Torsdag 30 Juni

Första sommarmånaden är förbi inatt och den har väl varit lite mitt imellan i både väder händelser.
Vädret har ju vart hur härligt som helst med riktig tropisk värme stundtals för att sedan gå tillbaka till 13 grader och blåsigt och det känns som vår igen. Alla upp och nergångar i juni har varit all osäkerhet på mitt gamla jobb, med tjaffs om avtal, sänkt lön, fel löner och försenade löner.. Det ska bli å skönt att inte jobba helg något mer, i alla fall för stunden, och att slippa det där skitstället!! Jag är så lycklig! Det var helt underbart att säga upp sig, tack och hej för mej!

Den största uppgången är ju självklart vårt nya tillskott i familjen, Joshamee Gibbs!! Ja och nyheten om att jag kommer få en halvtidstjänst på någon av förskolorna här! Men Gibbs är så efterlängtad och kommer att bli så älskad! Det låter som att vi ska ha barn.. Haha! Gibbs kommer att bli min lilla hundbebis!

Snart åker vi till Finland! Jag har inte varit där på kanske fem år och jag längtar helt otroligt mycket! Det ska bli så skönt att komma dit och det allra roligaste är att Bruno ska få se hur det ser ut och känna på äkta sommar! Eller vad äkta sommar är för mig. Jag hoppas bara att vädret bli bra för det är då Nujula visar sin bästa sida.

Jag ville mjuka upp med att åka och fiska nu ikväll men vi har inga metspön, det är något man borde införskaffa. Det är så skönt att bara sitta på bryggan i kvällssolen och titta på vattnet och bara vänta på att det ska nappa. Ooh vad jag längtar! Det är nästan outhärdligt..

Imorgon är sista dagen för den här veckan på jobbet, väldigt skönt med fredag. Lite sovmorgon får jag också eftersom jag börjar kl 9:00. Imorgonkväll blir det nog inget speciellt, kanske fiska imorgon om det blir någurlunda bra väder, även fast det inte ser ut som det. På lördag ska vi åka och köpa grejer till min lilla Gibson, vi åker med mor och far som också måste köpa grejer till Gibsons brorsa Davy Jones som mamma och pappa köpte. Nu måste kaninerna ha mat.

Go'kväll

Joshamee Gibbs


Här är min nya ögonsten, min och Brunos kärleksbebis!

Idag den 22 juni..

..tingade jag en hundvalp! Det är en Border Collie, Schäfer och Labrador blandning men mest border collie. Han är brun/beige/lejonfärgad och med svarta och vita inslag! Han är gudomligt fin och heter Joshamee Gibbs, kullen är namnad efter pirates of the caribbean filmen. Så våran har fått namnet från Jack sparrows kompis Gibbs. Det roliga är att min mor och far valde att köpa en av brorsorna, han heter Davy Jones. Awesome! Att han har ett namn som är från mina absoluta favoritfilmer gjorde inte det hela sämre, det kändes som att de här valparna bara skrek ut mitt namn, allting kändes så rätt!

Det ska bli så kul att se de växa upp och lilla gibbsen är min! Eller ja, Brunos också, men mest min! Jag känner mig som ett barn som säger att en sak är min, men han är våran. Jag hade ju ett jätte bra namn som jag hade tänkt ge honom, men vi tycker Joshamee Gibbs är jätte coolt och det blir svårt att välja om vi ska byta namn eller ha kvar det han har. Han kallas Gibbs nu och det har fastnat, men vi kom även på att vi kan kalla honom yoshi pga Joshamee. Så vi får se vilket namn han får, just nu är han Gibbs.

Jag har lagt handpenning och kommer hämta honom v 29! Jag längtar något otroligt!
Jag studsar omkring och är jätte glad, det är ju det här jag har väntat på i ett år nästan och nu har det äntligen skett! Jag beter mig som ett litet barn och de här veckorna fram till att jag får hämta honom kommer väl gå jätte långsamt bara för att man längtar så mycket!

Joshamee Gibbs föddes 10 maj!


