Onsdag 28 September


Det är redan onsdag och dagarna har bara flugit förbi. Imorgon är det torsdag och sedan är det bara fredag kvar och då blir det helg igen. Jag älskar att vardagarna går så snabbt, speciellt när helgen gick så långsamt. Då känns det som att man nästan har mer helg än vardag och det gillar jag ju såklart.

Idag var det jättekul på jobbet, det var inte lika fint väder som i måndags och tisdags men vi gick på utflykt och det tycker jag alltid är roligt. Även om det ibland kan vara lite jobbigt när man har bråttom hem och vissa barn vill stanna hela tiden men det är ändå skönt att komma utanför grindarna och staketen och göra annat med barnen. Idag gick vi och tittade på får. Vi hade tur att de var ute för det var flera som sa att de tagit in fåren, men när vi kom dit fick vi se en bagge, en tacka och ett svart lamm som inte var så litet längre. Det tyckte barnen var jätteroligt!

När vi kom tillbaka höll jag i samlingen och jag lekte en minneslek med de och när det var klart så slutade jag. Väl hemma tog jag och Bruno en komm kaffe och lite lunch och sen blev det dags för seminarie och då gick husse ut med Gibbson på ängen där zaco och mamma väntade. När lektionen var slut hade Bruno och Gibbson kommit hem och vi la oss allihopa i vardagsrummet. Jag och Gibbson somnade och Bruno låg och läste sin bok han har i mobilen.

Sen vart det dags för middag och efter det skulle jag och Sanna ut och springa, men min mat satt ända upp i halsen och Sanna mår inte jätte bra så det blev en mycket rask pw istället. Vi var ute i en timme och det kändes i benen när vi kom hem, inte konstigt med tanke på farten vi höll, det var duktigt. Jag brukar ha en tendens att hålla högt tempo i början men utan att jag tänker på det saktar jag ner efter ett tag.

Nu blir det en kopp té och The mentalist!
Jag säger alltid att Gibbson ligger här och sover under skrivbordet när jag skriver.
Tyckte det var dax för ett bildbevis.


Tisdag 27 September


Det är tisdagkväll och jag sitter i min pyjamas redo att hoppa i sängen. Det känns som att den här veckan kommar att bli en bra vecka för att även fast det är tisdag känns det väldigt bra!

Idag började jag dagen med att försova mig, det var helt mitt eget fel då jag igårkväll hade ställt veckarklockan på helt fel tid. Vi hade studiegruppträff idag klockan halv nio och det var precis vad jag hade ställt min klocka på. Som tur är pluggar jag på distans och studiegrupperna görs via datorn vilket gör att man kommer ungefär fem minuter sent för det är ju bara att starta datorn. Det gick bra i alla fall även fast jag satt där helt nyvaken och knappt kunde koncentrera mig för att jag var så trött.

Efter gruppträffen var det bara att göra sig iordning, äta lite och plugga lite matte. Jag fick till och med lite tid över och då kände jag att jag måste få vakna en gång till utan att behöva rusa upp så jag la mig ner i soffan och vilade. Jag somnade aldrig men det var skönt att ligga ner och ta det lugnt.

På jobbet var det jättehärligt idag, det var fint väder och vi gick ut nästan direkt när jag kom. Vi satt ute och åt mellanmål, vilket är väldigt mysigt. Det är bara att passa på att njuta när höstsolen värmer!

När jag cyklade hem från jobbet kom Bruno och Gibbson och mötte mig och det är alltid lika mysigt! Gibbson blir så himla glad när han ser mig komma och det bara värmer mitt mattehjärta! Husse blir väl inte riktigt lika glad men det är mysigt att mötas av honom också! Väl hemma hämtade jag mitt idkort för jag skulle ner till statoil för att hämta ut mitt paket från hm. Har beställt ett nytt fint duschdraperi! När jag ska räcka fram mitt idkort märker jag att jag har tagit fel kort, jag hade tagit mecenat kortet istället men den otroligt snälla kassörskan tittar på det istället och ber bara om mina sista siffror. Otroligt snällt av henne, hon är helt klart värd en guldstjärna!

