Söndag 29 Maj


Igår var jag hos mor och far för att tjuva lite mat då jag var ensam, eftersom Bruno var hos sin Brorsa och hjälpte de och städa för att sedan kolla lite fotboll. Jag och mamma passade även på att åka till Plantagen så att jag kunde snacka med de i cafeet om att jag fått fel lön igen. Saknades nästan tvåtusen innan skatt, det är en del när man är fattig student.. speciellt när man bara får halva studiebidraget i maj vilket är jätte konstigt eftersom skolan inte slutar förens i juni.. Ibland undrar jag hur människor tänker!

Mamma passade på att köpa jätte fina blommor och jag hittade också grejer jag ville ha men jag hade ju inte råd just nu så jag fick snickra ihop egna grejer när jag kom hem. Mamma släppte av mig hemma så att jag kunde hämta amanda och då passade jag på att ta med mig lite virke jag hade liggandes hemma och även min cykel så att pappa kunde hjälpa mig både med snickrandet och med cykeln.

Jag har gjort som ett staket som ska sitta på väggen ute och på det staketet ska jag hänga upp konservburkar som jag sedan ska plantera örter och blommor i. Jätte fint! Cykeln hjälpte pappa mig med idag, jag behövde flytta bak hjulet för att spänna kedjan då den blivit så lös så att den hoppa av så fort man sätter foten på pedalen..

Idag har vi firat mamma eftersom hon fyllde år för att tag sedan, hon ahde gjort jätte god smörgåstårta! Två stycken, en rund och en fyrkantig. Den ena var med lax, räkor och tonfisk och den andra var med ost, skinka och leverpastej! Båda var så goda så att jag höll på att dö! Bara för att jag sitter och skriver om de så blir jag alldeles hungrig.. Undra om man ska smyga hem till mamma och pappa och sno det som är kvar?

Släkten var ju där också och det är alltid roligt att träffa de också, fast det saknades några. Carina med familj och Anna-Lena och Sabine, de hade annat att stå i och det är ju tråkigt för det är ju kul att ses men det är sånt som händer ibland. De missade i alla fall världens goaste smörgåstårtor och jag tycker så synd om de för det.

Imorgon är det upp och jobba, ska stänga imorgon.. Inget jag ser fram emot så jätte mycket, men men.. Nu ska jag gosa ner mig i sängen med en macka och en kopp té tillsammans med min Bruno. Go'natt!

Fredag 27 Maj


Fredag!! Yeaj, äntligen lite ledigt!

Har precis tittat på så ska det låta hemma hos mor och far med amanda bredvid. Pappa popade popcorn alldeles nyss nu och amanda satt och viftade på rumpan brevid honom hur länge som helst. Tog ett bra tag innan hon gav upp på popcorn påsen..Nu ligger hon här brevid och sover som en stock.

Tittar på Man on Fire, den är fin!

Idag har jag jobbat, väldigt skön dag idag på jobbet faktiskt men när jag kom hem till mamma och pappa däckade jag totalt i soffan, var jätte hungirg men somnade ändå, sen blev det pizza och efter det somnade jag i soffan igen. Jag vet inte varför, jag är helt enormt trött ikväll.

På måndag kommer troligtvis Link hit till oss igen! Wii jätte mysigt då amanda snart åker tillbaka hem. Näe jag kan inte koncentrera mig, sitter bara och tittar på filmen.. Det får räcka!

