Söndag 30 Oktober


Nu sitter jag här vid datorn med mopsen amanda i knät och Gibbson sittandes här bredvid! Det har gått jättebra hela helgen och de har sovit hela nätterna och de går väldigt bra ihop! Gibbson försöker leka med amanda men hon är inte riktigt lektjejen men hon låter honom oftast hållas och blir han allt för jobbig säger hon åt honom lite försiktigt. Det märks så väl att amanda vet att Gibbson är ung för att hon säger till honom på ett helt annat sätt än hur hon sa till Bowser förut.

Det är skönt att det har gått så bra, Gibbson verkar tycka att amanda är jätterolig även fast hon inte vill leka med honom, eller oftast vill hon inte får jag väl säga för att när vi gick hem till mamma och pappa en stund idag för att Gibbson skulle få leka med Zaco sprang hon med ibland när vi kastade boll och följde efter killarna när de sprang omkring och busade. Så ibland spritter det till även i den lilla tjejen.

Efter att vi vart hos mamma och pappa med Gibbson och Amanda åkte Bruno och alla andra på match medan vi traskade hem och väl hemma var jag riktigt duktig! Jag satte mig och pluggade till tentan på onsdag och jag blev så stolt när jag klarade av att lösa en uppgift jag har haft väldigt svårt med tidigare!

När innebandyn var slut och Bruno kom hem igen gick vi ut med Gibbson och Amanda för att de skulle få vara ensamma hemma en stund eftersom vi behövde åka och handla på coop. Vi behövde hundmat och en massa andra saker. jag hade besätmt mig för att köpa en massa nya hundleksaker då vi har kastat många nu på senaste som gått sönder och för att de inte ska börja ersätta sina leksaker med kuddar och andra saker är det väl bäst att köpa nya leksaker. Gibbson blev jätteglad när han fick sina nya leksaker när vi kom hem. Han tyckte speciellt om en orange cylinder i tyg som har någon slags plast inuti i sig så när man tuggar/klämmer på den känns det som en petflaska vilket Gibbson tycker om.

Jag tänkte jag skulle pröva att kasta lite gpdis till Gibbson för att öva honom på att fånga godisen i luften. Det gick! Jag blev så stolt när han fångade den, jag har försökt tidigare men han har inte riktigt hängt med och den har hamnat i huvudet på honom eller någon annanstans. Men nu fångade han den och inte bara en gång utan flera gånger på rad. Duktiga Gibbson!

Nu har jag, Gibbson och Amanda precis kommit in från en hyfsat lång promenad med Sanna. Det var väldigt skönt ute, inte alls kallt som jag trodde att det skulle vara, riktigt behagligt. Gibbson fick springa lös större delen av promenaden och det tyckte han så mycket om. Han sprang omkring och luktade lite här och lite där. Han är så duktig på att vara lös, kommer när man ropar om han stannat och luktat på något speciellt och springer aldrig speciellt långt bort utan håller sig alltid nära. Vi hoppas på att husse kommer hem med körkort efter intensivkursen så att vi kan anmäla oss till unghundskursen i vinter och efter den kommer vi gå vidare till lydnad och tävlingslydnad. Jag har som mål att jag och Gibbson ska ställa upp en gång i tävlingslydnad. Det blir spännande! Nu är jag jättetrött och ska nog snart gå och lägga mig, imorgon är det en ny vecka och imorgon ska troligtvis min klänning komma som jag ska ha på nyår som jag beställt från USA. Det negativa med imorgon är att det är ytterligare en dag närmare tentan, som jag helst skulle vilja slippa.. Go'natt önskar jag, min ögonsten Gibbson och mopsen Amanda.




 


Fredag 28 Oktober


Idag började jag tidigare än vad jag brukar göra på fredagar så det var svårt att komma upp, men jag tog mig tillslut upp ur sängen och iväg till jobbet. Jag slutade klockan tio så det blev bara en timmes övertid vilket inte gör så mycket pga att det blir ju lite extra klirr i kassan.

Väl hemma tog jag en liten powernap sen gick vi ut och gick med Gibbson och Zaco. Efter det åt vi lite lunch jag och Bruno för sedan var det dags för sista lektionen för den här kursen. Om jag inte kommer behöva göra en omtenta, fast då kommer jag nog inte ha några lektioner ändå. Lektionen idag gick segt men tillslut var den slut.

När Thimmy kom för att hämta Zaco stannade han här en stund och sedan beslöt vi oss för att gå hem till mor och far för att vi hade tänkt äta pizza med de som vanligt på fredagar plus att vi tänkte lämna Gibbson med mamma medan vi åkte för att hämta mopsen Amanda i jakan som ska sova över hos oss i helgen för att vi ska se hur hon och Gibbson och Zaco går ihop. Jag hade ju henne 6 månader i våras medan hennes husse pluggade så vi får se om hon får bo hos oss igen nu då.

Det gick faktiskt riktigt bra att hämta henne, hon tittade efter sin husse men gnällde inte eller någonting utan följde snällt med oss på tåget sen och efter ett tag började hon bli varm i kläderna och skulle mysa och pussas. När vi kom hem till mamma och pappa igen släppte vi alla tre hundarna lösa. Gibbson, Zaco och Amanda och det gick jättebra! Precis som det gjort med Bowser och alla andra hon hälsat på förut. Gibbson och Zaco var lugna och försiktiga först och hon sa väl till zaco lite men efter någon minut eller två började de leka.