 


Tisdag 21 Juni


Igår var det stängning på jobbet och idag fick jag gå hem så tidigt som halv fem. Det är min tidigaste dag i veckan. Tjihoo! Jag är glad över att detta inte är mina ordinarie tider, jag har sagt det förr och säger det igen. Jag skulle aldrig gå med på att ha sådana här tider om jag skulle vara fast anställd.

Idag hade jag ett missat samtal och ett meddelande på min telefonsvarare. Det var angående valparna vi mailade om igår kväll. Jag ringde upp henne på min lunchrast och imorgon åker vi och tittar på hundvalpar i åkersberga. De är jätte söta och är Borde Collie, Schäfer och Labrador blandisar och är helt grymt söta! Men vi kommer inte komma hem med någon imorgon för att de är inte åtta veckor än. Dem blir åtta vekor när vi är i Finland, så det hela kommer bara fungera om de kan hålla kvar valpen tills vi kommer hem och jag har jobbat klart.

Jag har även pratat med en trevlig tjej som bor i värmland. De har fyra hanar kvar som är långhåriga schäfrar som jag också är intresserad av. Det är ju bara det att det är lite längre att åka dit, men vi kanske åker och tittar på de också. Vi får se, jag kommer säkert vara helt såld när jag väl sätt valparna imorgon, men som sagt det återstår å se. Jag som har så svårt att bestämma mig, hur ska jag bestämma mig nu?

Nu ska jag lägga mig i sängen och kanske kolla på någon serie med Bruno för att sedan sova gott!

Söndag 19 Juni

Ojojoj, sicken helg! I fredags efter jobbet åkte jag hem till Bruno eftersom vi skulle på bröllop i spånga på lördagen. Pappa var jätte snäll som skjutsade mig till Bruno eftersom jag skulle ha fotoskrivaren med mig och en hel del annat för att bli festfin. Tack pappa!

Fredagkväll vart en lugn hemmakväll med film, Sucker Punch blev det. Den var jättekonstig, snygga effekter och ganska häftig men den var konstig som sagt. Bra men konstig. Hur många gåner har jag sagt konstig nu egentligen?

Så blev det lördag och jag vaknade först halv sju men tänkte: jag kan inte gå upp nu då kommer jag aldrig klara mig vaken genom kvällen. Så jag lyckades somna om och vaknade sedan igen halv nio, vid halv tio började jag väsnas lite för att Bruno skulle vakna för då hade jag haft tråkigt själv i en timme.

Väl i kyrkan, det var jättefint! Anders var riktigt stilig i helvit kostym och Jeanette var jättefin i sin fina klänning! Det var skön stämning i kyrkan och inte alls sådär extremt högtidigt som vissa kan ha utan prällen var ganska cool. Vi stannade kvar i kyrkan när alla andra drog till festlokalen för att vi skulle skriva ut bilder på Anders och Jeanette, det var våran present. Vi hade köpt en ram med tre bilder i så vi skrev ut de där i kyrkan medan nästa brud gjorde sig beredd att gå in. Det var lite jobbigt men de var så koncentrerade så de verkade inte ens märka oss där.

Festlokalen var ganska cool, det var glastak och på vissa ställen fanns de små pooler med vatten, inte för att bada i utan för att det skulle se fint ut. De passade bra som bröllopsfestlokal. Där ställde de fram ett bord där man ställde alla presenter. Det var många som kommenterade våran ram med bilder och undrade hur vi hade kunnat framkalla bilderna så snabbt. Det är det som är det roliga med den presenten, bara på bilfärden dit har vi lyckats fixa fram bilder, det är svårt för vissa att förstå. Vi klistrade även fast ett presentkort på ikea på ramen.

Maten var jätte god, det var buffé och det fanns massor att välja emellan. Det var nog ingen som åt så mycket på grund av den enorma värmen som blev där inne eftersom det var glastak. Det var ju som ett växthus och det var säkert en 40 grader där inne. Man var glad att man var tjej och hade klänning och inte en hel kostym på sig!

