och mitt yrväder till hund!



Här spårar Gibbson, det är precis innan det blir lite svårt vid det nedfallna trädet.
Tack Annika för att du ville följa med och titta och för att vi fick åka bil med dig!



Fredag 23 Mars

Grattis till min älskade sambo som fått sin första lön efter avslutade studier får man väl säga, eftersom han fått lön tidigare.. Dock kan vi inte fira pengarnas ankomst tillsammans eftersom han är i Sundsvall med typ hundra barn och ungdommar för att spela innebadycup, hoppas det går bra för er!

Den här veckan har varit sådär, började känna mig dålig i tisdags och det blev bara sämre och sämre så jag blev hemma från jobbet igår och idag. Har ätit strepsils, alvedon och hostmedicin och det börjar kännas bättre vilket är väldigt skönt.

I onsdagskväll tog jag mig till sundbyberg för att gå på den sista vanliga hundkurslektionen, jag slukade diverse mediciner för att klara av det och det gick. Vi övade lite mer på sitt och sitt kvar samtidigt som ett ekipage går fot runt ekipaget med sittande hund. Gibbson visade sig "mänsklig" den här gången genom att vara lite ofokuserad på den övningen vilket inte är normalt för honom. Dock ska jag också tillägga att en av tikarna löpte. Men han var riktigt duktig med tanke på att en löpande tik gjorde samma övningar bara några meter bort.

Efer det övade vi mer på inkallning, våran instruktör håller i Gibbson så springer vi bort från henne samtidigt som vi ropar på Gibbson, men den här gången blev lite svårare. Vi skulle springa igenom gruppen av hundkompisar, mattar och hussar och ropa. Jag var helt säker på att han då skulle göra ett depåstop på vägen och hälsa på någon och sedan komma till oss, men! Gibbson struntade blankt i alla mattar, hussar och hundkompisar och kom direkt och sökte upp min sida! Dock var den löpande tiken inne i en bil, annars kanske det hade gått helt annurlunda..

Vi fick inte öva så mycket på inkallningen, "Ni behöver inte, det sitter så bra och han har sån koll på er" hihi! Det är kul att höra sådant! Efter inkallningen gick vi vidare till ligg/ligg kvar och de flesta av oss gick direkt till ligg kvar eftersom de flesta kunde ligg redan. Det var en lite söt tös som inte ville ligga ner, den hunden är jättesöt, det var som att hon inte ville liksom, men de lyckades tillslut! Ligg kvar gick faktiskt riktigt bra för Gibbson, sist vi övade på det ute ville han inte alls men nu var han riktigt duktig! Han brukar tjuva lite och avsluta liggandet själv när jag kommer närmre och det vill jag ju inte. Jag vill att han ska resa sig eller sätta sig upp på kommando men han skötte sig riktigt bra! Han tjuvade bara nån enstaka gång eller två! Riktigt nöjd var jag!

Nu ska vi snart gå och lägga oss, husse är som sagt inte här men jag har fått ersättning, Gibbson ska ha pyjamasparty hela helgen med Zaco. Den lilla myskillen ligger här bredvid och snusar, han låter riktigt gulligt när han sover. Lilla söta mysiga Zacopaco! Nu blir det läggdags, imorgon ska vi njuta av lördagen och gå ut i naturen och leka. Synd bara att det braiga vädret enligt smhi inte ska hålla samma standard imorgon som de senate dagarna.. Go'natt!




Söndag 18 Mars

Så var det söndagkväll och helgen är alldeles strax över..

Idag vaknade jag väldigt tidigt men jag somnade om för inte ens Gibbson vaknade av att jag rörde på mig vilket betyder att det är väldigt tidigt.. Nästa gång jag vaknade kom Gibbson upp i sängen och vi mös en stund. När det var dags att gå ut så fick vi till och med me oss husse ut, men det var för att vi skulle gå och handla lite.

Jag lyxade till det och köpte nybakade frallor till frukost, mums! Efter frukosten tog vi det lugnt ett tag och sedan började vi städa, det var ett berg av tvätt som skulle vikas och det låg grejer överallt och när vi fått undan och rensat det mesta så tog jag en sväng om med dammsugaren också.

Precis när jag dammsugit klart ringde Lunkan och sa att han var framme så vi tog med oss Gibbson för att gå ut och möta honom och Egon. Gibbson tyckte det var jättekul att busa med Egon och passade nog på att retas lite och höll sig på lagom avstånd eftersom Egon hade koppel på sig. Vi bestämde oss sedan för att åka en sväng till rastgården så att de kunde få rusa runt ordentligt. De blev så leriga och skitiga, jättemysigt att sitta med Gibbson i knät när vi åkte hem sen igen. Men att bli lerig och smutsig är ju något man får ta när man har hund. Gibbson rullade sig i en vatten/lerpöl, jättefin blev han!