Onsdag 25 Maj

Igår var jag på tomtits med förskolan och deras femåringar/sexåringar som ska börja skolan till hösten. Det var jätte trevligt och barnen uppförde sig bra. Den långa bussturen hem var ganska skö,n då både barn, föräldrar och fröknar var trötta var det lugnt och tyst i bussen. Vi hade det bra på det sättet att vi fick åka abonerad buss, tror det heter så i alla fall, från förskolan raka vägen till tomtits. Väldigt skönt att slippa alla tåg och bussar!
Igår körde jag och Sanna zumba igen, det var efterlängtat nu efter pausen vi har haft så vi tröttnade lite på zumba ett tag. 50 min zumba vart det, men det kändes som 20 min, det är riktigt roligt tycker jag, bra alternativ träning till löpningen!
Idag var vi på förskolan om vanligt, en konstig dag med tanke på vädret, ena stunden var det regn och den andra sken solen. Men tiden går snabbt på förskolan med tanke på att det är saker som händer hela tiden och det är skönt, arbetsdagen känns inte så lång och det är bra med tanke på schemat. Som vikarie klagar jag inte, jag är glad att jag fick så här mycket timmar under en så lång tid! Men jag skulle nog aldrig gå med på det där schemat om jag skulle vara anställd och jobba så hela året.. Men just nu passar det perfekt så jag behöver så mycket pengar som möjligt och då spelar det ingen roll när jag får gå hem! Jag är jätte glad över det här jobbet!
När jag kom hem i alla fall så hamnade jag i soffan som vanligt, jag älskar att sova en stund på dagen! Sen blev det middag, jag var inte ett dugg hungrig så Bruno fick äta hela middagen själv medan jag gjrorde lite äggröra åt mig själv. Sen råkade jag somna igen, sen glömde Bruno väcka mig så det blev en stund. När Bruno väl väckte mig låg jag och funderade på om jag skulle orka ta mig ut och springa eller inte, men jag sa att jag skulle göra någonting varje dag så det var bara att pallra sig ut. Det gick bra, lite sagta tycker jag de kändes, men jag stannade några gånger för att fixa micoachen som tappade kontakt med pulsmätaren, så det tog längre tid än vad det borde ha gjort..
Nu ska jag gå och lägga mig och läsa och brygga en kopp té!

Måndag 23 Maj


Idag lämnade jag in min fördjupningsuppgift så nu är den klar för dissikering.. Kul att göra ett arbete som sedan ska plockas isär av någon annan.. Men nu är det gjort och nu är det bar vänta och sen sätta igång att läsa alla adras också.

Imorgon börjar jag jobba, så resten av skolan som är kvar ska jag försöka hinna med på kvällarna då jobbet är på heltid. Detta gäller inte för resten av min skolgång utan bara den som är kvar nu fram tills att det blir lov alltså. Ska jobba från och med imorgon och hela juni plus två veckor i juli. Så himla skönt att få känna på hur det var att en gång tjäna pengar och ha gott om dem. Samtidigt känns det tungt att behöva gå upp tidigt imorgon, men jag får tänka på pengarna som kommer rulla in!

Idag lämnade jag som sagt in min fördjupningsuppgift, efter det åkte jag och Bruno till jakan där jag kollade runt på guldfynd för att försöka hitta liknande smycken som jag blev av med vid inbrottet för att få en aning om vad de kan ha kostat. Så nu har jag äntligen skickat in kompliteringen till polisanmälan. Nu är det bara försäkringsbolaget kvar, usch vad en massa tid och energi ett jävla inbrott kräver!

När vi var klara inne på guldfynd var vi jätte hungriga och hamnade på tastys med en stor skål, SKÅL, med pastasallad och kyckling- och baconröra! Det var himelskt gott och det var så mycket! Den portionen hade räckt till fyra middagar, och det vara bara min tallrik! När vi var proppmätta var fortfarande halva tallriken kvar, mer ändå. Jag var fräck och frågade om vi kunde få en doggybag och ta med oss resterna hem eftersom det var så mycket. En man sa då: det går absolut inte! Men sen började han skratta och så fick vi varsin liten låda att lägga det i och så vips hade jag lunch till tomtits imorgon! najs!

När jag kom hem var jag ju bara tvungen att springa bort lite av den där pastan så då fick Sanna ställa upp och springa ett varv med mig! Det var skönt, nu när vardagen kommer tillbaka efter mycket slit i skolan så ska jag bli ordentligare med träningen, den här veckan ska jag göra något varje dag!

Nu dusch, sen té och säng! Go'natt!

