Torsdag 31 mars

Idag har varit en virrig dag! Imorse fick jag istället för att gå till skolan åka till barkarby där snälla Bruno och Hasse mötte mig med bil bara för att jag skulle ha en film till skolan idag. Bruno var jätte snygg i sin vårjacka och keps by the way.. Jag fick i alla fall filmen, fick sedan sätta mig och vänta på tåget tillbaka hem för att direkt från stationen gå till skolan.

När eleverna kommer tillbaka från sin lunch och vi ska kolla filmen så krånglar allting! Det var meningen att barnen skulle få se filmen på smartboarden som på bio men det visade sig att datorn inte kunde spela upp dvd för det var något som fattades. Så det slutade med att vi fick rulla in gamla tjocktvn så barnen fick titta på den. Det gick ju bra det också.

Sen när skoldagen var slut för de små liven nästan sprang jag hem, för hemma visste jag att Sanna och Sandra satt och väntade på mig. Lagom tills jag kom hem kom de ner på baksidan och vi satt ute i solen och drack té och pratade. Det var länge sen och det var så mysigt, det måste göras om, och vädret blir ju bara varmare och varmare så det är bra! Vi satt och pratade så mycket att vi fick lite bråttom att hämta Thyra på dagis. Efter det skulle Sandra åka hem, hoppas att hon hann med tåget.

Väl hemma igen stannade jag och Sanna ute en stund till medan Thyra blåste såpbubblor, fast Sanna fick ta över bubbelblåsandet för hon var mycket bättre och när Sanna blev trött i armen av alla såpbublor så gick de hem och lagade mat, de gjorde jag också. Efter det somnade jag på soffan.. det var skönt, jag hade kunnat fortsätta hela kvällen och natten. Men så fungerar det tyvärr inte..

Jag har fått mitt paket fårn panduro också så jag och Bruno gick ner till ica och hämtade det, jag har redan prövat att göra två armband. Jag är ganska nöjd, men det blir väl bättre ju fler man gör. Imorgon tror jag att jag ska måla min fågelholk jag beställde! Funderar på om villavillekulla ska bli inspirationen till den holken. Det återstår att se..

Nu ska jag som vanligt hoppa in i duschen för att sedan hoppa ner i säng. Go'natt

Onsdag 30 mars

Idag fick jag vara med på kommunens basgrupssdag istället för VFU:n, vi pratade om konflikthantering igen men den här gången fick vi även prata med skolans kurator vilket var jätte intressant! Så intressant att jag började fundera på om jag inte skulle ha valt att bli psykolog istället. Jag var inne på att bli psykolog ett tag när jag förstod att stridspilot inte skulle hända, det var även lite tankar som gick runt när jag började tappa suget på att bli polis också så det är något jag alltid varit intresserad av.

När jag tänker på vilka ämnen jag tyckte och tycker om låter jag riktigt nördig, naturvetenskap, filosofi och psykologi, religion tycker jag också om i och för sig. Inte för att jag är ett dugg troende utan för att religion är spännande och intressant, tycker även det är kul att det går att hitta så mycket likheter mellan de olika religionerna. Nog om det.

När jag satt här hemma i soffan på eftermiddagen ringde Sanna, hon hade varit ute och åkt tåg och kom förbi och satte sig här på baksidan. Vi satt där en stund, höll nog nästan på att somna båda två i värmen, jag var väldigt nära i alla fall. Det var så otroligt skönt, hoppas det blir lika skönt imorgon!

När Sanna gick satt jag kvar ett tag och det verkligen värmde om kinderna, jag somnade faktiskt en stund. Det var såååå skönt! Tillslut så gick jag in och började laga mat, och efter det gick jag och amanda hem till mamma och pappa för vi skulle åka till ikea igen och lämna tillbaka en garderob för vi hade mätt fel. Det slutade med att jag kom hem med en ny hallmatta/dörrmatta, en stekpanna och ett sockerrör. Så jag gick minus en hundring ungefär, även fast jag lämnade tillbaka garderoben.. Det var inte meningen! Dock har jag letat efter en stor dörrmatta länge.

Oj vad klockan blev mycket nu då, jag måste hoppa in i duschen och gå och lägga mig! Go'natt

tisdag 29 mars

Idag har jag varit på VFU, vi gjorde en saga om rymden hela klassen tillsammans och sedan delade vi upp barnen i grupper och så fick de måla bilder till sagan och det sitter nu uppsatt i klassrummet, det blev jätte fint! Imorgon ska jag få vara med på basgruppsdagen, det ska bli jätte intressant! Vi ska få ställa frågot och höra hur en kurator arbetar. Mycket intressant!