Festen efter var jätterolig! Det blir lätt så när en "redbull" och vodka kostar 20 kr och man får blanda den själv. Men vi dansade nästan hela kvällen kändes det som förutom pauserna ut för att ta luft och pauserna till damernas för att pudra näsan. Jag hittade en ny vän där också, Mattsons Sandra, hur trevlig och härlig som helst! Hon fick dras med mig stora delar av kvällen, jag hoppas hon överlevde! Fia kom också dit efter jobbet och dansade med oss! Det var jättekul att hon också fick vara med ett tag och snäll som hon är skjutsade hon hem en full jag och en full Bruno, tack!

Idag dock.. jag tror orden: jag ska aldrig mer dricka, kröp ur mig en gång imorse.. Jag mådde inte bra idag så nästa gång blir det lite lugnare med just den drinken. Inte för att det blev så många såg jag i plånboken idag men de tillsammans med ett litet glas vin och en lite cider till maten räckte tydligen. Sen fick vi ju som sagt blanda själva så det var väl kanske inte riktigt en 4a man drack liksom..

Nu ska jag hoppa i säng så att jag är någurlunda fräsch imorgon på jobbet. Ska stänga imorgon så det blir ju lite "sovmorgon" i alla fall. Go'natt mina vänner, alla som jag känner.

Tisdag 15 Juni


Slutade jobbet klockan fem idag, bättre än stängning men inte jätte kul. När jag kom hem var Bruno hungrig och satt och gapade som en fågelunge. jag sa att jag skulle ut och springa så han fick ta en macka eller nåt så länge för jag tycker inte om att äta innan jag går ut och tränar, bara om det är något litet.

Jag tog i alla fall en liten macka för jag förstod att det skulle bli sen middag och sen frågade jag Sanna om hon var redo att följa med ut. Vi pratade imorse när hon lämnade dottern om att hon kunde följa med på cykel för hon trodde inte att hon skulle orka 1 mil. Klockan 6 skulle de lägga grabbarna och då kunde hon komma över så då bar det ut och vi hade tur med vädret, vi hade solsken hela vägen runt.

Det var skönt att känna att det inte alls var jobbigt utan det gick ganska lätt hela vägen runt. Träningspasset var sådant att det ökade tempot gradvis och det avslutades med en slutspurt för att sedan gå ner till nerjogg. Det var så skönt, jag trodde verkligen jag skulle komma krypandes hem eller sittandes på pakethållaren bakom Sanna så det känns bra att veta att formen finns kvar nästan där jag lämnade den.

Jag kommer inte ihåg om jag berättade om vårt besök igår, det finns en jätte fin katt som stryker omkring här, den brukar ligga antingen på kaninernas bur och sova eller sitta på fönsterbläcket. Igår valde han att komma in och titta hur vi bodde, han kom lugnt intraskande genom altandörren och tog sig en liten husesyn, hamnade under sängen en stund och även under soffan för att sedan gå ut igen.

Idag kom han tillbaka, jag var ute och matade kaninerna och kelade lite med honom samtidigt och när jag gick in för att fylla på deras vattenflaska kom han efter. Jag prövade att erbjuda honom en medwurst men han ville inte ha. Bruno filmade honom, han går alltid fram till sängen och luktar vid sängbordet, kanske för att Bruno alltid brukar lägga sina kvällsmackor där så det kanske luktar kaviar där. Väldigt söt är han, inte jättekelig men han tycker om att bli kliad. Lilla kissemissen.

Jag hittade filmer på amanda när jag tittade på filmen med katten och det värkte till i mig. Min lilla moppsa vad jag saknar dig, jag vill att du ska komma tillbaka min lilla mustamakkara! Vi pratade om hur mycket vi saknar promenaderna. Dagarna känns så konstiga när man inte ska gå ut med hunden. Jag tyckte det var riktigt skönt att komma hem från jobbet och gå ut och gå med amanda direkt, det blev att man varvade ner på ett skönare sätt än att bara sätta sig i soffan och nästan slockna på en gång.

nej, nu blir det sängen.. är trött, men först ska jag hinka i mig vatten. Jag är jätte törstig!

Tisdag 14 Juni


Just nu är jag helt slut! Ska nog lägga mig och läsa med en kopp té snart.