Vi bestämde oss för att gå hem så att Amanda och Gibbson fick vara lite hemma hos oss tillsammans också och nu går de omkring och luktar på varandra då och då. Gibbson var väldigt intresserad ett tag direkt när vi kom hem men det har försvunnit och de har sovit båda två och ätit så att allt gär galant! Det känns väldigt skönt! Jag har funderat på hur vi ska göra under tiden Amanda löper eftersom det kan bli bäldigt jobbigt för Gibbson och Zaco plus att vi vill inte ha några oönskade valpar. Så jag pratade med Amandas ägare när vi hämtade henne och han skulle prata med några vänner och kolla på hundpensionat så det kommer lösa sig så att Amanda får åka på lite semester medan hon löper så att Gibbson och Zaco slipper bli helt tokiga och vi slipper oroa oss.

Nu ska jag mysa med min ögonsten Gibbson och hans nyfunne vän Amanda.



Torsdag 27 Oktober


Gibbson blev ½ år i tisdags! Det hade matte helt glömt bort, jag kom och tänka på det när jag kollade i min kalender. Så grattis mattes stora guldklimp, som bara växer och växer..



Idag är det i alla fall torsdag och det är bara en dag kvar på arbetsveckan, imorgon kommer jag troligtvis få jobba över lite. På ett sätt hoppas jag på det då det resulterar i mer pengar men samtidigt är det skönt att komma hem tidigt. Det återstår att se hur det blir.

Innan jag åkte till jobbet idag var jag riktigt duktigt och satte mig med matten och räknade. Det gick ganska bra men sen fastnade jag lite precis innan jag skulle åka men jag lyckades lösa felet och förstå att jag gjort ett slarvfel. När jag kom tillbaka hem från jobbet var också riktigt duktig och satte mig igen med matten, jag tyckte det gick jätte bra och jag tänkte att jag äntligen började förstå. Så ska man inte tänka för precis då när man är så nöjd med sig själv så visar det sig att man är ute och cyklar och inte fattar någonting. Det här med baser är inte min grej, eller ingenting är egentligen min grej.. Men nu har jag lyckats lösa de talen jag hade problem med och nu känner jag att jag börjar bli trött i huvudet så nu lägger jag av så jag kan få känna mig duktig över natten iaf.

Imorgon efter jobbet är det sista lektionen innan tentan, lektionerna ger mig egentligen inte så mycket, jag skulle behöva sitta själv med en lärare och ta allt i mitt eget tempo. Jag har svårt att hänga med i vändningarna.

Helgen kommer nog bestå mycket av att jag kommer sitta inne och räkna i mina häften, men jag har väl tänkt hinna med lite träning i skogen eller ute på ängen med Gibbson. Vi skulle även behöva storhandla lite..

Nu ska jag gå och diska medan Bruno är ute med Gibbson och köper tuggben åt honom.

Onsdag 26 Oktober


Så var halva arbetsveckan avklarad och snart är det dags för mattelektion, förberedelser inför salstentan. Vilket betyder en held del massa konstiga tal. Jag ser inte fram emot den där tentan alls, usch!

Idag har varit jättehärlig, började tidigt och när jag kom var det väldigt lite barn som kommit så vi satt och åt frukost i lugn oh ro. Efter frukosten gick vi ut och vi var ute så snabbt att vi hann vara ute på gården alldeles själva en stund. När alla barnen kommit samlade vi oss för att gå på utflykt till en lekplats. Där hade barnen det roligt i klätterställningar och gungor. Väl tillbaka på förskolan blev det lunch och dags för mig att gå hem.

Jag trivs väldigt bra med mina arbetskollegor och alla mina goa barn. Det är så härligt när de kommer för att bli lämnade och bara springer emot mig "NAAATHAAAALIIIIIIE" och så slänger de sig i armarna på mig. Helt underbart! Det finns inget underbarare än när man är omtyckt av barn och de verkligen visar det. Jag älskar mitt jobb och att leka med barnen hela dagarna! Även om an får bli lite trött ibland av all kurragömma och kull.

Igår var jag upp hos Sanna medan Bruno var och tränade grabbarna. Vi planerade våran fest som vi ska ha tillsammans, eftersom jag fyller 25 år i januari och Sanna fyller 25 år nu i december så har vi pratat om att slå ihop eftersom vi har så mycket gemensamma vänner. Så vi bestämde att vi ska ha en 50 års fest och vi kommer ha maskerad med 1920-tals tema! Så funderade vi på när vi skulle ha festen och så tänkte vi, vilken dag skulle passa bättre än sälvaste nyårsafton för en sådan fest. Jag och Sanna går fullt ut eftersom vi älskar att klä ut oss båda två och Bruno photoshoppade en bild på oss igår med klänningarna vi ska köpa. det ska bli så himla roligt, nu får vi bara hoppas att folk vill fira den här dagen med oss.

Efter min lektion ska jag nog gå ut och ta lite bilder på Gibbson, det är svårt att hinna medan solen är uppe och det är även svårt att hinna att ta bilder de dagarna som solen faktiskt är framme.

Såhär kommer vi se ut på nyårsafton!



Söndag 23 Oktober


Nu sitter jag här med ett glas gott rödvin och firar att jag skrivit klart och lämnat in litteraturtentan. Jag brukar vara duktig på att göra saker i tid men det var jag inte med den här tentan och det gör jag inte om. Nu är det bara salstentan kvar sen är den här hemska kursen över. Hur den går det återstår och se..

Det har varit jättefint väder hela helgen och jag har verkligen velat gå ut och träna med Gibbson men så har an suttit fast med tentan framför datorn. Jag gillar inte att sitta fast inomhus när det är fint väder.

I pauserna jag tagit från tentaskrivandet har jag "släkt forskat" lite i Gibbsons släkt. Jag vet nu lite mer och Gibbsons mamma och om Gibbsons mormor och morfar. Jag visste sen tidigare vilka Gibbsons farmor och farfar är eftersom vi har bra kontakt med Gibbsons pappa Midas och hans matte Terese och om jag inte mins helt fel finns Gibbsons farmor och farfar på Irland. Riktigt häftigt tycker jag. Gibbsons mormor heter Loka och Gibbsons morfar heter Sting. Sting visste jag om sen tidigare då vi fick träffa honom när vi var och tingade Gibbson eftersom han bor med Gibbsons mamma Shakira. Jag har även fått veta att Gibbsons gammelmormor och gammelmorfar heter Bella och Zeb!