Efter maten låg vi ett tag i soffan och bara tog det lugnt och när det var dags för Bruno att kila iväg till träningen med smågrabbarna klädde jag och Gibbson också på oss jacka och koppel och tog en jättelång promenad! Vi kom hem tio minuter innan husse så vi var väl ute i nästan två timmar. Gibbson var jätte duktig och fick gå lös förutom vid ett hundmöte och när vi gick vid bilvägen. När vi kom under tunneln mötte vi Bamse och hans matte och Gibbson tycker mycket om att leka med Bamse! Han är en shetland sheepdog och är än så länge högre än Gibbson, fast Gibbson väger mer. De hade jättekul och hoppade omkring och Bamse är helmysig med yngre hundar! Vi gick även förbi en liten sjö med massor av änder och andra fåglar i och även fast dem lät jättemycket och flaxade omkring lyssnade Gibbson jättebra när jag sa nej och kom direkt när jag ropade och då är fåglar en av Gibbsons svagheter. Jag är så stolt över min jycke!

Vad ni måste bli uttråkade av allt mitt tjat om Gibbson hit och Gibbson dit.. Men han är mitt intresse och det är honom jag ägnar mig åt hela dagarna förutom jobb och plugg och det skulle säkert vara ännu tråkigare att höra om. Nu ska jag och Gibbson gå och lägga oss, husse får fortsätta med sitt nhlspel! Go'natt

Måndag 26 September


Då har en ny vecka börjat igen och med den nya uppgifter i skolan. Jag var duktig och tog mig upp hyffsat tidigt idag även fast jag jobbade eftermiddag för att sätta mig ner och titta på lite föreläsningar samtidigt som jag stoppade i mig frukosten. Efter föreläsningarna kollade jag igenom lite uppgifter och funderade lite.

När klockan började närma sig arbetsdax tog Bruno med sig Gibbson för att lämna honom hos mamma som var hemma på grund av att hon är så sjuk. Gibbson blev lämnad och Bruno åkte på sin uppföljningsintervju eller vad man kallar det och jag cyklade iväg till jobbet.

Barnen blev jätteglada när jag kom dit och jag satte mig ner och lekte lite med de och efter en stund var det dags för mellanmål. Efter mellanmålet gick vi ut och det var jätteskönt ute! En riktigt fin höstdag och tiden sprang iväg och helt plötsligt var det dags att gå hem igen. Eller hem cyklade jag inte, jag cyklade till mamma och pappa för att hämta Gibbson och där väntade också husse. Det hade gått jättebra på intervjun och på provet han hade fått göra, så nu håller vi alla tummar och tår vi har!

Vi övade på att cykla med Gibbson lite eftersom jag hade cyklat från jobbet och Bruno hade glömt sin cykel hos mamma och pappa igår. Det gick ganska bra faktiskt, vi får fortsätta att öva på små sträckor. Det är bra att mamma och pappa bor så nära, då kan man träna lite på vägen dit eller hem med Gibbson. Springa brevid cykeln, gå fot, och gå lös och allt sådant. Han är så duktig min lilla kille!

Jag måste berätta, igår pratade vi om att zaco drömmer väldigt mycket hemma hos mamma och pappa och att Gibbson kan låta ibland men inte speciellt ofta. Så inatt, vid halv två, jag och Gibbson låg och sov i sovrummet och Bruno satt i vardagsrummet och spelade nhl, då helt plöstligt vaknar jag av att Gibbson bara tjuter och gnyr och ylar och bara skriker! Jag har aldrig hört en hund låta så förut, inte ens när hunden jag växte upp med, Boss, klämde svansen! Gibbson verkligen skrek och jag fick panik och försökte se vad som hände och började bli allt mer orolig och sa åt honom att lugna ner sig. Mitt hjärta satt i halsen och jag var så rädd. Gibbson bara for runt på samma ställe och skrek, då hör jag Bruno komma springande och så tänder han. Jag vet inte om Gibbson vaknade av det eller så men då helt plöstligt slutade han och satte sig ner och var helt anfådd och orolig.

Stackars krake, han måste ha haft världens läskigaste mardröm eller något sådant! Det där ljudet verkligen skar i mig och jag hoppas han inte behöver vara med om saker som får honom att låta så även om det bara är drömmar. Just nu ligger han under mig och ser sådär otroligt söt ut som bara han kan. Go'natt

Söndag 25 September


Vilken helg! Det är såhär helgerna ska spenderas för att de ska kännas så långa som möjligt!