Idag har jag jobbat som vanligt, det har varit en lugn dag på förskolan och det är skönt med sådanna dagar också. När jag kom hem var jag dock helt slut, jätte trött och då är det farligt att sätta sig ner i soffan.. Men det var precis vad jag gjorde och så började fundera på att jag måste sätta igång med hårdträning inför midnattsloppet. Jag ligger inte bra till efter alla skoluppgifter som ska in när terminen avslutas och på det ska man hinna jobba och även hinna med en massa strul på andra jobbet. Det har vart tuffa dagar i maj och juni. Men nu ska all missad träning tas igen!

Började idag med att gå ner till simhallen en timme för att simma 1,5 km. Det var riktigt tufft sista längden, då var jag trött men det känns så bra att simma. Man blir sådär härligt trött i hela kroppen, jag orkar knappt borsta håret för att det är så jobbigt att hålla upp armarna.. speciellt när man har världens mest otränade armar. Imorgon ska jag ut och springa, det ska bli en mil imorgon, dock kommer det bli en lugn mil. Men jag kör jag fys inne om det ösregnar, regn är okej, men inte när det regnar vattenpölar.

Jag tycker alla ska hålla tummarna för mig så jag får det jobbet jag vill ha, men de får jag veta vid midsommar.

Nu regnar det, hoppas det regnar så mycket så att mitt gräs tar lite fart. Det är helt sönderbränt av all sol och eftersom vi bor så högt upp så försvinner vattnet snabbt om det bara regnar lite. Det får gärna regna mycket inatt. Jag vill ha den fina gräsmattan jag hade förra året! Nej, nu blir det sängen. Go'natt

Måndag 13 Juni


Idag stängde jag på förskolan och var helt slut när jag kom hem. Dök ner i soffan för att pusta ut ett tag men sen var det bara att ge sig på middagen för den skulle ju bli klar och ätas också. Det blev korvstroganoff med mathavre, det var länge sen vi åt korvstroganoff, förut hände det ungefär en gång i veckan så det var efterlängtat!

Jag vet inte hur jag ska göra med min jobbsituation.. Nya ägarna till cafét kommer ändra avtalet vilket skulle innebära en lön på ca 2500 för mig. Vet inte om de får ändra avtal bara sådär från ena dagen till den andra, om de inte får det tror jag inte de kommer gå med på att ha kvar mig. Ska jag då säga upp mig själv eller ska man låta de säga upp mig? Eller ska jag stanna kvar på den den minilönen?

Butiken kan inte heller hjälpa till verkar det som, de skulle gå igenom schemat en gång till för att se om det fanns någon lucka jag kunde få fylla igen men det såg mörkt ut. De skulle även hjälpa mig att kolla upp om de verkligen får ändra min lön sådär hux flux. Men även om de inte får det och jag har rätt till min lön jag har nu ett tag till vet jag ändå inte hur jag ska göra. Jag trivs verkligen inte och får ont i magen och mår dåligt när jag tänker på att jobba där.

En lyckoträff vore om jag kunde få en havltidstjänst eller ett halvtidsvikariat där jag jobbar nu till hösten, men det får jag inte veta förens vid midsommar då alla scheman är lagda.. Chefen där lät glad när jag berättade att jag var intresserad men hon kunde inte svara än..

Vad ska jag göra? ..Tänk om pengar kunde växa upp i mina krukor här på baksidan!

Onsdag 8 Juni


Idag var en skön dag på jobbet, den gick inte allt för långsamt och den var lugn och rolig. Jag sådde gula ärtor med barnen idag, hoppas det går ganska fort så de får smaka på ärtskott innan de flesta går på semester. Passade på att prata med de om vad växter behöver för att växa, de kommer med jätte bra och härliga ideér!

Efter jobbet var det inte lika roligt.. När jag kom hem gick jag och amanda ut på våran sista promenad tillsammans och när vi kom in igen packade jag ihop alla hennes saker. Det var inte roligt! När packande var klart la vi oss i soffan och gosade. Hon låg alldeles bredvid mig så jag låg och kliade henne, passade på att mysa riktigt ordentligt.