Vi räknade om i alla fall nu när vi fick veta lite mer och vi tror att vi har kommit fram till att det varit lite fel och att det istället är så att Gibbson är 69% Bordercollie, 19% Schäfer och 12% Labrador istället för 68,16,16 som vi trodde tidigare. Vi är inte riktigt säkra men jag och Bruno har suttit här hemma och räknat procentsatser. Tänk om min mattelärare pratat om blandras när jag skulle lära mig %. Det kanske hade fungerat bättre.

Imorgon, om det blir fint väder ska jag ta med mig Gibbson ut i skogen eller ut på ängen och ta med mig systemkameran och ta lite ordentliga bilder på honom. Min lilla ögonsten!

Nu ska jag njuta av resten av söndagskvällen med Bruno och Gibbson.

Fredag 21 Oktober


Fredag idag och när lektionen idag är slut är det dags att bege sig tillbaka till jobbet.. Tråkfredag!

Imorse kom Zaco klockan 600 och vi låg och drog oss lite i sängen efter det men sen gick vi upp och jag drog på mig lite träningskläder så gick jag ut och joggade lite med Gibbson och Zaco. Det var första gången vi sprang tillsammans och vi sprang inte jättelångt, vi sprang en bit sen kopplade jag lös de så att de fick leka lite på ängen sen sprang vi hem igen. Eftersom de är så unga ville jag inte springa för långt eller för mycket första gången. Det gick ganska bra, de ville gärna dra mig men efter ett tag gick det bra.

Hemma igen fick de varsit ben så de la sig ner och åt på de och efter en stund lämnade jag de liggandes på mattan i hallen och tänkte att nu kommer de somna gott. Trodde jag..

Väl på jobbet var det ganska lugnt och vi gick ut nästan på en gång, det är jättefint väder ute eller det är kallt men solen lyser klart. När jag jobbat mina två timmar cyklade jag hem igen och vart inte glad när jag öppnade ytterdörren.

Jag gjorde bort mig och blev arg på Gibbson och Zaco även fast jag inte tog de på bar gärning. Dumma mig! Det är svårt att hålla sig lugn när man hittar vitt ludd i hela lägenheten.. Det som gått så bra tidigare, det är bara de två senaste gångerna de har varit här hemma som det gått snett. Dem hade i alla fall lyckats ha ut vattenskålen så det nästan gick att bada i köket och sen hade de rivit sönder en av mina soffkuddar, där av allt vitt ludd. Jag plockade undan lite snabbt och sedan gick vi ut och gick en promenad och när vi kom hem slocknade de totalt. En tanke är väl att de levt rövare från det att jag stängde dörren tills det att jag kom hem, vilket inte vore så bra. Det är så irriterande eftersom det har gått så bra när vi övat med Gibbson och han har gått och lagt sig när man går och ligger och sover när man kommer hem igen. Men tillsammans är det svårt att låta bli att busa. Så vi ska nog göra lite pssivitets övningar med busarna och så får vi börja om och öve med de båda två igen.

Sen vart det i alla fall dags för fältstudieredovisning, vilket jag tyckte gick jättebra! Jag är väldigt nöjd med min redovisning och jag fick härliga kommentarer av mina kurskamrater och min lärare! Otroligt skönt att höra när man sitter och har smått panik över litteraturtentan och salstentan, kul att jag gjort någonting rätt i alla fall!

Snart ska jag tillbaka till jobbet, det har jag absolut INGEN lust med, men men, det är bara att ta sig i kragen och cykla dit och göra sitt jobb. Det är lite jobbigt att sitta och åka fram och tillbaks från jobbet men förhopnningsvis ska jag inte behöva göra det allt för många gånger. Efter jobbet blir det nog bara en lugn fredagkväll med pizza hemma hos mamma och pappa. Imorgon blir det tentaskrivning till 100%. 

Torsdag 20 Oktober


Jag längtar inte till helgen för att jag ska sitta och skriva på min litteraturtenta i alla fall hela lördagen hade jag tänkt om jag inte mot förmodan får den klar imorgon vilket är näst intill omöjligt då jag ska jobba och ha lektion.

Idag började först lite irriterande med att Bruno skulle upp och jobba så jag vaknade väl ungefär 05:40 och det är inte det att han går upp då och jag bara vaknar av väckarklockan för det är i sådant fall inget man kan göra åt. Han måste ju ställa väckarklockan för att "veta när man ska vakna" men han snoosar så länge och hans telefon hade bytt signal så det blev ju disko sådär på morgonen. Otroligt skönt när man är lättväckt..

Efter att Bruno hade gått till tåget kom mamma och lämnade zaco och då somnade vi om en liten stund för att sedan gå upp igen halv nio och emdan jag stod och klädde på mig knackade Sanna på fönstret så eftersom jag skulle ut med hundarna kunde jag lika gärna göra henne sällskap till affären. Det var trevligt att träffas och prata lite sådär på morgonkvisten. Väl hemma igen gjorde jag frukost och försökte mig sedan på att plugga lite matte till salstentan.

När jobbet började närma sig gick jag hem med jyckarna till mamma och pappa eftersom de skulle få kortast dag om de var hemma hos dem. När de hade lekt av sig ordentligt på tomten fick de komma in och efter en stund var det dags för mig att hoppa upp på cykeln och åka till jobbet. Det var tufft idag på jobbet men det gick. Sedan hem till mamma och pappa för att hämta hem Gibbson och vi cyklade hela vägen hem och det gick helt fantastiskt bra, han börjar verkligen förstå vad han ska göra nu! Min duktiga Gibbson, jag blev riktigt imponerad över hur bra det gick. Han drog ingenting utan sprang bara snällt bredvid!