Fredagen vart lång för mig, vaknade väldigt tidigt med ont i magen men kilade till jobbet iaf och efter jobbet hade jag två lektioner efter varandra. Direkt när de var klara sprang jag ut till bilen och åkte med mamma till Flisbergs för att köpa regnkläder att ha på jobbet och i skogen med hundarna. Hittade ett helt ställ på rea för 800 spänn, det roliga var att jackan faktiskt var riktigt snygg. Blåturkos, min favoritfärg, det tråkiga var att byxerna var gråa. Jag hade hoppats på att hitta några roliga i någon barnsligt skrikig färg, typ rosa eller turkosa. Men jag fick nöja mig med en färggrann jacka.

Väl hemma igen var det bara at slänga i sig pizzan och sen hoppa in i duschen för att göra sig iordning för att gå på "go away party" hos Jocke och Emma eftersom Jocke ska till London. Jag var jättetrött när vi stod och väntade på tåget men det blev riktigt trevligt och jag hade väldigt kul. Jocke får ett extra plus i kanten eftersom han gjorde så god whiskey sour! Tack för en mycket trevlig kväll!

Jag åkte sedan hem för att hämta min guldklimp Gibbson hos mamma och pappa medan Bruno drog vidare och lekte ung igen. Jag fick sällskap av pappa och zaco hela vägen hem men när vi går upp för backen kommer jag på att jag inte tog några nycklar så att det vara bara att traska hem till mamma och pappa igen för att hämta extranyckeln. Då orkade vi inte gå tillbaka så när vi hämtat nyckeln fick pappa sjkutsa mig och Gibbson hem. Så låste han upp till oss och sa godnatt.

Klockan halv nio ringde väckarklockan dagen därpå och jag vaknade jättepigg och gla. Lockade upp Gibbson i sängen för lite mys, åt frukost och åkte sedan till spånga där Bruno, Hasse, R-M och Bowser väntade. Nu skulle vi åka till hagsätra för lite svampplockning. Gibbson fick springa lös när vi väl kommit in i skogen och han skötte sig jättebra! Han sprang aldrig för långt bort utan höll sig alltid nära och kom när jag ropade på honom. Vi var inte ensamma i skogen direkt och när Gibbson fick syn på en annan hund komma närmare ställde han sig och spejjade, skällde två gånger för att markera att det går en hund här och sedan kom han när jag ropade. Det är så skönt att kunna ha honom lös och veta att han kommer när jag ropar och även om det ibland kan ta lite tid kommer han alltid. Svamp fick vi en hel del.

Väl hemma igen städade vi och fixade eftersom vi hade bjudit över lite vänner på middag och det blev hemmagjorda hamburgare, jättegott! Efter det tog vi det lite lugnt med kaffe med avec och lite smått och gott till nya robin hood filmen. Eller den är inte så ny längre men den är nyare än den äldre... såklart. Det blev en riktigt härlig lördagkväll! Lunkan tog med sig Egon och det gick jätte bra, Gibbson tyckte Egon var jätte intressant och rolig! Dem fick hälsa på varandra ute direkt när alla kom och sedan skötte de sig jätte duktigt inne. Gibbson ville busa men så fort Egon vände sig om mot Gibbson smet Gibbson iväg som att han ville busa men ändå inte riktigt vågade. Det såg otroligt roligt ut när Gibbson höll på sådär hela tiden, följde efter, sprang undan, följde efter och sprang undan.

Idag söndag kom pappa över med Teddy och Zaco kvart över nio ungefär för då skulle resten åka på innebandy. Då tog jag mig tiden att äntligen fylla i försäkringspapprena för inbrottet jag hade i mars. Det har tagit lång tid för mig att ta tag i det här, men nu är det iaf gjort så nu får vi hur mycket jag får tillbaka av allt jag blev av med. Det var inte särsklint roligt att fylla i alla de där papprena heller, mycket som ska skrivas ner och tas reda på. Det hoppas jag att jag slipper göra igen.

Sen tog vi ut busarna på ängen så de fick leka och springa av sig och efter den andra matchen gick vi hem till mamma och pappa med lite av svampen vi plockat och blev bjudna på jättegod mat. Min mamma borde söka in till master chef Sverige om det kommer tillbaka. Helt grym på att laga mat! Tack för middagen, den var verkligen något helt fantastiskt! Nu ska jag gosa ner mig i soffan framför tvn eller i sängen med en bok. Bruno sitter och spelar NHL, en riktig söndagkväll. Imorgon börjar vardagen igen.