Halv åtta kom mamma och hämtade oss, eftersom Bruno inte kunde följa med bad jag mamma för jag ville inte åka ensam för hade jag åkt ensam hade jag suttit och bölat helt själv på tåget.

Amanda var lite reserverad först, hon hälsade såklart och var allmänt glad som hon är när hon träffar människor men det verkade som att hon tänkte "honom har jag sett någonstans förut" men hon var inte helt såld. Vi träffade farmor och några andra som Alfredo känner så de stog och pratade ett tag. Innan det hade Alfredo fått höra alla härliga grejer amanda gjort och hur det har gått. Under tiden gick hon runt mina ben hela tiden precis som vanligt, hon gick och hälsade på alla andra och nosade men hon kom alltid tillbaka till mig och stod där som min skugga som hon har gjort under hela den här tiden. Följt mig vart jag än gått. När det väl var dags att skiljas åt så hade jag svårt att inte börja gråta för att Alfredo fick dra med henne för att hon försökte följa efter mig. Usch vad det gjorde ont i mig då när hon så gärna ville tillbaka till mig och tanken då på att jag aldrig kanske får se henne igen gjorde det hela ännu värre..

Men jag skulle göra om det här flera tusen gånger hur ont det än gör för att få träffa henne igen! Min lilla mustamakkara! Usch jag börjar gråta varje gång jag tänker på henne hur hon drar i kopplet för att komma tillbaka till mig.

Jag vet att jag i alla fall hoppas att Alfredo åker utomlands igen och lämnar amanda här till hösten igen, men vi får vänta och se. Jag håller alla tummar och tår jag har i alla fall för jag saknar henne redan jätte mycket! Det var helt tomt när jag kom hem, ingen som låg i soffan med mig som ville pussas och gosa, ingen kvällspromenad, ingen att prata med.. det var ingen där. Lilla amanda, det känns så tomt här utan dig! Jag älskar sig min lilla mustamakkara, hoppas vi ses igen!





Nationaldagen Måndag 6 Juni


Idag har vart en härlig dag, vaknade imorse vid nio och kände mig jätte pigg och utvilad så jag gick upp och började leta efter ett viktigt papper. När jag hittat det gick jag ut med amanda och det var jätte skönt ute, jag trodde det skulle vara sådär halvkyligt som det kan vara på förmiddagen men det var det verkligen inte!

Jag kände på en gång att idag vill jag göra något speciellt så ja ringde och hörde med mor och far vad de hade tänkt hitta på idag och de funderade på att åka på marknad i Bålsta. Så vi bestämde oss för att följa med. Amanda fick doc stanna hemma, hon hade det bättre hemma där det är svalt än ute i den stekheta solen. Så vi var ute och tittade på olika saker de sålde och det var jätte mysigt! Jag hittade en ny klocka då min fina klocka från bulgarien blev stulen vid inbrottet, den här är inte i närheten lika fin men den e cool och stor, just the way I like it.

Pappa släppte sedan av oss hemma för att hämta amanda för att sedan traska till mamma och pappa igen eftersom vi blev bjudna på middag av de. Jag tog cyeln för jag ville pröva att ha amanda i cykelkorgen. Det gick jätte bra! Hon satt så fint och duktigt i den, även när vi åkte förbi en hund. Jag och Bruno stannade vid en loppis som finns alldeles nedanför här för att jag hade sett några fina glasflaskor jag ville ha och jag fick tre olika för
140:-, två stora och en liten. Ville egentligen få de lite billigare men jag antar att det var ett bra pris egentligen. Bara jag som är lite snål.

Hemma hos mamma och pappa igen blev det tacos! Mums vad gott det var och efter det blev det kaffe och glass. En riktigt bra nationaldag måste jag säga! Hos mamma och pappa avslutade även en aktion jag hade lagt bud i och jag vann, wihoo! Två jätte söta porslinburkar föreställande cupcakes kommer komma hem till mig snart och dem fick jag för 21kr!

