Söndag 29 April

I fredags kommer jag för tillfället inte ihåg vad jag gjorde.. Jo nu lossnade det, jag hade förträngt det bara. jag satt och skrev på en performansanalys hela fredagen nästan. Inte jättespännande direkt..

I lördags bar det av mot åkersberga, rättare sagt Täljö, för där var det valpträff. Vi åkte dit med Gibbson och Zaco för att träffa alla kullsyskon men även mamma, pappa och morfar också. Det var jättekul att se alla Gibbsons syskon, de blev olika allihopa, visserligen blev några lite mer lika och vissa mindre. De enda jag lyckades lära mig namn och skillnaden på helt var hanhundarna och två tikar som jag ser mycket bilder på på facebook. Det återlämnar fyra stycken tikar som jag har lite svårt för, för två är lika varandra och de andra två är lika varandra. Tycker jag efter bara en valpträff, jag behöver nog se de lite mer för att lära mig att skilja på dem.

Vi fikade lite och hundarna fick leka, trevligt var det! Jag måste också nämna att min lilla kille som inte tycker om att åka bil på grund av att han blir åksjuk klarade av hela vägen dit och hela vägen hem utan att spy! Duktiga Gibbson! När vi var påväg dit hade vi lite svårt att hitta sista biten och vi slingrade runt en stund och då började Gibbson dreggla som han gör innan han spyr men han klarade sig. Duktig som han är har han ju förstått också att han mår bäst när han ligger ner och han låg ner hela vägen. Så jag börjar se ljuset i åksjuketunneln, det finns ett hopp att han ska slippa det där i framtiden.

Idag då, jo Amandas uppfödare kom hit och det var jättetrevligt att träffa henne och hennes son! Det är så kul att lära känna nya människor med samma hobby/intresse igen! När man gick i skolan lärde man känna nya människor ganska ofta men sen när man började jobba avtog det lite och de man pratat med är gamla vänner och vänner man lärt känna på högskolan men sen jag skaffade Gibbson har jag lärt känna en massa trevliga och goa människor. Allt på grund av att man har ett gemensamt intresse, hund! Jag, bruno, Uppfödaren och hennes son satt och pratade om Amanda och allt annat som rör hundar och vi hade jättetrevligt. Sedan kom Amandas nya ägare för att hämta henne och vi fortsatte prata om hund och en del om fästinghalsband. Jag visade de allting jag skulle skicka med Amanda och sedan berättade jag och Uppfödaren att vi finns här om det skulle vara något och att vi vill hålla kontakten och att allt vi vill är att Amanda ska ha det bra.

Hon som ska ta hand om Amanda var en äldre dam som ska gå i pension nu och jag tror Amanda kommer få det riktigt härligt och bli bortskämd, verkligen leva lyxliv. Jag hoppas verkligen att allt ska gå bra och att det inte ska hända någonting med henne. Det var jobbigt att lämna henne och gå tillbaka in genom porten utan henne men jag intalar mig själv att hon ska få det bra. Det gör ont i hjärtat eftersom hon har blivit en familjemedlem och det är inte bara jag som fäst mig vid henne utan många i min omgivning också. När jag tänker på henne, om vad vi varit med om och hur hon är och ser ut börjar jag gråta och det är jättejobbigt att skriva det här men jag vill ändå få det ur mig. När jag bara tänker flyktigt på henne så täner jag att hon kommer få det bra och då är det inte så jobbigt, vilket jag försöker göra för det mesta.

Det här är andra gången jag lämnar henne ifrån mig och nu kommer jag nog aldrig mer att få se henne, min älskade lilla musta makkara! Jag vet att för en del kommer det här låta jävligt löjligt men man brukar säga att en hund blir som ett barn, så tänk er hur det skulle kännas att lämna bort ert barn och dessutom göra det två gånger. Det är hemskt! Det är klart att man inte kan jämföra helt men det är som att lämna bort en familjemedlem.. Det är en familjemedlem. Det känns hemskt eftersom jag inte har en aning om vad de kommer göra med henne eller hur hon mår just nu.. Jag kunde inte vända mig om och titta på henne när vi skiljdes åt.