Fredag 20 Maj

Wii, idag blev jag i princip klar med fördjupningsuppgiften! Ska bara skriva en halv sida sammanfattning på söndag efter jobbet så kan man sitta och finputsa på måndag! Det känns jätteskönt! När jag blev klar åkte jag hem till Bruno..
Från det att jag kom hem till Bruno till nu har vi suttit på baksidan i solen och spelar kort och druckit vodka redbull (fast det var smirnoff och burn egentligen) Vi spelade vändtia och jag vann alla utom en! tihi En sak som jag är bättre på än Bruno i alla fall, natur och djur är jag iofs bättre på också men det räknas inte om man inte säger typ ridsport hahah..
Vi ska till Lunkan och Denice för att äta tacos ikväll, gott! Det är bra också för då kan man bara skippa brödet så det är ingen problem med GI där inte!
Igår åkte vi iväg och tittade på Teddy när han hade fäktning, synd bara att de inte fäktades något just då. Så typiskt när man följer med! Efter det åkte vi till en kinarestaurang i jakan! Det var så himla gott, jag åt två små rätter, fast de var inte så små! Friterad scampi och kyckling i stark rödcurry- och kokossås! Jag och Thimmy funderade på att dricka upp såsen med sugrören.. Men vi höll tillbaka eftersom vi var ute bland folk..
Imorgon blir det till att gå upp och jobba.. "jippi"

Torsdag 19 Maj


Grattis mamma!!
Hoppas du får en jätte bra födelsedag och att pappa har köpt något fint till dig för du borde inte förvänta dig något av mig eftersom jag är pank! Det blir så när man fyller år så sent i månaden men ändå innan den 25! Haha!

Jag tror jag ska plocka några blommor ur någons rabatt och ge till mamma kanske. Alltid någonting i alla fall!

Ja nu sitter jag här igen då, med sju dokument öppna och tre böcker med en massa markeringar i som jag ska försöka trycka in i min bakgrund i min undersökning jag gjort som ska lämnas in i rapportformat på måndag. Blääääääääää.. Det är ett ganska passande uttryck just nu. Varför måste jag ha med en bakgrund? Det är ju så svårt att skriva och så tråkigt.. Tänk vad bra om man bara behövde skriva det man ville! Då skulle jag ha en framsida, en innehållsförteckning, en inledning, syfte och frågeställning och resultat och ett tack. Helt underbart!

Nej, nu ska jag gå ut med min söta amanda!


Onsdag 18 Maj


Idag har jag spenderat mycket tid framför datorn, men det blev två timmar utomhus också. Det blev jätte fint väder strax efter klockan blivit tolv och jag tänkte att jag skulle ta en paus i mitt skrivande så jag gick ut och la mig en stund på altanen. Jag råkade somna.. så den lilla stunden blev en timme. Efter det var klockan nästan två och då var det lika bra att ta en promenad med amanda.

Så jag fick spendera lite tid i solen även fast jag sitter och skriver. Vi mötte mormor ute när vi tog våran promenad med amanda. Hon passade på att ta en promenad i solen hon också! Vi stog och pratade en stund, det var msyigt, härligt att se mormor ute i solen och att hon går ut och går själv så hon inte sitter inne ensam hela dagarna.

Sen var det bara att gå tillbaka till skrivandet. Har inte så mycket att berätta när man spenderar hela dagarna framför datorn.

Jo, jag fick två veckor till med jobb idag! Kommer få jobba v. 28-29 också! Yes! Så himla skönt! Plus att det är när förskolorna har sammanslagning ocskå så det kommer säkert inte vara jätte många barn heller, jag tycker om att jobba de veckorna för då har man så mycket tid för alla barn och man kan vara med på ett helt annat sätt! Jätte kul ska det bli i alla fall!

Så hoppas vi på att åka över till finland några dagar i sommar också jag och Bruno! Fast det är inte helt klart när det blir! Underbart! Som jag har längtat till det stället! 


Tisdag 17 Maj


Helgen var ganska lugn och trevlig! Fredagen spenderades hemma hos mor och far för att hålla killarna sällskap medan de var ute på gallej! Bruno och grabbarna spederade större delen av kvällen med att spela och jag hamnade framför tvn och tittade på någon tjejfilm som gick på ettan, ganska rolig faktiskt.

I lördags var det melodifestivalen och den spenderades självklart som alltid hemma hos mor och far. Tyckte inte det var rätt låt som vann, den var inte jätte dålig men inte någon av mina favoriter. Jag gillade Finlands bidrag, det var en fin låt och eftersom jag är hjärntvättad med Hållbar Utveckling tänket och rädda planeten eftersom hela min utbildning har Hållbar Utveckling som en röd tråd rakt igenom. Jag blev såld så fort jag såg jorden på den enorma ledskärmen bakom. Men men, jag tyckte det var kul att det gick så bra för Saade och Sverige, så bra har det inte gått för oss sen typ 99..