Nu har vi hunnit med att äta middag och skriva en del på tentan så nu har jag i alla fall kommit igång ordentligt och det är skönt. Imorgon ska Zaco komma hit redan 06:00 och jag kommer behöva gå upp ungefär då för att göra mig iordning för sedan ska jag ta ut jyckarna på en långpromenad innan jag lämnar de hemma för att sedan vara på jobbet 800. Jag kommer jobba 8-10 sedan cykla hem och gå igenom redovisningen, redovisa min fälstudie mellan 13-14:30 och så fort lektionen är slut springer jag ut och hoppar upp på cykeln iväg till jobbet igen där jag ska jobba till 16:30. Inte världens roligaste fredag, speciellt när jag känner att jag egentligen hade velat vara hemma och skriva på tentan. Och därför kommer nog min lördag inte se speciellt rolig ut..

Nu ska jag gå ut med Gibbson och sen är det nog sängen som gäller för mig. Tänk om det var lika lätt att skriva en tenta som att skriva ett "dagboksinlägg".

Onsdag 19 Oktober


Oj vad jag var trött imorse! Jag kan inte förstå varför man jag hade otroligt svårt att kliva upp idag. Väl på jobbet hade jag jättekul och vi gick ut på utflykt och lekte ute, lagom till vi var tillbaka skulle jag gå hem. Jag gillar onsdagar på jobbet, för tiden går så snabbt när man går ut och går till lekplatser eller skogen.

Väl hemma var det bara att kila ut med hundarna på en gång, vi gick inte en så lång runda men däremot stannade vi ute en stund så att de fick leka av sig ordentligt. Zaco och Gibbson hittade något intressant i en sandhög. det var när de busade så att de var en bit bort så vi kunde inte riktigt putta bort de därifrån och det var för intressant för de att lyssna när vi sa nej. Väl hemma spydde Gibbson, antagligen det de hittade i sandhögen. På grund av lukten gissar jag på att det kattbajs, satan i gatan vad det luktade äckligt. Jag är inte den som är känslig men det där fick även min mage att vända sig några gånger.

Slängde i mig lite lunch och en kopp kaffe sen var det dags för mattelektion, repition/genomgång av andra baser vilket är otroligt komplicerat tycker jag. Bruno fick komma och sätta sig bredvid och hjälpa mig att klura ut hur jag skulle göra, även fast han aldrig räknat det tidigare så lyckades han förstå hur jag skulle göra och kunde hjälpa mig att förstå lite bättre. Nu har jag i alla fall en som kan hjälpa mig med det! Tack älskling, du är bäst!

Efter mattelektionen var det 30 min "rast" och sen var det dags för redovisning av statestik uppgoften vilket jag tyckte vi gjorde jättebra, jag är så nöjd med min grupp! Alla är så hjälpsamma när man inte förstår och är det svårt klurar vi tillsammans tills vi hittar något som liknar en lösning i alla fall!

Vi prövade Keldas Gulash soppa idag till middag med varma mackor, mackorna var goda men det var inte soppan. Ingen sopppa jag kan rekomendera! Efter middagen gick vi hem till mamma och pappa för att lämna kloklipparen som vi lånade igår. Det var första gången jag klippte alla Gibbs klor själv, vanligtvis är det husse som gör det men jag måste lära mig någongång. Jag har avstått tidigare för att jag är så nervös över att klippa i pulpan och Gibbson känner det och därför har vi tänkt att det är bättre att husse gör som är lugn och bestämd. Igår beslöt jag mig dock för att göra't själv medan husse var och tränade smågrabbarna och det gick riktigt bra! Gibbson älskar det inte precis men han sitter still när man säger till fast han försöker gå undan när han ser vad man håller i. Övning som gäller där både för Gibbson och matte, men det gick som sagt riktigt bra i alla fall.

Nu ska jag lägga mig och sova så att jag kan gå upp tidigt imorgon och sätta igång ordentligt med litteraturtentan, godnatt och sov så gott!



Söndag 16 Oktober


Den här veckan sprang iväg som alla andra, alldeles nyss var det måndag och nu är det söndag och imorgon börjar en ny vecka igen.

I fredags åt vi pizza hos mamma och pappa som vi ofta brukar göra, dock gick vi hem ganska tidigt eftersom alla var så trötta. Igår gick vi upp ganska tidigt och åt frukost och gjorde oss iordning och klädde på oss ordentligt för vi skulle åka till hundöarna.

Vi lyckades tillslut få med hela familjen med Zaco och Annika tog med sig Norton och följde med hon också vilket var jätteroligt! Väl framme på hundöarna mötte vi upp Terese, Robin och Midas också, så Gibbson och Zaco fick träffa de också. Det var otroligt kul precis som förra gången även om det inte alls var lika många hundar där som det var förra gången vi var där.

Terese berättade hur det hade gått för Midas, de hade nämligen precis innan varit hos en tjej som har får och vallar så Terese hade tagit dit Midas för att tända honom som det kallas och det gick väldigt bra tydligen. Han hade potential hade den här tjejen sagt så att Terese ska väl dit ytterligare en gång till och sedan gå på vallningskurs med Midas. Jag tyckte det lät jätteintressant fram tills att Terese berättade vad det kostade att ta dit Midas för att se om det gick att tända honom. 500 kr för en timme!! Men jag kanska ska testa det med Gibbson, jag pratade med Terese och hon berättade att ju yngre hundarna är ju lättare är det att tända de. Så om vi tränar lydnad nu under vintern kanske han är mogen att testas till våren, skulle ju vara häftigt att se hur mycket av vallningen han har fått i generna.