När jag kom hem var Bruno hemma och vi gick ut och gick med amanda, usch det var så tråkigt väder idag. Men jag har hört ett trevligt ryckte om att det ska bli jätte fint till helgen! det håller vi tummarna för att det händer. Hemma igen så hamnade jag i soffan ett tag. Har fortfarande ont i ryggen, dock inte riktigt lika illa som tidigare dar. (Säker för att mamma och Mia började prata om knotknäckare) Jag kommer aldrig glömma, det var nångång när pappa hade jätte ont i ryggen för länge sen, så åkte han till någon i kungsängen och när han och mamma pratade kommer jag ihåg att han sa att det inte alls var skönt och att knotknäckaren i princip hade kört handen genom magen och ut i ryggen för trycka ut något. Det var kanske inte riktigt så men det är vad jag hördde och vad jag kommer ihåg..

Ont i huvudet hade jag idag också, för lite vatten tror jag det beror på. Men dessa orsaker gjorde att jag slocknade en stund i soffan. Det var skönt, tiden bara rann iväg. Sen lagade vi mat och jag var faktiskt duktig och pluggade också, fick en del gjort faktiskt.

Zumba har jag och Sanna kört idag också och nu ska jag hoppa in i duschen och sen i säng!

Måndag 28 mars

Jag har sååå ont i ryggen! Hjälp mig någon..

Jag jobbade i lördags och det var jätte mycket folk och jätte mycket att göra! Jag stod mycket i disken så när dagen var slut hade jag massa sprickor i mitt ringfinger.. Hade min läkare sätt mig så hade jag fått höra på annat.. När jag slutade började jag känna av att jag började få ont i ryggen men jag drog på mig löparjackn och sprang hem från jobbet som vanligt. Väl hemma så var det som om något knäppte till, vad jag än gjorde så gjorde det jätte ont i ryggen. Jag smörjde in ryggen med ormsalva och gick och la mig men när jag vaknade kunde jag knappt ta mig ur sängen så jag sjukanmälde mig.

Jag och Bruno fick en jätte fin kosta boda skål fylld med godis som ett tidigt påskägg av R-m och Hasse! Tack! Den står nu på vardagsrumsbordet och Thyra hjälper oss äta upp det när hon kommer förbi! Hahah

När jag vaknade imorse hade jag fortfarande ont i ryggen och smsade min handledare och sa att jag inte skulle komma idag. Jag kan inte ligga ner för länge, jag kan inte sitta för länge, jag kan inte stå för länge.. vad ska man göra? Jag följde i alla fall mamma hem idag så vi hann prata lite sen när vi kom hem igen såg jag Thyra och Sanna sitta utanför porten i solskenet, så vi satt och pratade en stund och Tristan klappade amanda utan att börja gråta! Sen blev Sannas gulliga troll otåliga och så gick de upp för att börja med maten.

Jag satte mig och ritade lite medan vi väntade på att klockan skulle gå så jag och amanda kunde ta ännu en promenad och möta husse. Nu ska jag ställa mig och göra sallad, Bruno ska äta kebabsallad och jag ska äta kräftstjärtssallad eftersom jag inte äter kebab. Jätte smart, bara göra en salladsgrund sen får man ha i det man vill!

Är nog inte riktigt klar med den, lite missnöjd med att den ser så Julig ut..



Fredag 25 mars

Idag har jag haft seminarium hela förmiddagen, jag var så oförberedd man kan vara.. Dock hade min lärare förståelse för att skolan inte prioriterats den här veckan.. Det var dock intressant och gav en hel del att höra alla andra hur det går för de i deras fördjupningsuppgifter och undervisningslogg.

Anledningen till mitt bedrövliga skolarbete den här veckan är som säkert de flesta vet vid det här laget är att jag hade inbrott i min lägenhet i onsdags. Det är även anledningen till att bloggen inte uppdaterats något de senaste dagarna.

Jag, Bruno och pappa hade varit på ikea för att jag skulle köpa garderober och göra om i klädkammaren, pappa hade lånat en skåpbil från jobbet så det var bara vi som åkte. Vi hade jätte svårt att få ihop det hur jag skulle göra då min garderob inte är jätte stor men tillslut kom vi på hur vi skulle bygga upp den och vad vi behövde för delar.

