Torsdag 28 april


Idag var en sådan dag som jag ville spendera alla mina vakna timmar utomhus.. Men icke! För här skulle det läsas och svara på frågor till seminariet imorgon. Hann få en timme i solen i alla fall, drygt, det var nog lite mindre än en timme.

Sen var det dags för gruppträff inför imorgon och det tog ganska lång tid så när vi var klara var klockan fyra och då var det bara till att gå ut med hundarna. Men då gjorde vi så att jag tog Bowser på en löptur och Bruno tog Amanda på en promenad mer anpassad för henne. Tror inte Bruno var speciellt missnöjd med den dealen.

Sen blev det middag och lite vila i soffan, det var könt! Våran mysfilt är tvättat nu och den luktar jätte gott, så nu kan man somna i soffan igen. Det är något magiskt medden filten, så fort man drar den över sig sluter man ögonen och somnar. Otroligt skönt! Dock somnade jag aldrig för sen hörde jag en liten flicka ropa "Naaattis!!". Det var Thyra myra med familj som gick förbi utanför. Tristan var tokig i Bowser, han hade nog blivit helnöjd om han hade fått mysa med honom hela kvällen. Det är nog för att Bowser är så mjuk, våran "lilla" björn!

Imorgon är det seminarie, tidigt.. Så det är bara upp och hoppa! Får se vad som händer sedan, hoppas det blir fint väder! ..då har jag en idé vad jag ska göra i alla fall.

Nu blir det en kopp té i soffan.

Måndag 25 april


I lördags var det dags för en till påskmiddag, dock hemma hos min mamma och pappa. Där blev det riktig påskmat med en massa ägg, köttbullar, prinskorvar sill och potatis och lax. Som julen all over again bara att det är ljust och grönt ute. Det var jätte gott! Mormor var där också, det var jätte mysigt att sitta tillsammans och äta. Det tråkiga var bara att det inte blev någon mysig uppesittarkväll eftersom jag skulle upp och jobba igen på söndagen.

Söndagen var lite kämpig, vi bara två stycken på jobbet hela söndagen. Som tur var, var det väldigt lugnt hela dagen och vi klarade oss, men jag skulle säga att det var med nöd och näppe. Vi hade kanske klarat av lite mer kunder om dom kommit utspritt under hela dagen, men vi hade aldrig klarat av en normal lunchrusch..

Efter jobbet åkte jag hem för att duscha, byta om och packa ner lite grejer och sen bar det av till spånga och Caledonian där Brunos hela kompisskara befann sig, det var bara en som fattades av alla och det var Ivar. Det är kul att träffa alla sådär. Mysigt! Fia var hemma i Sthlm igen vilket var jätte roligt!

Det blev måndag och vädret blev precis som det skulle. Jättevarmt med klarblå himmel och en strålande sol! Jag började dagen med att följa med till kristineberg för att titta på lite fotboll. Bruno och några grabbar skulle lira lite tvåmål så jag tog med mig amanda och satt på sidan och tittade på samtidigt som jag njöt av det härliga vädret. Amanda höll på att gå under i hettan som hon flåsade så jag hängde över min halsduk över henne eftersom den är ljus till skillnad från henne själv. Hon såg ut som en liten arab i sahara.

Efter fotbollen åkte vi hem och väl hemma packade jag ihop en väska med vatten åt oss och jyckarna och sen bar det av ner till vattnet. Där spenderade vi eftermiddagen och det var så himla mysigt. Där ska jag bo i sommar. Det underbara är att det bara är 20 minuters promenad hemmifrån mig ner dit. Jag älskar att bo på landet!


fiskartorp

Fredag 22 april

Igår åkte jag och mamma för att handla lite, vi kom hem med permanentvätska åt mig. Jag har funderat länge på att permanenta mitt hår lockigt så att min snälla mamma ska slippa göra flätor på mig hela tiden. Även fast jag tror hon tycker det är lite kul när jag kommer och ber henne fläta mitt hår.
Nu är det gjort i alla fall, vi gjorde det sent igårkväll så idag var första dagen med lockigt hår. Jag blev jätte nöjd! Nu ska jag få en massage av Bruno sen ska jag nog lägga mig i sängen och kanske somna snart. Upp och jobba imorgon, sen blir det påskmiddag hemma hos mor och far!
Tack R-M och Hasse för middagen ikväll, tre rätters och allt var jätte gott! Såsen till laxen var godast, ellerhur älskling?

Lite suddig mobilbild, men den får duga så länge. Go'natt


Onsdag kl 10:10


I lördags var jag på kalas, eller tjejmiddag. Sandy är sista tjejen i gänget att fylla 24, välkommen in i klubben! Det var jätte trevligt och roligt, det roligaste är ju nästan att man får träffa alla vänner som man inte ser så ofta! Det blev mat, lekar och lite mer lekar.. :) Precis som det brukar vara hemma hos Sandy.