För att återgå till hundöarna så gick det jättebra och var lika kul som förut, jag är så stolt över hur duktig Gibbson är på att komma när jag ropar på honom! Han tittar runt och när han hittar mig kommer han hela vägen fram och jag klappar och berömmer honom och sen får han springa iväg igen! Min duktiga kille som kommer även fast det är så mycket hundar och intressanta dofter! Den här gången var det dock Zacos tur att få sig en liten omgång, han blev översprungen av en som ville leka lite för hårt har jag för mig och efter det blev han som Gibbson blev förra gången, lite sådär extra försiktig. Annars gick det bra för Zaco också.

Det var dock en jättesöt Shiba som inte var alls lika söt i sinnet som sprang omkring och jagade alla olika hundar och morrade och var otrevlig mest hela tiden. Den hunden hade vi koll på hela tiden och ägarna verkade inte bry sig det misnta, jag hörde tanten säga att den nog var nervös eller orolig när hon pratade med någon annan. Den var på en hel del hundar och tillslut rök den ihop med Midas. Terese gick dit och särade på de och då sa ägararen till Shiban "ska vi låta de göra upp det där". Det ville Terese inte och det förstår jag med tanke på att den där Shiban verkade väldigt speciell. Jag hade valt att ta bort min hund ifrån den fighten, precis som Bruno knuffade undan den hunden som var på Gibbson förra gången.

Vi satt och pratade om det där i bilen på vägen hem, hur man ska göra. Jag tror att man kan låta hundar göra upp om man vet att det är två hundar som är väldigt lugna och sociala och de bara behöver ta reda på vem som bestämmer och det inte eskalerar och blir allvarligare, däremot tror jag inte det är en bra idé när man märker att den ena hunden beteer sig speciellt och man märker att det inte står rätt till. Som exempel ska ju båda hundarna sluta om den ena ger sig men det gjorde inte den här Shiban, den bara fortsatte hela tiden och då är det något som inte stämmer. Tillslut så gick de och det blev mycket lugnare och trevligare då.

Vi träffade även en jätte härlig hund som var en kaukasisk ovtjarka, det är en av de raserna som är förbjudna i
danmark och den här hunden var helmysig och säkert en av de lugnaste på hela hundön! Stor, fluffig och otroligt snäll, det är helt otroligt hur människan hela tiden väljer att skylla på hundarna när det hela tiden är människans fel. När ska vi börja ta ansvar för det vi gör? Det är vi som är avgörande hur hundarna blir. Jag blir så less på människor som vägrar ta ansvar och inte vågar säga att det är människans eget fel och inte hundens. Jag har läst en liten skylt på Terese hemsida som jag älskar, det står såhär: Ban stupid people, not dogs och bredvid texten finns en bild på en vad jag tror är en pitbull. Jag kan inte hålla med mer!

 




















    
    


 

 


Tisdag 11 Oktober


Just nu är det fotboll, Källström gjorde 1-0 målet för bara en liten stund och just nu gjorde holland 1-1. Det var ju tråkigt men samtidigt ganska väntat, det är bara fortsätta hejja.

Efter att jag klivit upp och gjort mig iordning var det dags för lektion, eller genomgång av litteraturtentan vi ska skriva nu. Även fast jag hade startat datorn långt innan och låtiti den komma igång lite började den krångla ändå. Det slutade med att jag missade första halvtimmen, på ett sätt var det skönt att det bara var en genomgång, ingen obligatorisk lektion.

Det är en konstig tenta vi sak skriva och många visade sitt missnöje över kursen idag, de har lagt upp det så att allt ska göras och lämnas in nu när vi bara har några veckor kvar, litterturtenta, mattetenta, fälststudie och en massa vanliga gruppredovisningar på det. Dåligt upplägg tycker jag och många andra. Plus att vi måste ha med ALL litteratur i tentan. Det är första gången någon "tvingar" oss att anävnda all litteratur. Tidigare har man hört att det är bra att ha med mycket litteratur för att visa att man har förstått texter och så vidare men ingen har sagt att allt måste vara med..

Efter den genomgången hade vi studiegruppträff och det blev lite miss där med tiden men det gick bra ändå, var tvungen att gå tidigare på grund av att jag behövde åka och jobba. Eller jag behövde gå ut med hundarna innan jag åkte och jobbade. Vi träffade en jättetrevlig dam när vi var ute på promenad hon hade en liten söt hund som löpte och Gibbson och Zaco tyckte hon luktade väldigt intressant. De hann vara lösa en liten stund innan de fick gå in för att få mat sen var det dags för mig att åka till jobbet. Det är många sjuka nu, vi var två ordinarie idag och så fick vi hjälp från en annan avdelning också.. Men det är tufft när många är sjuka.

När jag kom hem igen hade jyckarna varit ensamma i 4 timmar och 15 minuter ungefär och då tog jag ut de på en gång så de fick leka av sig ordentligt, det tyckte de var jätte härligt! Vi stod här på baksidan och kastade frisbee fram tills att pappa kom och hämtade Zaco. De hade dock inte varit riktigt lika duktiga som förra gången, dem hade haft ner min barbaskön från soffan och gjort tre små hål i honom och han är fylld med vita små runda korn som fanns i soffan och på golvet men det var ytterst lite som hade åkt ut genom hålen som tur var, tuggat på en nässpray hade de gjort också och på några av husses skivor han skulle bränna ut en serie på. Husses nhl låg även på golvet men det var inte förstört.. synd! Nej, jag skojade bara.

Nu ska jag fortsätta kolla på fotbollen och kanske slumra lite i soffan.. eller jag ska nog ta en dusch först.



Måndag 10 Oktober


Idag vaknade jag först av att pappa plingade på dörren för att lämna Zaco, väldigt tidigt eftersom mamma öppnar på måndagar. Vi gick genast och la oss igen, det hade varken Gibbson eller zaco något emot!