Gibbson hittade en helt klar liten vattenpöl i skogen som han badade i. Jag skulle precis börja filma och då springer han såklart därifrån så jag tog en pinne och lockade ner honom i vattnet igen bara för att få filma honom lite.





Torsdag 22 September


Det känns som att det vart mycket att göra sista tiden med möten både på morgonen och på kvällen med jobbet och även om det bara handlar om 1-2 timmar så är man ju borta hemmifrån ett tag.

Den extremt viktiga matteboken har jag fortfarande lagt händerna på. Det var väl en vecka sen jag beställde den från cdon nu så den borde väl komma när som helst. Men det är inte säkert att jag ens får den, snart får man väl ett mail om att den är slut där också.. Den här mattekursen känns riktigt jobbig! Didaktiken och pedagogiken är intressant och det är kul att läsa om hur andra har gjort i sina klsaser men det är just det där med att räkna som jag ligger jättelångt efter med efersom jag inte har bokhelvetet. Den här kursen känns det som att jag kommer ha svårt att klara.. Bara på grund av att vi har ett matteprov, litteraturtentan kommer nog gå bra men matteprovet kommer nog gå mindre bra.. Suck!

Nu ska jag gå ut med Gibbson och Zaco för att låta de leka av sig lite, sen ska jag sätta mig och läsa lite mer inför seminariet imorgon. Räkna till räknelektionen blir svårt som sagt.. men jag får hänga med på vad de andra har ställt för frågor istället.

Måste skynda mig hem från jobbet idag eftersom Bruno har träning med smågrabbarna ikväll. Jag och Gibbson går väl ut och tränar lite medans.

Måste berätta också, jag och Bruno älskar halloween fester eller maskerader och går hela året och funderar över vad vi ska klä ut oss till och har det klart för oss ganska tidigt på året. Det gäller bara att komma ihåg vad man tänkt ut. Jag kom iaf på nu efter sommaren vad jag hade tänkt på och började kolla efter en blå klänning och hittade en ganska passande klänning på hm som kom för någon dag sedan. Igår ropade bruno på mig att jag skulle komma och kolla på en sak, så jag går bort till honom och så visar han mig datorn. Då ska Fia klä ut till Alice i underlandet, precis som jag hade tänkt. Hahaha! Jag tyckte det var lite läskigt att vi hade tänkt på samma sak och just det att hon precis köpt en blå klänning och jag också. Skillnaden är att hon har en fest att använda den på och det har inte jag.. Hahaha! Så om det kommer en fest får jag leka copycat eller komma på något nytt. Fast om jag skulle copycata någon skulle det vara Fia! ;)

Onsdag 14 September


Idag har vart en jätte bra dag, som jag sa idag skulle jag må jättebra eftersom det är onsdag och mycket riktigt! Dock var jag jättetrött när jag vaknade imorse men tog mig tillslut upp och drog på mig lite kläder och cyklade till jobbet.

På jobbet var det väldigt roligt idag, vi gick på utflykt med barnen genom skogen till en lekplats där vi stannade och lekte ett tag. Jag åkte rutschkana med de barnen som tyckte den ganska långa kanan var lite läskig och det var jätteroligt! Det var även en flicka som klättrade väldigt högt i en klätterställning av nät och blev lite orolig när hon skulle klättra ner så jag fick klättra upp och hjälpa henne ner. Jag kände mig som värsta hjälten när hon hängde runt min hals och vi klättrade ner.

Ingen kan någonsin påstå att lärare är ett tråkigt jobb där samma saker sker dag ut och dag in!

Sen var det dags att cykla hem och äta lite och när det var cirka tjugo minuter kvar till seminariestart blev jag otroligt trött som vanligt men det var ju bara till att hålla sig vaken. Ett givande seminarium som vanligt. Imorgon ska vi ha en gruppträff innan jag cyklar till jobbet för att vi ska ha en redovisning om ett par räkneövningar med mönster på fredag som vi måste gå igenom. Det är tur att vi är grupper för om jag skulle göra det själv skulle jag vara körd!

Idag fick jag ett ytterligare ett brev från bokus som igen påstod att boken jag behöver inte går att få tag i. Det är så lustigt att den fortfarande går att beställa från hemsidan. Jag blir så lack på bokus, först på att jag flera dagar efter beställning får veta att den är slut, sen verkar den finnas igen och får då veta att jag måste beställa om den, och när jag gör det går det ytterligare några dagar och sedan dimper ett till mail ner som berättare att den är slut.. IGEN?! Nu har jag beställt den från cdon där den var flera hundralappar dyrare, för en bok jag ska använda i en månad till.. Det var här en av anledningarna till att jag inte är så glad nu även fast det är onsdagkväll.