På söndagen kollade vi ishockeyn såklart. Brunos vänner (ni räknas såklart som mina vänner också) var bjudna hit ut till Bro och vi hade egentligen tänkt grilla och ta ett första dopp men vädret tilllät inte det så alla fixade mat på eget sätt och sen kollade vi hockeyn. Det var jätte trevligt! Bruno fick diska så då är det lugnt. Det är nackdelen med att ha folk hemma när man inte har diskmaskin.. All disk..

Igår hände inte så mycket, för hela den här veckan kommer jag sitta här med min dator och skriva skriva skriva skriva.. Dock ska jag ta en paus idag tänkte jag och baka muffins. Eller jag tar alltid pauser när jag pluggar. Jag är sådan, sitter en stund  och skriver sen går jag och gör en kopp kaffe, sen skriver vi lite till, sen går jag ut och ställer mig och tittar på vädret för att sedan skriva lite till. Det är så jag jobbar. Nu är den här pausen slut.

Tjillevippen

Fredag 13 maj


Idag är det fredag igen! Jag tycker om fredagar, speciellt när jag inte ska jobba under helgen!

Igår gick jag och Bruno och simmade, det var så skönt! Vi skulle vilja gå och simma minst en gång i veckan egentligen med tanke på att man tränar hela kroppen men det jobbiga är att det kostar pengar till skillnad från löpningen. Jag funderar dock på att när vattnet blir varmare ska jag cykla ut till mälaren och simma där någon eller några gånger i veckan. Bland allt sjögräs, urk! Men det ska jag nog göra, som de där tanterna som simmar i sjön varje morgon med badmössa.. Jag simmade i alla fall 1275 m, 25 m längre än Bruno för jag tjuvstartade!

Idag är det skola, just nu har vi seminarie om utvärdering av vfu. Det är jätte intressant att höra hur andra har haft det. Jag skulle bara vilja veta hur länge jag pratade, det kändes som en hel evighet och jag glömde kolla vad klockan var när jag började. Om jag försöker tänka vad klockan stog innan så tror jag att jag gick över tiden med 5-10 min. Oops! Det är bara för att jag har tyckt om min vfu så mycket att jag inte kan sluta babbla om "mina barn"..

Det har fortfarande inte regnat här, min gräsmatta behöver regn och blommorna ute är det ingen idé att vattna om det nu ska komma regn.. Funderar på om kaninerna ska få fortsätta sitta i uteburen när det regnar, om det börjar regna. Dem har sovit ute för första gången under natten inatt och de levde när jag kollade imorse, så det gick bra. De verkar trivas jätte bra där ute och det är skönt att slippa höra deras grävande när man försöker sova. Nu ska jag fortsätta lyssna på mitt seminarie, får se vad som händer resten av dagen..

Onsdag 11 maj


Idag var sista VFU dagen, usch så tråkigt! Det känns ju som min klass också så ska jag lämna dom nu inför slutspurten innan sommarlovet. Jag och min handledare arbetar så bra ihop och hon frågade mig hur hon nu skulle klara sig utan mig. Jag känner likadant, hur ska jag klara mig? Jag älskar att vara där och skulle nästan kunna tänka mig att vara där gratis jämt som en andra lärare. Jag vill inte skriva fördjupningsuppgift och sedan jobba på förskolan, jag vill vara med "min klass" och "mina elever".. Men men, tänkte jag skulle försöka hinna gå dit och hälsa på någon dag innan skolavslutning, kan bli jobbigt dock eftersom jag börjar jobba snart..

Det är väldigt mycket just nu i alla fall, två inlämningar nu på fredag, den ena är i princip klar, bara lite finslipning men den andra ska jag börja med imorgon. Jobbigt att behöva göra en utvärdering av sig själv plus att jag inte vet hur lång den ska vara.. Får fråga någon klasskompis hur långt hon gjort kanske..