(lätt äcklade läsare avråds från att fortsätta läsa)
Jag vaknar efter bara en liten stund av att Gibbson står i sängen och hulkar "Nej! Inte i sängen!" säger jag och puttar ner stackarn ifrån sängen varpå han spyr en liten vitgul fläck direkt på golvet och jag går ut i köket för att hämta papper och då passar Gibbson på att gå ut i vardagsrummet där en till spya läggs på hans vita pläd även här hamnar en liten fläck och medan jag torkar upp det så kommer det upp en till. Det blir en lite större och mitt i spyan ligger ett tygstycke från hans gossidjurskanin som han åt upp igår som jag skrev om i tidigare inlägg.

Efter allt detta lyckas vi somna om även fast alla är välditg vakna vid det här laget. Efter en liten stund ringer telefonen och då är det mina kollegor som frågar om jag kan komma in och jobba idag, men eftersom Fredagens lektion blev flyttad till idag fungerade inte det. Jag funderar på att gå upp men går och lägger mig en liten stund till bara.. Väcks av telefonen igen, nu är det våran avdelnings tur att fotograferas om tio minuter.

Jag slänger på mig kläder och lite mascara och iväg på cykeln, möter min VFU skola på deras hälsåpromenad och råkar då medans jag hejjar på en lärare stöta till en stackars pojke med mitt styre. Stannar och går och ber om ursäkt och frågar hur det är med honom, det gick bra som tur var! Upp på cykeln igen, sista biten, lämnar cykeln och springer in! Sitter och svettas på en stol med barnen omkring mig och ser glad ut, lyckades bli ganska bra faktiskt! Sprnger ut till cykeln och hem igen för att vara med på dagens räknelektion. Sen tillbaka till jobbet igen!

När jag slutar och är påväg hem möter Bruno mig med Gibbson som de oftast gör och vi ta en liten omväg hem och när Gibbson sätter sig för att bajsa kommer kaninörat ut som han svalde igår. Riktigt äckligt! Så antagligen var det i spyan bara lite trådar och bitar från kaninen medans örat kom ut på promenaden. Nu är alla delar av kaninen som han fått i sig ute i alla fall och vi kan sluta oroa oss.

Nu har jag och Gibbson precis busat lite och myst i sängen, fick en otroligt bra bild på honom när han ligger i sängen. Så med det säger jag och Gibbson go'natt!



 


Söndag 9 Oktober


Idag gjorde jag scones till frukost, dock var det bara jag som fick smaka på dem för att Bruno åkte iväg på match med smågrabbarna. Jag och Gibbson stannade hemma och fick även sällskap av Zaco och Teddy som inte ville följa med och titta på innebandy.

Teddy spelade spel hela tiden och jag satt och ritade och färglagde en saga jag ska läsa för barnen på jobbet. Den berömda vanten, som jag tror alla någongång under sin uppväxt har sett eller hört. Det är en pojke som tappar sin vante i skogen och så kryper det in en mus i vanten, och sen en groda och efter det en uggla och så forsätter det så. Det kryper in flera djur fram tills det tionde djuret kommer och då spricker vanten och sen hittar pojken sin vatnte liggandes på marken helt trasig med en massa djurspår runtomkring. Den är väldigt söt och den tar upp många vanliga djur som finns i skogen plus att det är lite av en räknesaga.

När alla var tillbaka från matchen åkte vi och handlade, Bruno hittade ett nytt duschmunstycke och ställning till det som verkade super bra och vi prövade att sätta upp det när vi kom hem men det gick inte så bra.

Efter middagen somnade jag en stund i soffan och det var så himla skönt, det känns som att det var länge sen jag somnade i soffan, fast i verkligheten var det väl någon dag sen.. När jag vaknade kom Gibbson och myste med mig, han la sig bredvid och medan jag höll i han leksaksdjur så tuggade och drog han lite lätt. Helt plöstligt lät det som det gör när tyg går sönder.

Ena örat på kaninen var borta, jag tog tag i Gibbson och öppnade hans mun, och försökte hitta örat och dra ut det men jag fick inte tag i något.. Jag blev orolig och kollade på internet, där stod det att man skulle kontakta veterinär om ens hund hade fått i sig något den inte borde. Jag ringde först till mamma och pappa och hörde vad de tyckte och jag passade även på att fråga om de kunde skjutsa oss om vi skulle behöva åka till veterinären. Det tog lång tid att hitta telefonnr till ett djursjukhus som var öppet dygnet runt men till slut hittade Bruno ett nr till ett i bagarmossen. Sköterskan som svarade var jättetrevlig och lät väldigt proffsig, en guldstjärna till henne! Hon frågade vad han var för ras hur tygbiten såg ut i storlek och tjocklek. Hon berättade i alla fall att det fanns två alternativ, antingen kunde vi komma in så att de kunde ge honom något som gör att han spyr och då kanske han skulle spy upp tygbiten men det var inte säkert. Han kunde lika gärna bara spy upp maten i magsäcken och tygbiten kunde bli kvar. Det andra alternativet var att vänta och se och hon sa att med tanke på storleken på tygbiten skulle den troligtvis passera igenom honom. Hon berättade att det kunde ta flera dagar innan tygbeten vandrar vidare från magsäcken till tarmarna och det är inte förens den hamnar i tarmarna det kan gå tokigt. I tarmarna kan antingen tygbiten passera igenom helt omärkt eller fastna. Fastnar den märker man det genom att hunden spyr upp allt den äter och dricker och då ska man genast åka in till veterinär, det är det som är farligt.