Resten av dagen har vi inte gjort så mycket, jag och Gibbson har latat oss lite och tog en liten lur sådär på eftermiddagen. Sen började vi på middagen för att sedan gå och möta husse som varit nere och haft match med smågrabbarna. Väl hemma igen åt vi middag och sedan lekte jag en lång stund med Gibbson och efter det slocknade han och sover fortfarande som en stock. Nu är det dags för en sista promenad och sen blir det sängen.
Jag har även tagit tag i saken och anmält mig och Gibbson till ytterligare en utställning, det ska bli riktigt roligt! Jag har även anmält mig själv till midnattsloppet i år igen och satsar såklart på en bättre tid än förra året, men nu är det dags för en promenad. Go'natt!


Fredag 16 Mars

Så var det äntligen fredag igen, fast snart är fredagen, vilket är lika fantastikt det för det blir ju lördag! Idag gick vi upp tidigt och gick ut och gick jag och Gibbson. Det var grått och trist ute men det var ändå ganska skönt på morgonpromenaden. Sen fick min ögonsten vara ensam ett tag medans matte gick och jobbade för att tjäna pengar, men direkt efter jobbet cyklade jag hem för att hämta Gibbson.

Vi skulle sedan vidare hem till mamma och pappa för att ta ut Zaco också och jag tänkte att det kunde vara skönt att cykla dit för då går det snabbt hem sen på kvällen. Innan vintern kom cyklade jag alltid till och från jobbet och Bruno kom nästan alltid och mötte mig vilket resulterade i att jag cyklade med Gibbson några meter nästan varje dag och det gick jättebra. Nu helt plötsligt har han fått för sig att cykeln är något man ska springa ifrån.. Ni kan ju tänka er hur svårt det är att cykla med en hund som vill bort ifrån cykeln! Det värsta var också att när vi nästan var framme hos mamma och pappa var det en hund på en arbetsplats som Gibbs ville hälsa på, det går inte bra när man har en matte på cykel med sig och det blev nästan en krash vilket det ledde till att matte blev lite arg. Jag antar att det inte gav en positivare bild av cykeln heller..

Väl där hade vi jättekul för då fick Gibbson och Zaco leka massor och så de busar, ena stunden jagar Gibbson Zaco och andra är det tvärt om, dock brukar det oftast vara listiga Zaco som blir jagad av fartdåren och klumpen Gibbson. Idag visade de upp ett kadriljprogram för mig som jag lyckades filma. Det såg ut som att de övat i hemlighet de små busarna. De höll i samma pinne och vägrade släppa, så de sprang runt där bredvid varandra och vände och sprang vidare, precis bredvid varandra hela tiden. Sötnötterna!

Senare blev det mera promenad och mera bus och skitiga hundar och efter det blev det pizza till middag och film framför tvn. När vi skulle hem tog jag cykeln såklart och tänkte för mig själv att jag skulle hålla mig lugn och positiv och istället koncentrera mig på att få honom lugn. Det gick mycket bättre, det var fortfarande svårt i början men efter 50 meter började det gå lite bättre. Sista biten gick riktigt bra, inte riktigt så bra som det gick innan vintern kom men ändå, matte är nöjd!

Nu är vi hemma och tar det lugnt, Gibbson sover som en stock och jag ska lägga mig i sängen och läsa om Råttpojken, läser nog ut den ikväll. Imorgon firar vi brorsan som blir tonåring! Godnatt



Onsdag 14 Mars

..bara torsdag och fredag kvar sen är det helg igen! I helgen ska vi fira min äldsta lillebror som blir 13 år, vart tog alla de åren vägen? Jag kommer fortfarande ihåg honom som den där gulliga lilla treåringen som bara var supersöt och snäll. Det är han ju såklart fortfarande!

Idag var min dag fullspäckad och det känns nu på kvällen, jag är så himla trött nu. Gick upp tidigt imorse och gick ut med hundarna för att efter det gå vidare till jobbet. På jobbet var det underbart för vi var ute i skogen vilket jag älskar. Vi stannade vid en jättefin koja som några hade byggt. Vem hade roligast tror ni? Jag eller barnen? Jag och de andra pedagogerna satte pengarna på att det var jag. Jag trivs som fisken i vattnet bland kojor och mossa. När vi kom tillbaka ramlade det mossa och grenar ur mina kläder precis som ur barnens. Världens bästa fröken? Ja ibland..