När vi var nere i deras tag-själv-lager och lastade på alla olika delar är det en av delarna som vi inte når, den står några våningar upp och vi ber om att få hjälp med en truck, men för att få det måste vi vänta till klockan åtta för de får inte köra ut trucken innandess. Tänkte att de var väl lika bra att vänta, annars hade vi bara fått åka dit igen. Så vi väntade och väntade, halv nio blev klockan tillslut när vi äntligen fick den delen vi väntade på. Då hade vi suttit och väntat sedan klockan var sju.

Stackars Thimmy, Teddy och mamma satt hemma och väntade på mat då vi bestämt att vi skulle köpa med oss mat hem när vi åkte därifrån. Så vi åkte till mcdonalds och var väl hemma hos mamma och pappa när klockan var nio och efter att vi ätit åkte pappa och jag hem för att börja last ur bilen medan Bruno tog amanda och gick hem. Jag och pappa började lasta ut och hann bli klara innan Bruno hann fram så pappa åkte hem, han var trött och skulle upp och jobba.

Jag går in i lägenheten igen och börjar klä av mig jackan och så går jag in i mitt rum för att lägga ifrån mig min väska på mitt skrivbord och just då kommer Bruno in med amanda. Jag tänder lampan i mitt rum och ser att min träpall står uppställd på min säng, och då ser jag att min sänglåda är öppen och alla mina smyckesaskar ligger utspridda över golvet och sängen. Det första jag säger är "Bruno har du letat efter något i min låda?" dum fråga såhär i efterhand eftersom han aldrig skulle lämna de sådär. Men man tänker nog inte inbrott det första man gör.

När han svarar nej går det upp för mig, det har vart någon här inne, jag går ut i vardagsrummet och ser altandörren öppen. Nej nej nej det här händer inte!! Faaaaaan! Jag tänker att jag måste ringa mamma och slår fel nummer typ fem gånger.. Jag har blivit rånad säger jag till mamma och mamma förstår inte vad jag menar först, och tror att jag blivit av med plånboken på ikea.. Jag som är ett vrak vid det här laget blir irriterad och bara försöker få henne att fatta och börjar gråta och jag är så arg och ledsen, det går inte förklara. Jag kände mig äcklad och rädd över att någon varit och rotat i mina grejer. Min byrå med kläder i hade dem varit och grävt i jag märkte sen att dem vart i skrivbordslådorna och inne i badrumsskåpen..

Pappa hade tydligen precis klivit genom dörren hemma när han hörde mamma, när han förstod vad som hänt åkte han hit igen. Medan jag hysteriskt pratar med mamma har Bruno hunnit prata med sin pappa Hasse och ringt polisen.

Först när jag tittade på altandörren såg jag ingenting konstigt och jag började undra om jag glömt att stänga den innan vi gick hemmifrån vilket gör att jag mår ännu sämre, men sedan ser pappa små märken på dörren.
Vi sitter och väntar i mer än två timmar på polisen som tillslut dyker upp. Visserligen förstår jag att inbrott inte prioriteras eftersom det är något som redan hänt och de finns inte mycket att göra åt, men det var ändå jobbigt att sitta och vänta så länge.

När de kom frågade de lite frågor och en av de började leta fingeravtryck. jag som ville bli polis förut tycker sådant är ganska intressant men det var fan inte intressant när de gjordes i ens eget hem.

Jag är jätte ledsen över det som försvunnit.. Alla mina smycken jag fått i present genom hela mitt liv är borta, doppresenter från när jag var bebis, konfirmationspresenter.. Alla smycken är i princip borta.. Det kommer jag aldrig få tillbaka, även om jag kanske kommer kunna köpa nytt blir det aldrig som en present man fått.. Mitt halsband jag fick av Bruno när vi firade två år är borta.. Lite euro hittade de också och så tog de parfymer..

Jag är glad på ett sätt att de inte tog mer än de gjorde, men smycken är sådant som inte går att ersätta eftersom för mig har de ett affektionsvärde då nästan alla smycken var presenter och som jag fått vid ett specifikt tillfälle..

Men det absolut värsta är att någon varit i mitt hem. MITT hem, utan min tillåtelse.. dem har bara gått in som om de ägde stället, usch jag blir så jävla förbannad! Jag mår illa när jag tänker på det, tänk att inte känna sig trygg i sitt eget hem. Hade jag varit hemma hade jag slagit ihjäl de med mitt baseballträ.. Näee, de hade man väl kanske inte men man är så arg, ledsen, rädd, äcklad det finns inte ord att beskriva hur man känner sig när främmande människor har varit inne i ens hem. Det önskar jag inte ens min värsta fiende, eller jo, jag önskar att de som gjorde det här får råka ut för exakt samma sak så de får känna hur det känns!