Nu ska jag gråta lite till och sedan ska jag gå och lägga mig i sängen med min underbara Gibbson. Jag orkar inte läsa igneom det här just nu så ni får ha överseende med om stavningen och allt är sämre än vanligt.. Go'natt!



Fredag 27 April

I onsdags var det några här och hälsade på Amanda, Alfredo ska sälja henne till de. Jag tror att hon kommer få det bra där. De vart riktigt förälskade i Amanda och de kändes som snälla och trevliga människor. Förhoppningsvis kommer hon att få det riktigt bra där så att hon kan njuta av restan av sitt liv och vara riktigt lycklig som hon förtjänar. Jag kommer åter igen sakna henne ernormt mycket då hon är en del av våran lilla familj. Skulle det se annorlunda ut hos oss skulle vi såklart ha behållt henne men nu vill jag göra så mycket och lägga ner så mycket tid på Gibbson så det känns inte rättvist mot lilla Amanda. Hon behöver någon som vill ge henne all tid och kärlek.

På torsdag morgon fick jag höra ifrån Amandas uppfödare, det visade sig att hon har letat efter Amanda ett tag och har velat ha tag på henne för att se att hon mår bra och till och med så att hon lever. Hon har inte fått tag i några kontaktuppgifter till Alfredo som är Amandas ägare. Det har tydligen varit en del strul men förhoppningsvis löser det sig nu när uppfödaren vet vart hon finns. Uppfödaren har i flera år letat efter Amanda och har kontaktat kennelklubbens jurister och kronofogden har också blivit inblandade på grund av att det uteblivit valpar efter Amanda. Veterinärer har ställt upp för att hålla ögonen öppna efter Amanda men nu verkar allting kunna klaras upp. Först var det osäkert vad som skulle hända men just nu ser det ut som att Amanda kommer att flytta hem till de som var här och tittade på henne i onsdags vilket känns bra, det som känns ännu bättre är att uppfödaren nu vet vart hon är någonstans.

Själv har jag suttit och försökt skriva en tenta samtidigt som jag har varit orolig för hur det ska sluta för Amanda vilket inte varit den bästa kombinationen men nu har jag äntligen lämnat in den där performansanalysen frågan är bara om jag skulle ha använt mig av fler referenser i texten. det återstår att se, i värsta fall får jag väl komplettera lite..

Imorgon ska vi åka ut på valpträff, jag hoppas att alla Gibbsons syskon har tid att komma för det skulle vara så roligt att träffa alla och se hur de har blivit allihopa! Jag vet att vi blir minst fyra i alla fall, Gibbson och Zaco såklart och två systrar, Päla och Selma heter dem. Nu ska jag gå och lägga mig och försöka sova om jag kan släppa alla tankar om Amanda och alla de där ordklasserna, fraserna och allt annat..

Förresten, kolla på de här bilderna! Super häftiga bilder som är tagna på hundar under vattnet!
http://www.littlefriendsphoto.com/index2.php#!/home


Torsdag 19 April

I tisdags var vi på hundkurs, och det var som vanligt jätteroligt! Jag tror att jag kommer tycka ännu mer om den här kursen än unghundskursen om det ens är möjligt eftersom jag stormtrvides på den kursen. Vi fick lite smakprov i början av lektionen hur det förhoppningsvis kommer se ut i framtiden och vi pratade lite runt tävlingslydnad som tex skillnaden mellan tävlingslydnad och allmänlydnad, kommandon och motivation.

Sedan började vi med utgångspositionen eller startposition, vad man nu ska kalla det.. Fotposition kanske det heter, Gibbson sitter vid min vänstra sida med sitt bröst jämsides med mina knän och tassarna rakt fram och ögonkontakt. Sedan testar man att ta något steg och övar på att behålla ögonkontakten och gör sedan halt igen och då ska hunden sätta sig bredvid igen. Sedan tränade vi platsliggning som ska tränas i slutet för att hunden ska lugna ner. Jag tycker det gick bra för Gibbson men självklart behöver vi träna massor. Ögonkontakten finns där, den är han duktig på men sedan måste vi öva på att sitta på rätt sätt och platsliggningen är lite svårt, han kan inte kommandot ligg helt utan jag måste visa vad jag vill och det blir lättast om jag står framför honom vilket jag inte ska göra sen, förhoppningsvis men det är en lång väg ditt. Dock en otroligt rolig väg!