Så sköterskans råd var att vänta och hålla extra koll på Gibbsons allmäntillstånd några dagar framöver och hålla koll på att han gör ifrån sig ute och kanske hålla extra koll på bajset för att se om kaninörat kommer ut. Så det är vad vi ska göra nu några dagar framövar.. Just nu ligger han här under skrivbordet och sover precis som vanligt, så vi får väl se om vi återser kaninörat eller inte. Just nu mår han bra och förhoppningsvis fortsätter det så!


Min ögonsten Joshamee Gibbs (aka Gibbson)



Lördag 8 Oktober


Igår var sista vardagen och väl hemma efter jobbet var jag jättetrött! Vi hade först tänkt spendera fredagskvällen hemma hos mamma och pappa som vanligt men fick sedan en inbjudan till Tunner där det skulle ses fotboll och beställas thaimat eller pizza. Vi besätmde oss för att vara sociala och åkte till Vällingby. Det var jättetrevligt att träffa alla men matchen var väl inte riktigt något att se tycker jag, efter det slog vi över och kollade på hockey vilket var roligare.

Vi hade bestämt att vi skulle sova hos R-M och Hasse men medan vi gick kom vi på att det skulle underlätta väldigt mycket att sova hemma pga hur lördagen skulle se ut. Så när vi nästan var framme gick vi till bussen istället.. Det slutade med att vi var hemma tolv. Jobbig avslutning på den kvällen.

Idag vaknade vi halv tio för att Bruno skulle iväg med smågrabbarna på match medan jag och Gibbson tog en slapp morgon i soffan. Mamma ringde sedan och frågade om vi skulle med till Bålsta och handla så jag gick hem till de och lämnade Gibbson där så åkte vi och handlade hö, pellets och en ny repknut till Gibbson och så fick han även en grisknorr.

När vi kom hem igen stog Bruno och Hasse och väntade på oss, vi skulle åka ut til Hagsätra och hålla Brunos brorsas katt scarlett lite sällskap och ge henne mat och vatten. På vägen dit i bilen spydde Gibbson, även fast han satt fram mellan husses ben som har fungerat bra tidigare. Stackars lilla killen! Han var jätteduktig med katten i alla fall, han brydde sig knappt om den men han försökte gå fram och hälsa en gång och då fick han en smocka på nosen. Han gnydde till lite men det blev ingenting så jag tror inte att scarlett hade klorna ute utan att det var mer en "låt mig vara smocka". Sen stuntade Gibbson i henne och gick och la sig. Det är skönt att veta att han kan strunta fullständigt i katten.

Nu är vi hemma igen och jag har lagat lasagne som jag så långe har gått och tänkt på! Jag älskar lasagne! Plus att jag korkade upp en flaska rött också, nu blir det riktigt fredagsmys, fast det är lördag. Gibbson ligger och sover efter dagens bravader och efter maten blir det nog en liten promenad och när vi kommer tillbaka blir det lite efterrätt och en film! Imorgon är det söndag, då ska vi nog bara njuta av dagen och ta det lugnt, förutom Bruno som ska på ytterligare en match med smågrabbarna men förutom det ska vi ta det lugnt.

Nu blir det middag!

Onsdag 5 Oktober


Jag tänkte i princip bara säga godnatt. Jag är trött och låter jätte konstig när jag pratar.. Jag tror inte att någon är riktigt frisk under hela hösten. Ibland känns det så i alla fall, man blir sjuk och det tar låååångt tid innan man känner sig bra igen och då hinner det gå max en vecka och sen är man tillbaka på ruta ett av förkylningen igen.

Det var upp riktigt tidigt idag, jag jobbade förmiddag men Bruno skulle också jobba idag så idag blev det en långpromenad med Gibbbson redan klockan 6 på morgonen. Klockan sju var vi hemma och då kom mamma och lämnade zaco så när det var dags för mig att lämna hemmet kunde jag även lämna två helt utslagna busar. Idag var första dagen de fick vara ensamma hemma de fyra timmarna vi ar räknat med att de ska klara för att jag ska kunna jobba halvtid och när jag kom hem visade det sig att det hade gått jättebra! Just nu är Bruno hemma nästan varje dag så de har ju sällskap hela dagarna.

Så när jag kom hem från jobbet gick vi ut på en promenad på en gång, vi gick inte så långt men vi var ute och lekte i ungefär 45 minuter men sedan var det dags att gå in igen för att min lektion skulle börja. Vi träffade Sanna med Tristan och Texas utanför porten och Texas fick en tungkyss av Gibbson men lika glad var han för det. Efter lektionen försökte jag vila lite men det gick inge bra för då ville inte Gibbson och Zaco sova mer. Sen kom lillebror och då gick vi hem till mamma och pappa tillsammans.

Jag fick äta där, det var snällt! Bruno var på fotboll och det är så tråkigt att laga mat själv. Senare på kvällen gick jag, mamma och Sanna ut på en långpromenad. Vi var ute i en timme och tjugo minuter, det var riktigt duktigt av oss och en bra fart höll vi också. Så idag har jag gått väldigt mycket, jag undrar om det kommer att kännas i benen imorgon. Man kan ju hoppas! Vilket långt Go'natt det blev! Men börjar man skriva så är det svårt att sluta bara sådär. Det blir som en dagbok det här och det är skönt att få ur sig allt man gör. Nu: Go'natt!

Måndag 3 Oktober


Så var det måndag igen och veckan har bara startat, men man kan ju alltid hoppas på att det blir fredag lika snabbt som förra veckan.

Idag kom Zaco ungefär vid 0600 men båda jyckarna kunde somna om och jag kunde sova till klockan slog nio. Då var det dags att gå upp, jag klädde på mig och satte mig sedan i soffan för att kolla på en föreläsning och sedan kollade jag igenom lite mattetal. Den här kursen är inte ett dugg rolig och jag har tappat motivationen helt! Som jag sagt så många gånger tidigare är seminarium och den didaktiska litteraturen väldigt intressant men just matten vi måste räkna är helt hemsk!