Bruno åkte iväg till studentpuben för att träffa några gamla klasspolare och strax efter kom Thimmy och vi tittade på Lassie som gick på ettan, en version jag inte sett, den verkade bra. Vi såg kanske halva filmen, det är en tjuv i den filmen som slår ihjäl en liten norwichterrier och jag har lust att gå och spy eller något. Thimmy frågar hur man kan slå ihjäl en hund, jag svarar att man är rubbad och dum i huvet. Jag kan inte heller förstå att det finns folk som faktiskt kan göra så.. Störda jävlar, säger jag. Även om det här var på film så händer det ju faktiskt i verkligheten också.

Thimmy gick hem vid halv fem och då gjorde jag lite middag fast det slutade med att jag tog fem tuggor och sen slängde jag resten. Jag var inte ett dugg hungrig.. Senare kommer Sanna och lånar min cykel för att hon ska på föräldramöte. Resten av kvällen spenderades framför tvn plus att jag busade med Gibbson. Jag kollade på Jamie Olivers 30 min meals och tänkte att jag skulle kolla om det fanns en kokbok med de recepten så jag gick in i sovrummet och satte mig vid datorn.

Nu kommer den andra orsaken till att jag inte är så glad just nu. Jag sitter i sovrummet och så helt plöstligt hör jag hur Gibbson ligger och leker med något och tuggar på något. Senaste dagarna har Gibbs tagit saker från vardagsrumsbordet och bitit sönder en del grejer. Igår fick han tag i ett lypsyl som han mosade med sina gaddar, han har även fått tag i kontrollen till boxern som nu är helt repig. På grund av dessa händelser kände jag att jag var tvungen att gå och kolla, plus att det lät inte som att det var benet han tuggade på. När jag kommer fram till honom där han ligger i hörnet ser jag vad det är.

FAN GIBBSON!! Det är min nya samsung som jag haft i ungefär två veckor!! Det är tur för honom att han är min guldklimp och att han är så jävla söt för fan vad jag blev förbannad. Ursäkta ordförrådet. Han fattar ingenting och följer efter mig och försöker pocka på uppmärksamhet, antar att han känner på sig att jag är upprörd och vill hjälpa till. Jag tror inte det gick fram att det var honom jag blev arg på, jag var ju så arg när jag sa till honom så det blev inge bra.

När jag lugnat ner mig märker jag att det är min skyddsplast på telefonens touchskärm som har tagit nästan alla smällar och det är inte ett märke i skärmen. Jag kom lindrigt undan med tanke på hur vassa tänder han har. Det blev en del repor på baksidan men ingenting som egentligen gör något. Det är bara frustrerande att han lyckas få tag i min alldeles nya mobil som för den delen också var väldigt dyr. Så här i efterhand är jag egentligen mest arg på själv som inte lagt undan den på bättre ställen där han inte kan komma åt den. Man lär sig av sina misstag. Jag ska se efter om det går att fixa en ny baksida, ett nytt batterilock liksom. Nu ska jag sova och hoppas att imorgon blir bättre. Go'natt säger jag och Gibbson (som fortf. är min ögonsten).



Tisdag 13 September


Nu är snart tisdagen över och det är dags för onsdag. Imorgonkväll kommer jag att må jättebra precis som vanligt på onsdagar, för som vanligt är det bara två arbetsdagar/skoldagar kvar och det blir helg. Visserligen får man läsa kurslitteratur på helgen också när man jobbar halvtid samtidigt, men det är inte så farligt.

Just nu är Gibbson ute på baksidan, vi har precis busat och då brukar jag släppa ut honom ifall han behöver göra ifrån sig. Jag sitter i vardagsrummet så då kan han få stanna ute en stund extra eftersom han tycker så mycke om att vara ute. Han sitter på altanen och blickar ut över staketet, lyssnar och koncentrerar sig. Han ser för söt ut när han har ena örat stående. Jag tror han hör ropen från fotbollsplanen och undrar vad det är som låter.