När vi kom hem var vi som vanligt supertrötta och somnade i princip så fort huvudet landade på kudden. Onsdagen bjöd på jobb, underbart solsken när jag var ute med hundarna och en lång kvällspromenad med Sanna. Idag har jag suttit och jobbat med en uppgift till seminariet som är imorgon med hjälp av en klasskarmat och sedan var det bara att gå ut med hundarna och leka för att sedan lämna de hemma och cykla till jobbet.

Nu väntar vi på att husse ska komma hem från innebandyn så att vi kan äta middag, eller Gibbson och Amanda har redan ätit så det är bara jag här hemma som inte har ätit. Det blir renskav, svamppanna och potatis, väldigt gott ska det bli! Ska kanske duscha Gibbson ikväll med det nya schampot han har fått, jag beställde ett som ska vara jättebra på internet och nu får det bli upp till bevis. Så han är ren och fräsch när vi ska till veterinären imorgon.. Det är inte därför han ska tvättas egentligen men det var ju bra tajming.



Söndag 15 April

Så var det söndag igen.. Jag tror jag börjar varje söndag så, nästan i alla fall. Just nu är jag jättetrött och vill ha mer helg men den här veckan ser jag faktiskt fram emot, framförallt för att vi ska på vår första kurs i tävlingslydnad. Eller det är ju en introduktionskurs men det känns så långt att skriva det varje gång så jag kanske bara kommer skriva tävlingslydnad, eller bara lydnad kanske. Äsch, spelar väl ingen roll vad jag kallar det, det ska bli grymt kul i alla fall!

I helgen har vi varit mycket hemma hos mamma och pappa för att de skulle ut och slira på stan, så vi var hemma med brorsorna. I fredags skulle mamma och pappa ut med pappas jobb och då tog vi det ganska lugnt, jag kollade på tv och Bruno och brorsorna lirade tvspel och dataspel. I lördags skulle mamma och pappa iväg och titta på någon show med Björn Skiffs och någon annan. Då ville Thimmy och Teddy titta på en skräckfilm så vi köpte chips och dipp och fixade en skräckfilm. Insidious blev det, usch fy fan jag trodde att jag skulle dö av skräck! Skräckfilm är inte någon favorit men ibland måste man ju! Det slutade med att Teddy satt och spelade DS med hörlurar, jag och Thimmy satt och höll för ögonen halva filmen, det var bara Bruno som tittade hela tiden. Jag ska även tillägga att Bruno tyckte det var en bra skräckfilm och att den var läskig, då förstår ni kanske varför jag och Thimmy satt ihopkrupna och blundade. Men jag rekomenderar den starkt till den som vill kolla på en skräckfilm!

Vi har hittat tre fästingar på Gibbson på typ en dag, som satt fast. Två på huvet och en på halsen, bläääsch! Jag fick lite panik och kände att jag behövde köpa nån fästinggrej NU. Jag har nu gjort en vitlökolja som de ska få i maten varje kväll för att det ska fungera innifrån, jag har även kokat ihop en egen doftspray som man ska spraya hundarna med innan man går ut och idag när vi åkte och handlade köpte jag ett örthalsaband och skudo pet nyckelring som man fäster i halsbandet. Skudo pet avger ett ljud som ska göra det svårt för fästingarna att avgöra var hunden är och ska även göra att de vill därifrån. Doftsprayen ska göra det svårt för fästingarna att förstå att det är en hund där på grund av att det inte längre luktar hund. Så nu Gibbson vill matte inte hitta mer äckliga småkryp! Jag har även beställt ett tjärschampo som också ska hjälpa till lite mot fästingar.

Jag kan berätta också att Amandas ägare ska sälja henne (det kanske jag redan har gjort), jag skulle gärna ta henne men just nu vill jag göra så mycket med Gibbson. Det skulle inte vara rätt att behålla henne för hon skulle inte få den uppmärksamhet hon förtjänar, Gibbson skulle också bli lidande i sin träning. Så jag ska göra allt jag kan för att hitta ett nytt bra hem till henne. Min älskade lilla musta makkara, hur ska det gå för dig?