När jobbet var avklarat för dagen skyndade jag mig hem till mina underbara fyrbenta som välkomnade mig med pussar och kärlek. Jag packade ihop en liten "sova borta" väska åt Amanda som ska tillbringa en kort tid hos Brunos föräldrar eftersom hon börjat löpa och deras hund är kastrerad. Gibbson och Zaco är lite för intresserade av Amanda just nu och det blir inte en lugn stund. Så för att alla ska få det lugnt och skönt får hon sova över hos "svärföräldrarna". Där trivs hon jättebra, hon gillar hunden Bowser och tycker mycket om Hasse och R-M! Så det känns skönt att hon får vara där.

Hasse komoch knackade på för att hämta lilla tjejen och jag och Gibbson följde med för att vi skulle till spånga bibliotek för att hämta ut böcker. Vid spånga sa vi sedan hejdå och jag och Gibbs åkte hem med tåget för att hämta Zaco och Amanda åkte vidare med Hasse hem. När vi kom hem hade jag ett kort seminarium och sedan var det helt pltösligt dags att gå ut igen och då gick Thimmy och Zaco hem och jag fortsatte på promenaden själv.

Vi stannade ute ett tag och tränade, det är otroligt skönt för nu är solen uppe så pass högt att den fortfarande lyser in på en gräsplätt där vi brukar träna. Det har den inte gjort på länge och nu när det varit vinter har den egna träningen varit sådär. Vi har tränat mycket inne och under promenader men nu tänkte jag att vi skulle ta tag i den igen. Vi övade fritt följ och linförighet och även lite sitt/sitt kvar och ligg/ligg kvar. Det gick ganska bra, det märks att vi har slarvat lite men med hjälp av den återkommande solen kommer nog allting komma tillbaka väldigt snabbt. Han fick även leta lite godis i gräset och så lekte vi lite korta stunder också.

När vi kom in åt vi middag båda två sen vart vi väldigt trötta men jag lyckades hålla mig vaken tills jag kunde gå på en sista promenad. Nu är det sängen som gäller för vi är supertrötta båda två. Jag ska lägga mig i sängen och läsa kurslitteratur, eller det är inte kurslitteratur utan den här delkursens litteratur består av skönlitterära ungdomsböcker! Me like! Läser just nu en bok som heter Råttpojken, en spännade bok! Godnatt!

Gibbson, världens skönaste hund!



torsdag åttonde mars


Snart är det fredag, så otroligt skönt! Då ska jag och min underbara andra hälft (nu pratar jag faktiskt inte om Gibbson) fira till det lite. Jag fick bla en flaska fin champagne i 25 år present av min farmor och farfar och den ska vi nog korka upp i helgen och avnjuta för att Bruno äntligen har fått jobb! Det är värt att firas, ska vi inte använda champagnen nu när ska vi då använda den? Vilket tillfälle är tillräckligt bra liksom?

Eftersom Bruno har fått jobb betyder det att mina egna pengar kommer att räcka till så mycket mer och det är en börda som lyfts från mina axlar, så härligt! Äntligen är vi två som hjälps åt med allt tråkigt som ska betalas! Nu kanske vi har råd att avnjuta ett glas vin ute någongång och jag kan lägga mer pengar på kurser med Gibbson. Till exempel ska vi gå vidare med en introkurs i tävlingslydnad någon gång i vår förhoppningsvis och nu behöver jag inte fundera på om jag verkligen har råd med det. Vi ska åka till London snart och då har jag också råd att i alla fall komma hem med något mer i väskan än vad jag åkte dit med. Grattis min underbara älskling till jobbet, det är du definitivt värd!

Idag när jag kom hem från jobbet var jag riktigt trött, den här veckan har gått riktigt bra men det börjar kännas i huvudet att jag och en arbetskollega saknat våra andra arbetskollegor. Vi har inte varit full styrka och det känns nu, orken innfinner sig inte riktigt.

När Bruno kom hem från innebandyn lagade jag middag och efter det gick vi ut med Gibbson och Amanda, vi har köpt ett nytt koppel till Gibbson. Det är så att vi brukar busa med Gibbson genom att använda hans koppel, vi använder det lite som en kampleksak på promenaderna. Vi låter även kopplet släpa efter honom på promenaderna ibland  när vi tränar på att honom lös för att det är lättare att få tag på honom om det skulle behövas. Det resulterade i alla fall i att kopplet i tisdagskväll gick sönder. Mitt på promenaden, som tur var gick vi en väg där det sällan kommer någon och ännu mindre kör någon bil så han fick gå lös hela resten av vägen hem, vilket gick jättebra. Eftersom vi hade hundkurs igår fick vi lite akut gå ner till hästshopen som finns här för att jag hade för mig att jag sett hundsaker där inne. Som tur var hade de några läderkoppel, så det fick bli ett. Nu har Gibbson ett jättefint läderkoppel som vi inte lekar med, vi får leka med resterna från det gamla kopplet. Många kanske tycker att det är väldigt dumt att leka med kopplet men vi anser att vi vinner mer än vad vi förlorar genom att göra det. Han kommer och söker upp oss och vill leka mycket mer vilket också innebär ögonkontakt och att han går riktigt fint vid vänster sida. Jag anser att jag kan avvara ett koppel någongång för att få den fina kontakten med honom, han ser ju mig som en resurs då och blir mer intresserad av mig och vill vara där jag är.