I söndags var vi och firade farbror Maskros på en restaurang i jakan! Det är samma sak här, det är så roligt att träffa alla, min släkt är den bästa släkten någonsin! Jag ångrar dock mitt matval då både Brunos och pappas var godare. Min smakade inte så jätte mycket, det var gott, men äter man ute vill man smaka något exceptionellt.

Måndag och tisdag har spenderats på mamma och pappas baksida i solskenet! Helt underbart! Igår hade jag till och med solfrossa när vi gick hem. Det ser inte ut att bli riktigt lika fint idag som igår, men dagen har precis börjat så jag antar att vi får se. Igår gick jag och Bruno ut och sprang, det var jätte skönt och det är så ljust och fint på kvällarna nu, det har jag saknat så mycket!

Idag har jag hittills hunnit med en studiegruppträff och frukost och nu ska jag och amanda gå ut och gå. Klockan tolv är det dags för en lektion. Blä, jag vill inte! Sen vet jag inte riktigt vad som händer..

Fredag


Idag har jag haft seminarium, ett tidigt på morgonen där läraren var sen plus att hennes mikrofån inte fungerade första halvtimmen så den lektionen blev nästan en timme kortare. Bara jag som inte klagar, jag tror det bara är jag i min grupp som fortrfarande hoppas på en "håltimme" när läraren inte dyker upp. Några bryr sig väl kanske inte och några ringer helt enkelt upp läraren och frågar vart hon är. Skulle nog aldrig falla mig in att ringa läraren..

Jag hade i alla fall väldigt mycket tid mellan mina lektioner idag så det spelar igen roll att läraren kom till sist. Jag spenderade min rast på fyra timmar ute i min lilla trädgård. Jag måste köpa ny blommor till min krukor.. Jag ska nog satsa på perenner i år så slipper man köpa nya efter vintern. Jag satte mig i alla fall ner i min solstol och började tvinna ståltråd (tror inte det är ståltråd egentligen) och formade hjärtan, jag tror jag ska göra en liten flicka också men det får vänta till imorgon.

Så jag har varit ute från halv elva till halv tre och det var så himla skönt! Satt faktiskt och läste lite kurslitteratur ute i solen också, så jag satt inte bara och lekte. Jag satte även upp min fågelholk jag målat nu, jätte gulligt!

Får se lite vad resten av kvällen bjuder på, lite fredagsmys kanske! Imorgon blir det tjejmiddag, yeaj!


  

Mobilkameran, ni får bortse från dem torkade blommorna från förra året.

 
Här ska ett lyckligt par fåglar bo.

Onsdag 13 april


Jag är så trött just nu! Ska snart gå och lägga mig tror jag..

Idag var jag hemma från VFUn eftersom halva klassen skulle in till stan och den andra halvan skulle ha fritids hela dagen så jag pratade med min handledare och hon trodde inte jag skulle få ut så mycket av den här dag så då valde jag att stanna hemma och skriva lite och titta på en föreläsning istället.

Jag var även upp till min kära vän Sanna och var med henne och hennes söta söner ett tag. När grabbarna somnat tog vi varsin kopp té och satt och pratade lite och kollade på tv. Det var jätte mysigt!

När Bruno kom hem var det dags för mig att gå och möta honom med amanda och när vi var hemma igen stekte vi lite blodpudding till lunch. Blodpudding är underskattat, jag gillade inte det så jätte mycket när jag var liten men det är faktiskt gott.

Vid halv sju gick vi hem till mamma och pappa för att följa med de upp till skolan där min äldre lillebror skulle vara med i en musikal som skolan gör varje år. Han var jätte duktig! Alla var duktiga och det var jätte roligt att gå dit och titta! Jorden runt på 80 dagar gjorde de och de var som sagt jätte bra!

Direkt när vi kom hem därifrån böt jag om för att gå ut och springa med Sanna, vi sprang bara en kort vända eftersom jag precis börjar bli frisk och Sanna har inte sprungit på ett bra tag sen hon fick ont i knät. Imorgon ska jag nog köra lite fys och på fredag ska jag nog gå ut och springa milen. Jag längtar! Jag älskar att gå ut och springa, väder spelar ingen roll, det har varit så tråkigt att jag varit sjuk så länge. Men nu kör jag på igen, nu orkar jag inte bry mig om förkylningen längre!

Nu blir det en skön avslappnande dusch och sen sängen, jag kommer slockna på en gång.



Måndag 11 april


Grattis farbror Maskros & vännen Sandy!