Nu ska jag hoppa in i duschen, jag funderar på om jag ska orka bada.. Fast nu när jag känner efter har jag varken lust att duscha eller bada. Men jag har tänkt att titta på föreläsningar tidigt imoron så frågan är ju om jag kommer hinna duscha imorgon.


Torsdag 12 April

Igår skulle jag ha lämnat tillbaka en del böcker till stadsbiblioteket.. det gjorde jag inte. Plus att jag reserverat böcker jag inte vill låna längre, det positiva är att reservationer och försenade böcker inte är speciellt kostsamma men ändå. Onödig utgift egentligen, men efter att man har jobbat och Gibbson och Amanda har varit ensamma vill man inte direkt lämna de igen för att åka och lämna ett par slitna böcker.. Har ingen större lust att ta de med mig och lämna de utanför biblioteket heller med tanke på allt hemskt som händer hundar just nu.

Idag gick vi upp tidigt och tog en kort morgonromenad och efter det hade jag seminarium, vi håller på med ordklasser och satsdelar. Det är faktiskt intressantare än man tror, jag tycker det är intressant på grund av att det är svårare än vad det först verkar med alla undantag och alla oändliga ordklasser. Vi får meningar ur barnböcker och ska sedan sätta alla ord i ordklasser och sedan ska vi ta ut satsdelarna i meningarna också och alla dessa infinita- och finita verb, partiklar, verbpartiklar, prepositioner, konjunktioner, interjektioner, presens partisiper.. Det gör mig alldeles snurrig. För när jag tror att jag förstår märker jag att jag inte helt förstår för då kommer helt plötsligt något som skulle vara det ena men helt plötsligt är det andra.

Efter seminariet var mitt huvud så fullt så jag fullkomligt dog och som tur var vaknade jag lagom tills det var dags för en långpromenad med Gibbson och Amanda. Efter långpromenaden hann vi ta det lite lugnt hemma innan det  var dags för mig att cykla till jobbet. På jobbet var det full fart men det var riktigt skönt att vara ute hela eftermiddagen, solen värmde så skönt att man ville ta av sig ytterkläderna men det är en dum idé. När jag kom hem igen tog jag ut Gibbson och Amanda på ytterligare en långpromenad. Vi gick ut på ängarna och bort till fårhagen så de fick springa lösa hela tiden. I hagen övade vi lite på att hoppa och sen övade vi lite fot och halt, några korta sitt kvar och ligg kvar blev det också. Efter en liten stund kom mamma och Zaco, gissa om Gibbson blev glad! Han blev helt överlycklig och sprang runt tills han storknade. När vi väl var hemma igen tog det inte alls lång tid för jyckarna att somna.

Nästa vecka börjar introduktionskursen i tävlingslydnad, det ska bli så spännande! Nästa vecka ska Gibbson ögonlysas också, det ska bli intressant. Snart ska vi även på en valpträff och träffa alla kullsyskon och det ser jag verkligen fram emot, det ska bli jättekul att se hur alla Gibbsons syskon ser ut. Bara Zaco och Gibbson är ju väldigt olika så vi får se hur resten av skaran ser ut. Gibbson blev ju 11 månader i tisdags så snart fyller han ett år min stora kille. Nej nu måste jag hoppa i säng, upp och jobba imorgon. Go'natt


Gibbs kan "sitt kvar" så bra nu så att man kan backa och ta ett bra kort.


Tisdag 10 April

I torsdags var jag ledig från jobbet på grund av att vi skulle åka till Arlanda för att där ta oss vidare till London. Vi hade tänkt hinna städa och en hel del grejer men på något underligt sätt försvann de få timmarna vi hade innan vi skulle åka. Så vi hann ju precis med allt vi var tvugna att göra, allt annat fick vara.