Jag skulle inte vilja gå ut och sätta mig där med honom just nu för det är storm ute. Det blåser något enormt här uppe på kullen. Träden böjer sig så det knakar och trädet som står här precis intill gnider mot plåten på balkongerna när det blåser till och det låter lite sådär läskigt men efter ett tag blir det mest irriterande.

Det är precis nu det känns så härligt att gå ut och springa, inte för att det blåser storm ute utan för att det är tisdag och man känner sig sådär trött i huvudet och seg. Dock blir det ingen lång runda idag. Jag längtar verkligen till jag kan ta med mig Gibbson ut på mina löpturer eller ta med honom ut och cykla en sväng. Men det dröjer ett tag till..

Nu ska jag gå och byta om och göra mig redo för stormen.



Måndag 12 September


Så var det måndag igen och som vanligt spenderades måndagens förmiddag med att läsa kurslitteratur och sedan var det dags att göra sig i ordning för att cykla till jobbet. Idag fick jag sällskap en liten bit av husse och Gibbson och det är jätte trevligt! De mötte mig när det var dags att cykla hem också! Gibbson är världens go'aste lilla filur!

Det blev lite kaos idag på jobbet när vi skulle forsla ut alla barnen efter mellanmålet och vi bara var två vuxna. Men vi lyckades tillslut att få ut alla barnen med gummistövlar och galonbyxor på. På torsdag ska det vara personalmöte igen, dock är det alla förskolor som ingår i den östra delen som ska vara med. Då kommer jag och mamma gå på samma möte. Lite lustigt!

När jag kom hem från jobbet så satte jag mig ner en stund i soffan men sen var det dags att laga mat och efter att vi avnjutit maten så hamnade jag i soffan igen. Återigen blev soffsittandet väldigt kort för sen var det dags att gå till tvättstugan. Det är hemskt att behöva gå iväg för att tvätta. Jag vill flytta nu! Vi ska väl flytta någongång men vi måste vänta tills Bruno får tag i något skojigt jobb så han kan tjäna lite pengar, sen så!

Nu är allting klart och jag kan sitta kvar i soffan och ta det lugnt.. Jag ska nog göra en kopp té snart, skulle vilja ha något sött till det också, får väl se om man kan hitta på något. Go'natt

Runt runt runt...


Här kommer ett försök att lägga upp videoklippet på Gibbson och Zaco när de jagar varandra.




Onsdag 7 September


Jag tycker om onsdagar för det betyder att det bara är torsdag och fredag kvar, sen blir det helg! När onsdagen är förbi vet man att den större delen av arbetsveckan är avklarad.

Idag jobbade jag förmiddag och när jag kom hem hade jag en stund på mig att svänga ihop lite lunch och varva ner lite fram tills att det var dags för seminarium. Det gick bra och det var väldigt intressanta tankar och frågor som kom upp. Imorgon ska jag plugga massa mattetal på fm för att sedan åka till jobbet på em.

Det är föräldramöte ikväll och jag funderar på om jag ska äta innan eller efter. Just nu är jag inte hungrig för fem öre men jag kanske hinner bli? Fast om jag ska äta innan börjar det bli dags att börja laga maten och det har jag ingen lust med. Vilket dilemma..

Byrackorna var helt hysteriskt roliga idag, tycker jag i alla fall. I min lägenhet kan man gå runt genom att gå igenom alla rum och det kom de på idag och började jaga varandra. De sprang varv efter varv, och tillslut medan jag satt där och skrattade kom jag på att det här måste jag ju bara filma. Så jag lyckades få med några varv men som vanligt när man tar upp kameran/mobilen så slutar dem. Men som sagt hann jag få med några varv i alla fall och dem ser jätte roliga ut! Jag tänkte jag skulle lägga upp filmen här på bloggen men jag har inte riktigt listat ut hur man ska göra.

Jag kanske återkommer med den, men just nu ska jag gå och sätta mig i soffan en stund för att varva ner lite så att jag orkar med föräldramötet ikväll.

Tisdag 6 September


Idag var jag inte alls lika trött som igår när jag kom hem från jobbet. Det är underligt hur olika man kan känna sig från dag till dag. Det roliga är också att igår var en mycket lugnare dag än vad det var idag på jobbet. Det är högt ljud hos oss just nu, eller så är det för att jag är så van vid äldre barn.