Jag ska plugga stenhårt på tidigare tentor och hoppas på att det räcker. För allt vi ska räkna i matteboken som jag inte har är alldeles för brett och alldeles för mycket. Det kommer inte hjälpa mig någonting inför provet. Vi borde ha som vi hade i gymnasiet, "om du bara vill uppnå godkänt räcker det att öva på det här". Bara tiden kan säga hur det går.

Idag var det riktigt skönt att vara på jobbet, det var som att ta en paus från verkligeheten även fast jobbet är ett jobb så var det roligast idag. Vi firade en pojke som blivit fyra med fruktsallad och efter det klädde vi på oss galonbyxor för att vara ute resten av dagen vilket är skönt och roligt!

När jag slutade ringde Bruno mig och frågade vart jag var, då trodde han att han var vid mitt jobb men det var han inte.. Som tur var hade han inte gått helt fel utan bara missförstått mig vart jag jobbade någonstans. Så vi gick hem hela vägen tillsammans, jag tycker om att ha sällskap hem. Det är så mysigt när Bruno och Gibbson kommer och möter mig!

Väl hemma var det bara att kila till tvättstugan på en gång.. suck! Tvätta är så jävla tråkigt! Jag längtar verkligen till den dagen då vi har plats att ha tvättmaskin hemma och jag slipper gå hemmifrån för att tvätta. Det känns som att jag likagärna kunde gå till sjön och tvätta som man gjorde förr..

Nu är allting färdigtvättat och jag kan äntligen ta det lugnt, eller egentligen borde jag vika tvätten också som är ännu tråkigare men jag funderar på om jag ska göra det imorgon. Kanske samtidigt som vi har studiegruppträff? Jag är trött och sliten men skulle egentligen vilja gå ut på en lugn långpromenad med Gibbson men samtidigt är jag så trött att jag bara vill ta en kopp te och krypa i säng. Tror det blir en kortare promenad med Gibbson om en stund och sedan blir det nog sängen.



Lördag 1 Oktober


Idag är första dagen i oktober och september försvann lika snabbt som Augusti.

Igår gick vi hem till mamma och pappa efter att min lektion slutat och käkade sushi och Gibbson fick leka med Zaco. Vi gick ut och gick efter maten och köpte lite fredagsmys och hyrde en film. Det blev den fjärde Pirates filmen. Jag tyckte att den var bra, men jag gillar Johnny Depp något otroligt mycket så mina åsikter ska väl inte tas så allvarligt egentligen. Annars tycker jag att den kändes som en andra film, fortsättningen på en första och en mellan akt till en tredje. Med andra ord känns det som att det kommer komma ytterligare en film.

Idag tog vi sovmorgon och gick upp vid tiotiden och jag kollade med mamma och pappa om de ville följa med ut till hundöarna på drottningholm. De hade så mycket att göra idag så de hade inte tid så vi fick ta oss ut dit själva. Innan jag skulle hoppa in i duschen tänkte jag kolla facebook lite snabbt och såg då att Gibbsons pappa Midas matte hade skrivit till mig att de skulle åka ut till hundöarna och skrev att de tyckte vi också skulle komma ut. Vlken slump, precis samma dag som vi hade tänkt åka dit.

När vi kom ut träffade vi de uta på ön som är som en stor gräsplätt och det var jätteroligt och trevligt! Det var vi och Gibbson, Terese, Robin och Midas sedan var det också Terese mamma och hennes hund Mio. Gibbson blev jätte förtjust i Mio och följde efter honom och luktade och följde efter lite mer. Det var jätte trevligt och det var fullt med hundar och alla busade och hade skoj. Gibbson var så duktig, han märkte inte ens alla fåglar som fanns där och kom när vi ropade på honom även fast alla andra hundar sprang omrking och lekte. Det var en liten incident som hände, det var en lurvig hund som vart lite för upphetsad och den påverkade då en amstaffliknande hund som blev lite för hårdhänt mot Gibbson så bruno fick säga till den hunden när Gibbson kom och sökte skydd hos oss. Efter det blev Gibbson lite avtrubbad men det försvann efter ett tag igen. Men den där lurviga hunden verkade vara väldigt speciellt och det såg ut som att den var starten till annat också för amstaffen var jätte söt och lekte mycket med andra hundar jättebra, men när den där lurivga kom blev det lite morr och matten verkade veta att allt inte stod rätt till där. Men det gick jätte bra i alla fall tycker vi och det var jättekul! Ett litet dopp i vattnet hann vi med också, som tur var tog Gibbson doppet tidigt under dagen och hann torka ordentligt lagom till hemfärd.

Det är väldigt kul att träffa Terese och Midas och det är så roligt att höra hur lika Gibbson och Midas är, både till utseende och personlighet. Hur Midas var när han var liten och hur han är nu, det är jättekul att ha kontakt med Gibbsons pappa och hans matte! Vi kommer definitivt åka dit flera gånger, det var oerhört bra träning för Gibbson!

Måste berätta att Gibbson nu har lärt sig att gå fot utan koppel, det tog ungefär en dag att lära honom det! I fredags när vi gick hemmifrån oss till mamma och pappa så lärde vi honom det, så nu har Gibbson kunnat gå fot utan koppel i två dagar. Han är så duktig våran buse! Det är bara fortsätta så att allting sitter ordentligt så tillslut kommer allting gå som smort.

Vi stannade sedan hos Brunos mamma och pappa på middag efter hundöarna och vi fastnade här så det blir nog så att vi sover här och åker hem tidigt imorgon. Nu ska jag kolla på det här progemmet helt magiskt på svt. Gibbson ligger på golvet och äe helt slutkörd efter att ha träffat kanske ett 50tal hundar och sprungit omkring och nosat och tittat.



Mio, Gibbson och Midas!

RSS 2.0