Nu ikväll har jag suttit med Gibbson på vardagsrumsgolvet och tränat "viska". När jag säger ordet viska luktar han i mitt öra så att det ser ut som att han viskar något till mig. Han har förstått vad det är jag vill att han ska göra och jag har börjat lägga till kommandot och det börjar sitta. Snart så sitter det till 100%, tänkte öva lite mer snart men just nu ligger han och sover som en stock så får se om det inte blir till att fortsätta imorgon.



Onsdag 7 Mars

Så har vi gått in i mars redan och snart kommer väl våren, dock tror jag det är mycket möjligt att det kommer snö någon gång till. Jag tror inte det här torra soliga, om något blåsiga, vädret är här för att stanna. Men det återstår att se.

Förra veckan var jag i Falun, det hade blivit dags för några innedagar på campus där vi fyllde dagarna med workshops i bild, lyrik, musik och drama. Väldigt roligt och givande var det, även fast det alltid är jobbigt att åka dit. Det bästa är att komma hem igen!

Den här veckan har jag hittills jobbat mycket eftersom några arbetskollegor har varit hemma från jobbet men det har faktiskt gått riktigt bra även fast de varit borta. Känns bra att tjäna in pengarna jag förlorade för att jag var tvungen att vara ledig när jag var i falun. Nu är det bara tordag och fredag kvar vilket känns jättebra! På fredag ska jag och Sanna åka in till stan för att gå på teater som vi fick i 25 års present av våra goa vänner! Vi ska se dirty dancing och det ska bli jättemysigt och kul att bara ha en kväll för oss själva med god mat och kanske någon härlig drink för att sedan avsluta med teatern.

Idag var våran tredje lektion på unghundskursen och som vanligt var det jätteroligt! Nu har vi bara en vanlig lektion kvar och en dubbellektion i skogen kvar. Det som är lite synd är att Bruno inte kommer att kunna vara med på sista lektionen i skogen där vi ska testa på spår. Men han kommer nog ha kul med alla smågrabbarna på innebandycupen ändå! Bara bra att jag får något att göra när han inte är hemma :)

Idag på lektionen började vi med "sitt kvar" och våran instuktör gick runt och låtsades vara en hundrädd/intresserad person som vill komma och hälsa. Vi skulle försöka se till att hunden satt kvar och hade koll på oss precis som att hon sa att all vår koncentration skulle vara på hunden. Det gick jättebra, Gibbson tittade och luktade försiktigt någon gång men annars satt han där med jättebra ögonkontakt.

Det andra vi gjorde var sitta kvar samtidigt som någon hundkompis gick fot runt omkring oss, Gibbson och hans hundkompis skötte sig jättefint och dem var jätteduktiga! Efter det ställde vi upp på en rad med hundarna sittandes framför oss och så skulle vi antingen bara gå fot förbi alla ekipage eller gå fot slalom mellan de andra ekipagen och vi fick välja om vi ville göra det här med eller utan koppel. Jag valde att testa utan koppel men jag var lite för snabb, eller snarare visade jag inte vad jag ville. Jag knäppte lös Gibbson när han stod och tittade på en annan hund, han gick fram och hälsade men sedan kom han när jag petade på honom. Efter det gick vi slalom mellan alla och det gick jättebra, han släppte ögonkontakten kanske två gånger när vi gick där. Så det blev som "fritt följ" slalom mellan dem andra hundarna och som sagt är jag supernöjd!

Efter det övade vi inkallning och våran instruktör höll i Gibbson och jag och Bruno fick springa iväg och ropa på honom och varje gång han sökte upp oss fick han en godis men sedan böt vi nonchalant riktning så att han var tvungen att hålla kolla på oss. Det gick också bra, men det har vi övat ganska mycket på. Sedan var helt pltösligt lektionen slut, tiden går så enormt fort när vi är där, men det är ju för att jag har så roligt. Nu är Gibbson jättetrött och jag ska bra ta mig en nattmacka för att sedan krypa ner i sängen. Go'natt!


RSS 2.0