Idag var jag på min VFU igen, jag är inte frisk men jag kan inte hålla mig borta! Det är så kul att vara med barnen och min handledare, det känns som att vi är kollegor jag och min handledare, att vi har klassen tillsammans. Vi har så kul och jag är så nöjd med min VFU! Imorgon ska vi gå ut med ettorna i skogen och prata om barrträd, hoppas det inte blir dåligt väder imorgon!

När jag gick hem var det jätte varmt! Jag funderade på om jag skulle lämna jackan där i något dike.. Väl hemma satte jag mig på altanen en stund i solen men självklart kom världens största moln, så jag gick in och gjorde lite skolarbete.

Mamma ringde lite senare och ville gå ut och gå på en långpromenad, så vi gick runt golfbanan och bort till kyrkan. Det var fortfarande jätte varmt då och så skönt! Vi gick till morfars grav och pratade om att vi fortfarande inte riktigt förstod vad som hänt. Allting gick så snabbt, jag hade träffat mormor och morfar bara två dagar tidigare och då mådde han jätte bra förutom att han började bli förkyld. Jag sa att eftersom de inte kunde komma till mitt "kalas" skulle jag komma förbi när de mådde bättre och ta med mig fika så kunde vi fira mig då. Det fick jag aldrig göra.

Jag kommer på mig själv ibland med att tänka på att jag faktiskt aldrig kommer att träffa morfar igen.. Det känns så overkligt. Jag saknar dig morfar!

Nog om sorgligheterna, när jag kom hem började jag laga middag och det blev kyckling fyllda med pesto inlindade i bacon och bönssallad till. Det blev jätte gott! Efter det visste jag inte riktigt vad jag skulle göra, men beslöt mig för att börja byta skrivbord då mitt nymålade hade torkat. Så det har jag gjort nu ikväll och samtidigt möblerat om lite i mitt sovrum. Möblerat är egentligen fel ord eftersom jag har så litet är det svårt att göra, istället kan man säga att jag bytt plats på två saker.. tjillivippen!






Mitt nya skrivbord och min pall ommålade!


söndag 10 april


Idag var jag hemma från jobbet på grund av min rygg igen, hostan och resten av förkylningen sa ju inte direkt emot när jag stannade hemma heller..

Jag stannade kvar så länge jag kunde i sängen, vilket blev till klockan tio för då kunde jag inte hålla mig längre och var tvungen att göra frukost, sen väckte jag Bruno och amanda för då tyckte jag de var dags för amanda att gå ut och gå. Det var jätte varmt och skönt ute och de syntes på himlen att det skulle bli en toppendag!

Jag ville så gärna gå ut och springa, pyssla i min lilla trädgård eller något annat mysigt men det är inte så smart när man har ont i ryggen. Dock blev det en lugn stund i solstolen med en förmiddagskaffe, vilket var jätte skönt. Tror till och med att jag kan ha slumrat till lite och sova utomhus i solen är så himla skönt!

Jag tänkte att jag skulle få något gjort när man ändå var hemma och snörvlade så jag satte igång att måla mitt bord jag köpte på loppis förut, det jag ska använda som skrivbord sen. Det bästa är att Hasse, Brunos pappa hade några burkar med vit målarfärg hemma som det var lite kvar i som jag fick och sen frågade jag pappa om han hade någon färg liggands hemma som jag kunde få. Han hittade flera stycken men visade mig två som han trodde kunde vara något, en lite rödaktig och en lite grönaktig. Jag valde den gröna.

Så idag så öppnade jag den gröna burken och färgen var helt gudomlig! Påminner lite om vespans gröna, italiensk mintgrön, fast lite starkare och den passade utmärkt att grunda med. Jag ska få bordet att se gammat ut så jag ville måla med en färgstark färg först för att sedan måla över med vitt och sedan dra av lite färg här och där så det gröna framträder på vissa ställen. det slutade med att jag funderade på att låta bordet vara grönt, men det skulle inte fungera i sovrummet så jag målade över med vitt och det blev jättebra! Det blev så himla fint! Men eftersom jag inte kunde låta bli den gröna färgen så målade jag min pall grön och den får vara så, inget vitt lager över där inte. Jag tänkte ta kort imorgon när solen skiner in så man ser ordentligt så kanske det kommer upp en bild sen.

Nu ska jag ta hostmedecin och sen gå och lägga mig.



Torsdag idag..


Hostar som en tok just nu, så typiskt när man ska gå och lägga sig. Då bara slår det till, det som har känts så bra hela dagen, det känns som att hostmedecinen verkligen fungerar. Dock tog jag medecin nyligen så det tar ju ett tag innan den börjar verka så jag kanske borde ha tagit den lite tidigare nu på kvällen egentligen.