Från och med imorgon är det i alla fall framför datorn jag kommer spendera det mesta av mina vakna timmar. Fram till den 23 maj för då ska allting vara klart. Men åtta sidor ska man väl klara lätt på en vecka?

Nu på kvällen gick jag hem en stund till mamma och pappa för att kolla hockeyn. Sverige vann, det är ju huvudsaken, kan nog inte säga så mycket mer om den matchen.. Dom kommer ju inte gå vidare om dom fortsätter att spela såhär. Men hejja hejja, man hejjar ju oavsett hur dom spelar!

Nu ska jag plocka in mina kaniner från uteburen sen är det sängen som gäller! Go'natt

Torsdag 5 Maj


Idag tog vi sovmorgon, släppte ut hundarna på baksidan tidigt på morgonen för att få sova en liten stund till! Vid tio var det dags att gå upp och då tog vi en promenad till mor och fars hus där Bruno hade lämnat sin telefon igår.

Efter det gick vi vidare till affären för att köpa bröd, mjölk och ägg. Kommer hem, vi glömde bajspåsar till jyckarna. Fan! Vi gjorde sedan kaffe och åt frukost. Mellan tolv och ett kom Hasse med bowser. Så hundskaran blev då tre, Amanda, Link och Bowser.

Då gick vi hem till mor och far igen för att låna tomten deras så hundarna kunde få busa av sig rejält och dom hade jättekul! Dom raceade runt som bara den, Link först i täten, sen kom Bowser jagandes efter och sist en bit bakom sprang Amanda och försökte vara med i leken. Sen var det dags att bege sig hemåt och då var det dags för mig att ha gruppträff. Sen efter det har det inte hänt jätte mycket.

Link och Bowser tyckte så mycket om varandra och busade att dom hade svårt att sluta inomhus så jag hade fullt skå med att leka "flockledare" och samtidigt prata med studentkamraterna via datorn. Tur att man är tjej och kan göra flera saker samtidigt. Tillslut somnade dom på varsin sida av mig och Amanda hade fått dispans att ligga i sängen eftersom dom där busarna tumlade runt. Men tillslut lugnade dom ner sig som sagt och det gick jätte bra!
Under tiden dom busade en gång kom dom springandes så gulligt, Bowser först och störst, tätt följd av Link som är mitt i mellan och sist lilla Amanda, det såg helfestligt ut! Gosingar!

Nu har Link fått åka hem igen för att imorgon ska han vaccineras. Jag tycker verkligen om både Link och hans matte och husse. Dom är jätte trevliga allihop och jag hoppas allt går vägen nu! Förhoppningsvis kommer han tillbaka till nästa helg, vi skulle höras under veckan. Vilket också blir ganska passande eftersom Bowser kommer bo med oss till onsdag. Nu ska jag och Bruno lyxa till det och ta lite glass! Mums!

Onsdag 4 Maj


Idag kom mina hm kläder! yeaj! Fick dock skicka tillbaka 6 plagg för att dom var för stora plus att två av dom inte var så fina som jag trodde så då beställde jag två andra klänningar istället. Men det som jag behöll passade verkligen jätte bra! Riktigt nöjd!

Idag var jag på min vfu, precis som måndag och tisdag också. Jag tog lite kortare dagar den här veckan eftersom hunden Link har bott med oss sen i söndags och jag tycker inte han ska behöva vara ensam hemma när han kommer till några han inte känner. Den lilla tiden han har varit ensam har i alla fall gått jätte bra! Han är så duktig, fin, härlig och mysig. Med lite kurser kommer han bli världens coolaste hund! Jag funderar faktiskt att pröva viltspår med honom om det blir så att han stannar här hos oss, vilket jag verkligen hoppas att han gör!

Nu på kvällen tog vi en promenad hem till mor och far och så ringde jag Annika och frågade om hon ville komma dit med Norton så att han kunde få träffa Link. Det gjorde hon och det gick bra, inget problem där och det känns skönt. Det som är lite jobbigt är att Link skulle försöka sätta på Norton hela tiden. Vet inte om det beror på att han är med Amanda hela dagarna och hon luktar säkert fortfarande "gott" efter löpet, eller om det beror på något annat. Får se om det försvinner eller inte. Huvudsaken är att han går ihop med Norton och Bowser och att dom inte visar några agressioner mot varandra så jag tycker det gick bra och jag är nöjd även fast det blev en hel del juckande.