Jag hoppas ödet, gud, karma eller vad fan som helst har ett nyckfullt slut för dig/er som gör såhär mot människor!

Tisdag 22 mars

..det är bra att vara lärare och varje morgon gå igenom dag och datum för datumen sätter sig i huvudet och man har stenkoll på dagens datum! Som ni kanske förstår jobbade jag idag i min VFU klass, det gick jätte bra, barnen blir lite trötta sista delen på dagen men det är inget konstigt.. Vem är inte det efter en dag med full fart? Jag kommer ihåg när man var ung och gick i lågstadiet, då var det jobbigt sista timmarna i skolan och det är inte någe annurlunda för lärarna.

Det har varit underbart väder idag! När jag gick till skolan(jobbet) så stod det 6°C på termometern och när jag gick hem igen var det strålande sol, det som är ett minus just nu är att alla brunnar är översvämmade så det är sjöar med vatten var man än går.

Jag och amanda tog en promenad i solen och sedan åt vi lite mellanmål för att sedan åka och möta Bruno vid S:t Eriksplan för att sedan åka till stadsbiblioteket och lämna en bok. Bruno var snäll och gick in och lämnade den medan jag och amanda väntade utanför.

När vi väntade på tåget bestämde vi oss för att kliva av i Sundbyberg. För igår var jag och Bruno och letade runt i antikaffärer efter ett nytt skrivbord till mig, jag hittade ett jag tyckte om, men jag slog aldrig till och idag ångrade jag mig så vi åkte dit och köpte det. Min snälla söta mor kom och hämtade oss och bordet, du är guld värd! Tack!

Nu ska det bara sandpappras och sedan målas om! Det kommer bli såååå fint!

Jag och Sanna körde ett 50 min pass zumba som vanligt varje tisdag, idag var vi båda två trött så vi såg nog bra roliga ut. Imorgon ska jag åka till ikea, fixa en ny garderob. Förresten, det blev ingen voffsing för jag var för långsam med att höra av sig. Han fick flytta hen till en annan. Jag satsar på efter sommarlovet! Go'natt!


Jag hittade en bild på internet som ser ungefär likadant ut, fast mitt har raka ben och jag kommer göra om ena klaffen till en hylla att sätta ovanför.


Lördag

Jag är trött! Dock inte kaninernas fel just nu, idag vaknade jag jätte pigg och vi gick ut med amanda i den strålande solen, sen var det dags för frukost och den åts framför tvn och där blev man sittandes en stund, sen drog jag fram mina stora kuddar till altandörren och öppnade den, sen satt jag och amanda där i solen och njöt i kanske lite mer än en timme.

Så himla skönt!

Vi såg nog ganska roliga ut när vi satt där båda två lite halvt på sniskan med ansiktena mot solen och blundade. Sådan matte sådan hund, eller hur säger man? Vi tycker i alla fall om solsken båda två.

Vid halv ett var det dags att börja göra sig iordning för kalas, min brorsa fyllde tolv i torsdags. Shit vad tiden går snabbt! Det kändes som att det var igår som man blev påtvingad en lillebror fast man inte ville.. Men jag älskar min lillebror, båda två! Fast de var mycket sötare när de var små, hahah! Jag bara älskar en bild som finns i mammas och pappas bokhylla, tror de är tre och ett år eller nåt och minsta brorsan är alldeles tårögd, han gillade inte fotografen, men med storebror bredvid gick det bra. Det är mitt favoritkort på dem!

Jag älskar kalas, för jag älskar att träffa min släkt! Annika, Kenneth & Oliwer räknas ju typ som släkt så de räknas in där också! Det är så kul att träffa er allihop!

Mamma hade gjort jättegoda tacopajer som det bjöds på och efter det blev det kaffe och tårta och tårtan var också jätte god! Jag fick hålla tillbaka för att inte hämta mer..

Jag har gått och funderat på att göra om i min klädkammare och göra det till en riktig garderob och på onsdag blir det förhoppningsvis så! Yeaj! Jag har bara lite problem med att bestämma hur jag ska göra då mina mått på klädkammaren inte är så normala så antingen får inte garderoben plats eller så blir det space över eftersom garderoberna inte finns i alla möjliga mått. Dåligt av ikea tycker jag! Men min far är så fyndig så han ska väl komma på någon lösning hoppas jag!

Kaninerna kommer nog att flytta ut till våren, har inte helt bestämt mig än, men det lutar åt det eftersom jag också skulle få mer förvaringsutrtymma i köket då. Vi får se hur det blir..

Nu är det dags för en kopp té! Ja just det, jag har kontaktat en person om en hund på blocket, spännande!



torsdag morgon..

