Tisdag 26 Juni

Idag gick jag upp samtidigt som Bruno för att jag hade bokat den tidigaste tvättiden. Det var väldigt skönt att gå upp och komma igång så tidigt och istället ta en liten powernap senare.

Det såg ut att bli riktigt härligt väder idag men det ändrade sig så fort klockan började närma sig lunch vilket var tråkigt för jag och Gibbson gick iväg hem till mor och far för att Gibbson skulle få leka lite med Zaco. De fick vara ute och leka nästan hel tiden även fast det kom lite reng. Som tur var hade jag precis tagit in de när himlen öppnar sig och det börjar ösregna. Så under den tiden fick de vara inne och sova en stund.

När jag kom hem igen somnade Gibbson och jag började packa ner ännu mer grejer i flyttkatongerna. Köksskåpen börjar se tomma ut och tvmöblerna är också tomma förutom Brunos tvspel och konsoller, de får han packa ner. Jag är rädd att jag ska råka ha sönder de.

Efter att vi vart och hämtat min klänning som hade kommit körde jag och Bruno ett träningspass. Han med vikter och jag körde med min egen kropp som vikt så att säga och hopprep. Jag är så trött i armarna att jag inte orkar lyfta kontrollen för att byta kanal på tvn. Det känns bra!


Måndag 25 Juni

Igår var vi och firade min yngsta lillebrorsa och pappa, där åt vi tacopaj som mamma hade gjort. De var undebrart goda, en med köttfärs och en med kyckling och så sallad till. Jag skulle kunna leva på paj hela mitt liv känns det som. Till efterrätt hade pappa såklart gjort sin berömda cheesecake! Den är så god att man lätt kan äta en hel form själv!

Nu ska jag komma i ordentlig form till midnattsloppet plus att jag har gett mig f*n på att nå min målvikt nu och när jag gör det ska jag beställa en tid för att äntigen göra den där tatueringen jag suktat efter så länge. En ganska stor på sidan av ryggen/sidan av revbenen, jag längtar!

Jag prövade även att göra en ny blogg igår, den ska handla lite mer om min och Gibbsons träning. Den känns lite fräschare och jag ville ha något nytt men jag tror jag ska behålla den här ändå. Vi får se hur det fortsätter.

http://joshameegibbs.wordpress.com/

Idag gick vi upp jättetidigt, för att gå ut och springa samtidigt som Bruno åkte till jobbet men när vi tittade ut ösregnade det och jag och Gibbson gick och la oss igen. Men vi låg bara kvar en liten stund och gick sedan upp och gick ut och gick och lämnade tvätt i tvättstugan. Så nu ligger det en står hög på sängen som ska vikas. Packat lite mer har jag gjort också. Nej det är väl dags att ta tag i tvätten..


Lördag 23 Juni

Igår var jättetrevlig! Jag började dagen med en joggingrunda med Gibbson, han fick springa lös medans jag körde intervaller. Gibbson tyckte det var jätteroligt att matte helt plötsligt började springa jättesnabbt och ville såklart springa med och hoppade runt omkring mig. Vilket var ganska störande men efter några onda blickar och tillsägelser så slutade han hopppa och jag kunde springa ordentligt.

Efter intervallerna blev det även lite backträning och nedjogg för att sedan avsluta med powerwalk sista biten och när vi kom hem igen stretchade jag först Gibbson och sedan var det min egen tur.

Sen gick vi till midsommarifrandet på IP, där fanns musik, korv, fika, midsommarstång och en massa folk. Gibbson ville såklart hälsa på allt och alla vilket var en aning jobbigt men det var trevligt. Det var ju helt underbart väder, himlen var klarbra och solen sken. Det vart lite kallt när vinden tog i ordentligt som den alltid gör där. När vi kom hem därifrån såg jag att jag hade bränt mig på axlarna.

Vi gick sedan vidare till några vänner till familjen där vi åt silllunch och jordgubbar till efterrätt, de var så gott! Vi satt där en stund och skrattade och pratade. Gibbson hittade deras vattenpölar som blir i berget och blev superskitig och fick spolas av med vattenslangen, busen!

På kvällen grillade vi med Sanna och Andreas, vi skulle ha åkt ner till vattnet och grillat men när vi kommer ner är det några som står där på bryggan och fiskar och vi bestämmer oss för att sitta hemma hos oss på baksidan istället. Det blev lika bra det, grillen ville inte vara med heller så det slutade med att vi fick steka köttet i stekpannan men gott blev det i alla fall. Vi hade jättetrevligt och var riktigt trötta när vi väl kom i säng.