Imorgon blir det till att vara hemma hela dagen för att plugga. Hoppas det blir fint väder så kanske man kan ta en riktigt långpromenad med jyckarna som paus i pluggandet! Nu är jag jätte trött, bra jobbat Sverige förresten! Usa kan gå och lägga sig.. Precis som jag ska göra nu, känns som att jag somnar med pannan på tangentbordet snart.

Usch! Jag dödade precis en jätte spindel.. usch jag ryser! Den kom krypande här på väggen precis framför mig. Dumt gjort av den om den ville leva. Jag är djurvän, men som alla människor drar jag gränsen någonstans. Förlåt om det regnar imorgon, jag tar på mig det i så fall.



Söndag 1 Maj


Majmaj måne jag kan lura dig till skåne..

Jag har inte lurat någon idag, kände bara för att skriva så. Idag tog vi lite sovmorgon eftersom vi var ute med amanda så sent igår natt. Annars har vi bara tagit det lugnt hela dagen, ätit frukost och tittat på tv och vart ute och gått med amanda.

Ungefär klockan tre fick vi besök, det var hunden Link med husse och matte som kom hit. Det var jätte trevligt och Link var helmysig! Vi tog en promenad ute på broängarna och sen fick Link stanna här. Han ska stanna tills på torsdag nu första dagarna, för att på fredag ska han vaccineras. Nångång efter det så blir det förhoppningsvis ett fodervärdskontrakt till att börja med, sen blir det kanske ett köp i framtiden.

Just nu känns det jätte bra. Link är som sagt en riktigt mysig hund och hans matte och husse var jätte trevliga människor! Allting kändes riktigt bra!

Nu har vi precis varit ute och sprungit, jag, Bruno och Link, Sanna hängde också på och det gick jätte bra! Fullfart framåt. Kommer inte bli svårt att träna på att springa milen på 55 min om Link är med i alla fall. Lite skönt att ha någon som "drar" lite i en så man springer lite snabbare än vad man normalt skulle göra. Världens bästa träningspartner.

   

Fredag - Lördag


Fredagen var en riktigt bra dag, jag hade seminarie på morgonen, inte riktigt en av de bra sakerna, det kändes som vi satt där jätte länge. Men det var ganska intressant ändå faktiskt, sen efter det kom Hasse och hämtade hem Bowser, de hade saknat varandra, det syntes. När Bowser och Hasse hade gett sig iväg tog jag soldynan under armen och amanda i den andra handen så gick vi ner till fiskartorp.

Det var inte riktigt lika varmt som sist vi var där, det blåste lite mer nu men det gjorde inte så jätte mycket. Vi la oss ute på bryggan och det var så skönt! Det är så avslappnande att sitta utomhus, vid vattnet och dingla med benen. Tyvärr är bryggan så hög att man inte når ner med fötterna i vattnet, kanske lika bra, tror inte vattnet hunnit bli så jätte varmt. Vi satt väl där nere i två timmar ungefär sen var det dags att promenera hem och käka. Då kom Bruno hem också, så vi åt lite lunch och efter det gick vi hem till min mor och far för att jag skulle följa med mormor och mamma till affären för att köpa hundmat till amanda. Hemma igen blev det pizza.

Lördag då, vad hände då? Morgonen var ganska lugn, vi gick ut med amanda för att sen äta frukost. Eller jag åt frukost, sen började vi städa lite i förrådet för att få plats med mitt gamla skrivbord. Det gick faktiskt bra, det ser inte värre ut nu än vad det gjorde innan. När vi var klara med det gjorde vi oss iordning och gick sedan till tåget för att möta Tunner och Rick som kom hit och grillade med oss. Vi gick ner till brasan en stund också men det var så kallt så där stannade vi inte länge, plus att amanda skällde så mycket på alla andra hundar den lilla fegisen.

Det var en riktigt trevlig kväll, även fast det gick som det gick i hockeyn. Nu börjar jag bli riktigt hungrig så det är dags att fixa nåogot att äta! Vi får se vad som händer idag, ett hundbesök kanske!? Springa ska jag göra ikväll också, sen får vi se.

RSS 2.0