Dagen började i alla fall med en liten studiegruppträff kl 8:30 för att skriva ner lite tankar och funderingar kring litteraturen vi läser denna vecka. Studiegruppträffarna är alltid det bästa och det roligaste tycker jag, det är skönt att höra att man inte är ensam om tankar och det är intressant att höra hur andra tänker. När klockan nästan blivit tio sa vi hejdå och då började jag göra mig iordning för att gå till arbetet.

Började klockan tolv idag och jag vart varmt välkomnad när jag kom vilket är helt underbart. Hade tydligen varit en ganska kaotisk morgon. Det fortsatte väl lite halvkaotiskt men det gick bra ändå! Det är härliga barn vi har, fast så skulle man väl säga vart man än var.

När klockan slog hemgång skyndade jag mig hem för att jag hade en tvätttid som började precis när jag slutade så det yrde om mig när jag cyklade hem. Tvätten höll jag sedan på att glömma när min tvätttid var över så jag fick springa till tvättstugan för att riva ut allt ur tumlarna.

Vi åt god mat idag, eller jag tyckte i alla fall det men Bruno hade väl kunnat skippa oliverna. Det blev stekt kyckling tillsammans med varm grekisk sallad. Jättegott!

Jag vägde Gibbson nyss och han väger nu 18 kg! Mattes stora kille! Inte konstigt att jag börjar tycka att han är så tung.. Han blir speciellt otymplig när han inte har någon lust att bli buren vilket jag har full förståelse för att han inte vill. Nu ska jag väl gå och göra min sambo sällskap i soffan för att kolla hur det går för Sverige ikväll.

Måndag 5 September


Nu har hösten kommit, hur jag vet det? För att nu har skolan börjat igen..

Det är stressigt just nu, eller stressigt är väl fel ord men jag kan uttrycka det som att det finns alltid någonting jag måste göra. Skolan började förra veckan och med den kom all litteratur och eftersom jag läser matematisk begreppsbildning nu så ska vi även räkna matte såklart. Inte bara läsa om det. Vilken otur! Jag hade gärna skippat själva räknandet.

Så nu ser alla dagar ut ungefär likadant, halva dagen jobbar jag och halva dagen sitter jag med en mattebok i handen. Vilket ljuvligt liv jag lever. De korta pauserna jag får som är efterlängtade får jag av Gibbson, eftersom han måste få uppmärksamhet i form av promenader och aktiviteter.

Idag var första dagen jag lämnade Gibbson och Zaco helt ensamma en stund och det var inte ensamträning. Bruno jobbade och jag skulle till jobbet så idag fick jyckarna klara sig själva en stund vilket de gjorde alldeles utmärkt. Bruno slutade tidigt också så de behövde bara vara själva en halvtimme vilket är en bra början. Innan jag lämnade de för att cykla till jobbet hade vi vart ute på ängarna så de fick springa av sig ordentligt. De är så duktiga de små liven. Ensamtränat har vi gjort ganska länge nu och det går jättebra än så länge och det kommer det nog fortsätta göra.

Imorgon har vi studiegrupp halv nio och efter den är deet bara att göra sig iordning för att bege sig till jobbet igen. På onsdag ska vi ha föräldramöte, mitt första föräldramöte! Det ska bli spännande, dock kommer jag väl inte prata så jättemycket.

Förresten, vi har gjort om i vardagsrummet! Det blev jättefint! När jag skulle köpa bokhylla sa alla till mig att inte köpa en öppen utan köp en med luckor eller lådor så det inte blir så dammigt. Envis som jag är har jag redan bestämt mig för vilken jag vill ha och köper en öppen bokhylla. Det ångrade jag bittert, usch så smutsigt och dammigt! Så nu har vi ny bokhylla/tvbänk i vardagsrummet där allt förutom boxen och konsollerna står innanför dörrar som är i svart glas. Jag ska aldrig med köpa öppna bokhyllor.

I helgen åt vi kräfter med familjen Brodén, eller alla åt kräftor utom jag för jag tycker inte det är specielt gott så jag åt räkor istället. Det var jättegod mat och vi hade jättetrevligt! Tack för den härliga kvällen!

Nu ska jag nog göra en kopp té och försöka läsa lite mer matte. Jag måste nog gå till läkaren med min hals, jag har haft ont i tre veckor och det känns inte som vanligt halsont. Jag är svullen på ena sidan och det är bara där det gör ont också och det verkar inte vara något som smittar med tanke på att Bruno inte känner sig det minsta sjuk. Konstigt. Go'natt.



RSS 2.0