Idag började jag och Gibbson dagen med en pw och sedan magövningar i 30 min men nu vet jag inte riktigt vad vi ska göra resten av dagen. Det började regna precis när vi började närma oss hem. Vi som hade tänkt cykla ner och ta ett första dopp i mälarn och grabbarna hade tänkt lira lite fotboll men det blir nog inte av nu.


Hoppas att alla hade en trevlig midsommar igår och att ni får en fortsatt härlig helg!


Torsdag 21 Juni

Efter jobbet idag har jag sommarlov till augusti! Det ni! Sommarlovet ska spenderas i nya lägenheten, ute i elljusspåret och nere vid vattnet! Så nu vet ni vart ni kan hitta mig om jag inte svarar i telefonen, som jag tydligen är så dålig på.

Igår när jag kom hem från jobbet gick jag och Gibbson ut på en powerwalk. Riktigt bra tempo var det och Gibbson fick gå lös mycket. Vi "vallade" lite får som rymt, vi gick runt de och sedan närmade oss försiktigt och då sprang de tillbaka och kröp under staketet igen. Vad snälla vi var va? Annars hade vi kanske sett lammfärs på bilvägen.. När jag kom hem körde jag ett 30 min långt pass för magen och avslutade med att hoppa hopprep.

Det var svårt att hoppa hopprep i början för Gibbson tyckte jag rörde mig så roligt så han trodde vi skulle leka vilket föstörde lite men sen lärde han sig att bara ligga och titta och tillslut somnade han.

Imorgon är det midsommarafton, det lär nog bli en hyffsat lugn midsommar men supertrevlig. Vi ska fira den med Sanna och Andreas och vi ska grilla och äta gott. Kanske att vi tar med oss allt ner till fiskartorp och sitter där hela kvällen, det beror lite på hur väret blir.



Söndag 10 Juni

Idag har varit en riktigt bra söndag tycker jag, vi vaknade av att mamma kom och knackade på dörren. Hon hade varit och köpt nybakat bröd till frukosten och var så snäll och kom och överaskade oss! Min mamma är så gullig!

Vi låg kvar en liten stund i sängen och mös, Gibbson var på riktigt myshumör imorse men sedan gick jag och vovven upp och gick ut och gick. Han fick gå lösa ganska mycket och lyssnade jättebra! Struntade i en massa fåglar och en skällig hund som vi passerade. När vi kom hem hade husse plockat fram frukosten och det blev söndagsfrukost framför tvn.

Sen råkade matte och Gibbson somna om igen för vi var riktigt sega. Senare på dagen gick jag och Gibbson ut och sprang. Det var ganska varmt ute så Gibbson fick springa ner i en bäck där han blev riktigt blöt och det tyckte han nog var jätteskönt. Medans vi sprang fick han vara lös en stund igen och återigen såg han några fåglar som var intressanta men han kom tillbaka när jag ropade på honom. När vi började närma oss hem så såg Gibbson en svart labrador, han "frös till" när han såg den men jag sa "Gibbson vi går här" och han traskade lugn vidare med mig. Inte ett dugg intresseerad, vi mötte sedan en tjej som han inte ens tittade på och sedan fick han lov att springa och hälsa på grannens barn och när jag sa att det räckte kom han duktigt.

Efter middagen gick vi hem till mamma och pappa för att titta hur det blev på balkongen som de skulle fixa till och då fick Gibbson gå lös hela vägen förutom precis när vi mötte en glad liten pojke och gick över bilvägen. Men det bästa på hela dagen hände när vi skulle gå hem igen. Gibbson var lös och medans vi går där så ser vi Bamse, en hundkompis till Gibbson. Gibbson stannar till och vi ropar på honom, det tar ett tag men han kommer! Så jag håller i honom lite medans vi går och när vi kommer närmre släpper jag honom och ger honom lov att hälsa. Medans Gibbson leker med Bamse kommer det en golden gåendes och jag påpekar för Gibbson att vi stannar här och leker med Bamse istället för jag ser hur gärna han vill gå fram och hälsa men jag fortsätter säga att vi stannar och han är SUPERDUKTIG!! Han går inte fram utan stannar med oss och fortsätter leka med Bamse. Jag blev så stolt att jag inte behövde ta tag i honom eller sätta på kopplet! Även fast det redan var bus och stoj och den andra hunden går så nära, kanske var fem meter från Gibbson till den andra hunden!

Han kommer alltid när jag ropar men det går inte alltid så snabbt så det måste vi träna på, han måste komma snabbare på inkallningen sen känns det inte som att det där målet vi har att kunna ha honom lös vart som helst inte är så långt bort.