Väl i london checkade vi in på hotellet som låg på oxfordstreet precis bredvid Marble Arch och heter The Cumberland Hotel. Det var riktigt fräscht och trevligt och det är absolut ett hotel jag skulle åka tillbaka till! Vi packade upp lite och gick sedan ut för att äta på en otroligt häftig Indisk restaurang. utsidan sa inte så mycket, det såg ut som vilken liten restaurang som helst, det man inte visste var att hela huset var restaurangen och det var högt i tak och riktigt mäktigt med palmer och vattenfall. De hade god mat också, vi beställde in något extra grej och fick smaka lite utav det mesta vilket var jätteroligt!

På fredagen åkte vi till Camden market där jag köpte två par nya converse skor, vanliga jeans/blommiga och ett par gula låga! Jag köpte även ett linne med en zebra på och en fin stickad tröja med en döskalle på. Jag köpte även en rockabilly/60-tals klänning och en underkjol till den, en väska köpte jag också. den ser riktigt gammal ut med ett mussepiggtryck på, jättesöt!

Vi stannade även på en mysig pub där några tog en öl/kaffe/té/cider. Jonas beställde en engelsk cider till mig som smakade öl. Den var inte supergod men helt okej, det var kul att han betällde den för det fick bli den närmaste ölupplevelse i england jag hade, eftersom jag inte gillar öl. Men som sagt, den var ganska god, absolut någonting jag skulle kunna dricka en varm sommardag!

När vi var där passade jag även på att köpa billiga strumpbyxor och andra basplagg på primark där det var superbilligt!! Vi köpte även presenter med oss till mina brorser och vi gick in i en japansk butik för att köpa Teddys present som var en One piece tshirt och det slutade med att vi köpte varsin själva också eftersom vi också gillar one piece. Thimmy fick en blå NY keps lagom nu till att mössan åker av. Vi åt även god mat varje kväll och hade det riktigt trevligt! På lördagen passade vi på att se så många sevärdheter som möjligt och jag tror vi såg det mesta, vi åkte inte till London bridge dock. Jag hade velat fota bron men det får väl bli en annan gång då. Jag och Bruno hade det jättetrevligt, tack Hasse, R-M, Jonas och Helena för en trevlig helg!

På söndagen åkte vi hem och vi var väl hemma ungefär vid sju och min lilla buse Gibbson pep, gnydde och sjöng när han såg oss och blev så glad och självklart blev matte lika glad!! Igår måndag tog vi det väldigt lugnt och åkte till farmor och farfar som bjöd på påskmiddag eftersom min farbror Marcus fyller 32 imorgon! Idag var det tillbaka till jobbet, men den här veckan har i alla fall bara fyra arbetsdagar så att snart är det helg igen..

  



 


Vi var och såg musikalen The Wizard och Oz också!


Tisdag 3 April

Nu är jag trött och ska snart gå och lägga mig, tänkte bara lägga upp lite bilder på mig och Gibbson från när vi gick ut på promenad efter jobbet. Det var klarblå himmel och solen sken sådär underbart värmande. Vi kastade pinne och brottades lite på det torkade gräset ute på ängen, men när vi låg där på gräset såg vi små starka gröna grässtrån sticka upp! Jag vill ha vår nu för jag vill snart ha sommar så att jag och Gibbson kan åka och bada och vara ute hela dagarna!





Min ögonsten!


Måndag 2 April

Den nya veckan har börjat och kommer bli en kort arbetsvecka vilket känns jätteskönt!! Sen blir det lite påsklov vilket ska bli riktigt roligt, dock kommer Gibbson inte kunna följa med på de roligheterna vilket är tråkigt, min lilla guldklimp!

Den här dagen började som vanligt med en morgonpromenad med Gibbson och Zaco och sedan blev det frukost för oss tre, sen var det nästan dags att gå ut och gå igen och då gick vi hem till mamma och pappa så att grabbarna fick busa av sig lite för sen skulle jag vidare till jobbet. Jobbet var ganska lugnt idag förutom stunden precis innan jag skulle gå hem, men det fixade sig.