Påväg hem mötte vi Annika och Norton, så vi stannade och pratade lite, Annika har också permanentat sig och det blev jätte fint tycker jag! Vi pratade en hel del om hundvalp, vi har ju bestämt oss för att satsa på en valp istället för en vuxen hund. Det har jag säkert nämnt tidigare.. Jag spenderar mycket tid på blocket just nu och letar efter den rätta, det finns några som är intressanta men många finns en bra bit härifrån. Nu är det även snart dags för Amanda att åka hem.. Det känns inte roligt alls men jag har ju vetat om det hela tiden så det är bara att bita ihop och njuta av de sista dagarna. Min lilla amanda panda, muffla, mustamakkara, bullen, snuffsan, fläsk, korven, moppsan.. hon har så många smeknamn, hon får nya varje dag den lilla damen. Hoppas vi kommer ses igen Amanda! Min lilla älsklingsmops!


Torsdag 2 Juni

Idag gick jag och Bruno ut i solskenet med amanda och köpte mjukglass. Det var gott, kändes som sommar! Efter det gick vi hem till mamma och pappa, där käkade vi hamburgare och sen tittate vi på senaste Narnia filmen. Jag tycker om Aslan, tårarna började rinna när de träffade honom i slutet och han pratade med barnen. Det är så fint!
Jag har pratat mycket med Bruno, mamma och pappa idag om hund. Eftersom de som har Link kanske vill lösa det inom familjen istället så har jag börjat fundera lite och det kanske lutar mot att skaffa en helt egen valp istället. Det positiva är att tiden jag har nu när jag studerar kommer jag aldrig ha igen vilket gör det till en bra tid att skaffa en valp, plus att jag får sätta min egen prägel på honom. Så vi får se, det kanske blir valp istället. Har tittat på en del idag på blocket.. Man blir ju sugen, men som sagt, vi får se.
En till kul grej är att jag har ett namn klart också vad han ska heta i så fall..
Nu sitter vi hemma och jag har precis gjort en drink med min fina turkosa mixer. Den blev lite för söt tycker jag men jag hade ingen citron hemma som det ska vara i egentligen. Men men.

Onsdag 1 Juni


Idag jobbar inte jag, och det är inte på grund av något roligt.. Jag hade opponering nu på morgonen. Usch vad jag hatar att leta fel/konstruktiv kretik/saker man kan förbättra i andras arbeten. Speciellt när man inte är jätte nöjd med sitt eget.

Det känns ju jätte fult gjort, så är inte jag uppfostrad.. haha. Man ska inte kasta sten när man själv sitter i glashus, det känns väl lite bättre om man själv känner att man är nöjd med sitt arbete men men. Nu är det gjort i alla fall och det gick bra! Jag var först ut, vilket gjorde mig ännu mer nervös men min handledare nerömde mig och sa att det var precis en sådan opponering han ville att vi skulle föra och att det var jätte bra gjort. Det kändes skönt, snälla Stina sa också att jag var duktig. Tack! Stina var också jätte duktig, stackarn har varit sjuk och på det fick hon kortare tid att läsa igenom respondentens arbete. Bra jobbat!

Opponeringen på mitt arbete gick också bra tycker jag. Det finns lite jag ska formulera lite tydligare kanske och skriva till ett referat lite nogrannare och lite annat smått och gott. Det känns riktigt bra, jag trodde mitt arbete skulle slitas sönder i stycken och ätas upp av någon varulv så jag skulle behöva göra om hela.. Jag tror verkligen på mig själv det märks va?

När mitt arbete släpptes lös för alla deltagare att kommentera vart det helt tyst. Var alla så ointresserade och trötta att de inte orkade eller hade det som behövdes tas upp redan tagits upp? Om det var det sistnämnda är jag mycket nöjd att det är så lite som ska ändras. Men vi får väl se när handledarens kommentarer kommer in.

Det var i alla fall sista lektionen för den här terminen med alla klasskamrater, nu är det bara ett betygssamtal kvar mellan min högskolehandledare och vfuhandledare och ett litet samtal efter det med mig om hur det ser ut betygsmässigt. Spännande, dock tror jag inte det bli några höjdar betyg den här terminen. Jag glänser i praktik, inte i uppsatser och skrivningar.. Haha, glänser.. sånt gör jag aldrig!

Nu blir det långpromenad med amanda för att fira att den här förmiddagen är över!

RSS 2.0