Torsdag 7 Juni

Idag hade jag ett kompletteringsseminarium och det var förhoppningsvis det sista jag gör innan examensarbetet sätter igång i höst.. Läskigt och spännande på samma gång! Jag fick gå tidigare för att jag skulle hinna till jobbet.

Det var riktigt skönt ute så när jag kom dit var alla redan ute och de fortsatte med det när jag åkte hem. När jag öppnade blev jag påflugen av en superglad Gibbson som vanligt. Lyckligare hund får man leta efter när matte kommer hem. Sötnöten! När vi väl hade hälsat klart kunde jag plocka upp posten och då hade jag ett brev på ica och jag såg att det var Gibbsons nya halsband och koppel som kommit.

Vi gick och mötte husse när han kom hem efter jobbet för att gå direkt till ica och hämta ut det där paketet som jag väntat på hur länge som helst känns det som. Jag kunde inte vänta tills vi kom hem utan rev upp paketet och satte på Gibbson hans nya halsband och koppel på en gång! Det var superfint! Vi är riktigt nöjda och hoppas det håller riktigt ordentligt!



  


Tisdag 5 Juni

Igårkväll satt jag uppe til klockan var ungefär halv ett för att göra klart inför en opponering som var imorse så när jag vaknade hade jag inte alls någon lust att gå upp men det var ju bara att pallra sig upp. Sen vart det dags för terminens sista riktiga seminarium med opponering och allt. Direkt efter det fick jag slänge mig på hästen (läs cykeln) och ta mig till jobbet med en väldans fart! Seminariet var slut tio minuter innan jag skulle börja jobba.

Vi åt middag tillsammans med mor och far, hemmagjord pizza. När vi kom hem därifrån så drog jag på mig träningskläderna och Gibbson fick på sig nomeselet och så gick vi ut och sprang lite. Precis när vi började springa fick Gibbson syn på en katt och den började springa så Gibbson drog till. När vi springer sitter han fast i ett midjebälte så jag höll ju inte i och hans ryck gjorde så spännet på bältet gick sönder. Riktigt dålig kvalitet måste jag säga.. Han började springa efter katten men jag ropade "Gibbson stannar!" och han stannade så han var jätteduktig även om han började springa efter. Skönt att veta att han lyssnar när man säger till.

Det var i alla fall jätteskönt ute, luften kändes så ren och sval men det var ändå inte kallt ute, alldeles perfekt väder att springa i! När vi kommit halvvägs stannade vi vid golfbanans vattentapp och drack lite, både jag och Gibbson. Han fick även springa lös en bit av vägen och han lyssnade jättebra och var så duktig. Min lilla slyngel är egentligen inte så mycket slyngel, han är en duktig kille! När vi kom hem stretchade vi lite både jag och Gibbson och sen har vi spenderat resten av kvällen i soffan framför tvn, men nu ska vi gå och lägga oss.


Fredag 1 Juni

Så var det juni och jag höll på att frysa ihjäl idag! Jag hade absolut inte haft några problem att ta den tunnare vinterjackan idag när jag gick till jobbet men det gjorde jag ju inte. Det ska ju vara varmt nu, inte så pass kallt att man kan tänak sig att ha vantar och mössa på sig när man går ut. Det är konstigt väder nu, förra veckan var det ju toppenväder och vi kunde gå i shorts och nu vill jag ha vantar, varm jacka och överdragsbyxor när jag är ute och går med hundarna..

Nu i helgen ska vi storstäda för på måndag kommer det folk hit för att titta på lägenheten, så vi ska åka och slänga en massa grejer och röjja upp ordentligt här hemma. Det ska bli riktigt skönt faktiskt. Sen kommer vi väl snart få börja packa också eftersom flytten närmar sig.

Jag sitter mycket och funderar på hur jag och Gibbson ska fortsätta träningen i höst. Snart är introkursen i tävlingslydnad slut och instruktören vi går hos nu har bara privatlektioner i tävlingslydnad och jag vill ju träna tillsammans med andra hundar för jag tror att det räcker att vi tränar själva hemma. Man vill ju träna med andra också så hunden klarar av störningarna. Så jag funderar på om man ska gå med i den lokala brukshundklubben, för förr eller senare kommer vi ju behöva öva på en bk plan så att det inte blir en chock när vi väl kommit så långt. Det är ju bara det att jag trivs så bra med min instruktör jag har nu så jag vill egentligen fortsätta hos henne. Jag tror jag ska prata lite med henne och fråga henne hur hon tycker att vi ska gå vidare med träningen.

Nu ska jag njuta lite till av fredagskvällen och sedan ska jag gå och lägga mig, förresten har vi Bowser här på besök och det är mysigt. Gibbson tycker det är jättekul!


RSS 2.0