Har varit hemma idag också, jag tänker inte göra om samma misstag som förra förkylningen. Jobbade på en då och det slutade med att man var sjuk i tre veckor. Jag hatar förkylningar, för jag brukar oftast inte må så dåligt så jag fortsätter väldigt lätt mina dagar som vanligt vilket kommer och biter mig i baken sen..

Idag har jag spenderat mycket tid i soffan och bara tagit det lugnt, det är lite jobbigt när det är blå himmel utanför. Men det var bra att jag inte gick ut mer än med amanda för utomhus var det storm. Träden här på baksidan vajade som rågen ute på åkrarna. Det såg ut som att jag kunde gå ut och böja träden hur lätt som helst.

Näe, nu är det dags för sängen. Go'natt

Onsdag, och idag är de verkligen onsdag..

Idag stannade jag hemma från VFU:n.. Jag har blivit sjuk igen! Det började som förkylning med nästäppa och ont i halsen vilket nu gått vidare till hosta. Bruno var snäll och köpte hostmedecin till mig på vägen hem från skolan! Tack elskling!

Jag hade utvecklingssamtal idag och det gick jätte bra tycker jag! Tackar min handledare som i all hast fixar någon som kan ta klassen och ställer upp även fast hon får reda på det 5 minuter innan vi ska börja. Det blev lite missförstånd där med min lärare från högskolan. Det kändes bra i alla fall, kan inte så här i efter hand tänka mig att jag gått och undrat hur de skulle gå.

Som sagt stannade jag hemma och jag hade tänkt hinna vila efter utvecklingssamtalet, men då var det bara att gå ut med amanda och sen hann jag inte mer än att slänga i mig lite frukost, var inte hungrig pga halsen på morgonen, och ska precis lägga mig i soffan, då plingar det på dörren.

Det var två killar som skulle byta min dörr. Vårat hus är tydligen snett för killarna berättade att de fick passa in allt för hand typ. Alltså kapa lister och allt sånt där för att allt skulle passa i dörrhålet. Så är det med gamla hus och de fick hålla på bra länge men jag tycker helt klart det var värt de, dörren är jätte fin och jag har inte tänkt på att jag hört någon i trappen på hela kvällen! Skönt!

Nu på kvällen har Bruno suttit och spelat tvspel och jag har målat en fågelholk jag köpt. Den blev svart och vit och med en massa färgglada prickar. Jag är jätte nöjd och ska hänga ut den sen, kanske imorgon. Nu sitter amanda och stirrar på mig.. Jag tror hon vill komma upp och mysa, så jag ska väl gosa lite och sen gå och lägga mig.

Jag och amanda säger därför, Go'natt och sov så gott!

Tisdag (fast jag tror hela tiden att det är onsdag)

Jag sitter och skriver om min individuella VFU jag gjorde förra året. Dö! Trist! Faktiskt, speciellt när man får reda på att man ska göra ind. VFU och informationen är så kass att alla gör på olika sätt och ingenm säger att den ska redovisas. Eller jag kanske sov? Jag vet inte, jag har ju i alla fall inte gjort något speciellt eftersom jag var en av de som tog det som att vi bara ska finnas där som en extra personal för att få "känna" på hur det känns att jobba typ. Kul att berätta om det liksom! Jag har inte observerat något spännande alls.. jä jä..

Jag har inte skrivt här på länge.. jag har inte orkat, inte velat och av en massa andra anledningar. Men nu så ska jag ta tag i mig själv igen tänkte jag.

Förresten, det är ju lagom kul att när man väl börjat löpträna igen efter att ha varit förkyld så länge så går det ungefär en månad och så sitter man där igen och snörvlar och är täppt i hela ansiktet ända upp till öronen. Jag har även börjat hosta nu också för att det kliar i halsen. usch!

Men guh vad jag klagar! Att vara tilbaka i skolan och "jobba" är i alla fall jätte kul! Jag trivs verkligen i skolan och jag känner att jag har valt så rätt yrke som jag bara kan! Jag kommer bli världens bästa fröken! Haha! Jag ska utveklingssamtal imorgon med min handledare och min lärare på högskolan, då får jag höra om jag verkligen är lärarmaterial och kommer bli världens bästa fröken.. ;)

En annan rolig sak jag inte kan låta bli att berätta längre är att i helgen kommer en hund hit och hälsar på. Han fyller två år i maj och är schäfer/gråhund. Om allt går bra och det känns bra för alla inblandade i helgen kommer han stanna här hos mig en vecka. Fortsätter det att gå bra kommer jag få ett fodervärdskontrakt på honom som så småningom kommer att bli ett köpebevis. Men jag ska inte lägga ner för mycket tankar på det, för då kommer jag bli så besviken om det inte blir så. Men jag hoppas och längtar väldigt mycket till helgen så får vi se hur det går!

Nej, nu måste jag fortsätta med mitt skrivande om min individuella VFU..

RSS 2.0