När jag kom hem efter jobbet gick jag och Gibbson ut och gick på en långpromenad, vi gick upp till skogen och jobbade på inkallning. Jag byggde även ett hinder för Gibbson att hoppa över, det finns några nedfallna träd att hoppa över men jag byggde ett eget också. Så vi tränade lite på stanna kvar och sedan hopp. Det gick bra, när det bara är en stock att hoppa äver som inte är allt för bred då hopar Gibbson men om man hoppar över en bred stock eller en hög jag byggt upp med massa stockar då kliver han på stockarna. den lilla busen, det var därför jag byggde ett hinder själv.

När vi var där i skogen hade jag tänkt att vi skulle vara ute tills husses tåg kom in så vi kunde ha sällskap hem, det värsta var att det helt plötsligt började ösa ner snö.. Suck! Men vi gick bara in bland de lite tätare granarna tills det värsta var över. Sen blev det middag och en liten middagslur i soffan. Nu har vi precis varit ute på en sista promenad och nu ska vi gå och lägga oss, godnatt!


Matte lär sig aldrig hålla telefonen i samma läge under inspelningen utan snurrar runt
den, därför blir det kanske lite snurrigt och fel ibland..


Söndag 1 April


Jag har inte hört något skoj idag, alltså det är ingen som lurat mig, hittills, tror jag i alla fall. Igår var jag och Bruno inne i stan och hade en dag för oss själva vilket var jättemysigt! Vi hade det riktigt trevligt och hittade lite kläder till Bruno och jag hittade lite grejer jag också. Jag hade fått presentkort på vila av min ena faster som jag spenderade på en jättesöt liten vit spetsklänning som jag tror kommer va jättegullig till min skinnjackan i sommar! Jag köpte även en tröja och en jacka och lite strumpbyxor i roliga färger. Jackan blev jag nästan betalad för att köpa. Det var så att jag fått en värdecheck hemskickad från hm på 300:- och sen hade vi även fått en rikskupong som gäller i affärer på 100:- av Brunos mamma, så när jag köpte den jackan fick jag en krona tillbaka och på det sättet blev jag nästan  betalad en krona för att köpa den jackan.

När vi var klara inne i stan åkte vi hem till Lunkan och Denice och åt middag med de, det blev hamburgare och det var jättegott! Senare kom det fler vänner och det bjöds på champagne, vin och gott tilltugg! Vi satt och pratade och hade jättetrevligt och vi spelade även spel som i vanlig ordning. Kvällen till ära blev det TP, jag, Jocke och Denice vann! Anledningen till denna trevliga kväll var att vi firade Lunkan som nu har blivit medlem i klubben 25 år.

Idag tog vi sovmorgon men innan vi gick ut med Gibbson för andra gången gick jag ut och la ett spår igen. Den här gången gjorde jag ett längre spår och det svängde lite mer än det jag gjorde sist. Sedan gick jag hem och vi gick ut på  promenad och avslutade med spåret. Det gick riktigt bra, han fick lite bråttom ett tag eftersom vi följde en stig i början och jag ahde glömt vart jag svängde av men jag stannade och han hittade spåret igen på en gång. Jag är jättenöjd och som vanligt slocknade han på en gång när vi kom hem igen. Tänker dock införskaffa en påse färgglada klädnypor som jag kan använda som markering för vart jag lägger spåret för det är lätt att glömma vart man lägger spåret även fast man först tänker att "jamen det där kommer jag ihåg, det är vid den busken" sen ser allting likadant ut..

Senare på eftermiddagen gick vi hem till mamma och pappa för mamma skulle ge sig på att klippa av mig håret. Det var så slitet och trist och jag vet att det tar ett tag innan man får någon tid hos frisören. Min mamma är superduktig! Det blev precis som jag ville ha det och jag är jättenöjd!! Tack min underbara bästaste mamma! Efter att mamma klippt mig blev vi även bjudna på middag och fick äta en av mina favorit rätter, lasagne! Den var så himla god att jag åt för mycket och blev supermätt.. Tur att det är en liten bit hem i alla fall, det är skönt att gå ut och gå efter att man ätit, speciellt när man ätit sig proppmätt.


Lite bilder från när Gibbson spårade, dock ligger de i fel ordning.
Första bilden är när Gibbson hittar avslutningen på spåret och jag berömmer honom.


RSS 2.0