...nu har jag varit vaken sen 2.35!

Jag klarar inte av det här, jag vill sova. Jag kommer behöva vända på dygnet och sova på dagarna när kaninerna sover och vara vaken på natten om jag ska få den sömn jag behöver!

Jag är så less, jag vet inte vad jag ska göra.. Hur lär man en kanin som är ett nattdjur och som är byggd att gräva gångar och gropar hela livet att inte gräva på natten och förstå att den inte kan gräva genom en träbur?

Jag prövade inatt att lägga in leksaker i buren för att hon skulle ha annat att göra. Dom gräver båda två men inatt var det mest Toph, ibland är det mest Speedo. Jag la in en petflaska som jag läste att många har gett som leksak till sina kaniner, jag la även in en bandyboll som jag tryckt in sallad i, dom var intressanta i en minut. Har tänkt pröva att lägga i lite grenar dom kan bita i men kan inte direkt gå ut nu och plocka grenar. Tror dock inte de kommer hjälpa..

Vad ska jag göra?! Jag är så trött..



Onsdag

Idag var jag på VFU igen, det var kul! Jag trivs så himla bra med min handledare och hennes klass, skulle inte ha något emot att arbeta som en hjälpreda i hennes klass, ungefär som det blir nu. Det är många lärare (som också är arbetskamrater ibland) som jag tycker om jätte mycket där jag gör min VFU!

Idag var jag dock jätte trött, mina kaniner har kommit in i en sån där period igen då de gör allt för att rymma. De håller på och gräver hela nätterna. De skulle inte klara sig så bra på ett riktigt fängelse om de skulle försöka fly för det låter ju som att de ska ha sönder hela huset så de skulle nog bli upptäckta då!! Så nu är det andra natten på bara några dagar som jag knappt sovit något över huvudtaget.

Jag överdriver faktiskt inte, man kan säga att man inte sovit nånting, men jag har fan inte sovit mycket, kanske blir lite mer än en timme, sammanlagt, alltså inte en timme i sträck.. hinner precis börja somna då börjas det igen efter att man varit där och sagt till de att sluta. Det är många svordrommar och lovord om att de kommer hamna i stekpannan eller ugnen om de inte slutar, som ramlar ur än mitt i natten. Nu ligger de minsann där och sover och är trötta, inte så konstigt när de är uppe hela nätterna.

När jag kom hem idag åt jag lite mellanmål och sedan gick jag och la mig i soffan för att ta igen mig lite, det var såååå skönt!

Nu ska nog jag gå och städa de där kaninernas bur.. inte jätte kul men det är sånt som också måste göras.

Tisdag

Idag fick jag stanna hemma från min VFU på grund av att sotaren skulle komma och tiden han skulle komma på var mellan 7.30-16.30. Ingen vet alltså när han kommer, han bara plingar på någonång under dagen. Så jag ställer klockan på 7.00 och är dödstrött när den ringer, men eftersom att jag vet att han kan komma nästan när som helst har jag jätte svårt att slappna av, försöker somna om en stund men det går inte, så jag klär på mig och prövar att lägga mig i soffan. Jag ligger och lyssnar hela tiden för att höra om det är någon ute i trappan. Tillstlut hör jag hur det är någon som går in och ut genom porten och plingar på lite då och då, jahapp nu kommer han.

Tillslut plingar han på min dörr och amanda hälsar honom välkommen med en rad skall. Han är klar och går på typ tio minuter en kvart. Då är jag jätte pigg men Bruno ska inte upp än så jag tänkte att jag kan lägga mig en liten stund och vila.. somnar och vaknar när Bruno ska till tåget och är sååååå trött. Usch!

Jag och amanda går ut och går och följer honom till tåget sen när vi är hemma vill jag lägga mig i soffan, men jag får INTE! Hade tänkt göra klart mina reflektioner idag så jag kan lämna in dom och slippa tänka mer på det just nu. Det slutar med att jag helt plötsligt står ute på baksdan och sopar och gör rent på altanen och fixar en kopp té och en pläd och vips så sitter jag ute i solskenet och dricker té. Oops, det var ju inte meningen, men nu när jag ändå sitter här kan jag sitta en stund tänker jag. Det blev lite mer än en timme...

Nu måste jag plugga!

Nu har jag i alla fall skrivit en del på min reflektion och ska fortsätta med det nu.


Söndag 13 mars

Tiden flyger förbi och vi är nu två veckor in i mars redan..

Har jobbat i helgen och gjort en hel del kaffe av alla dess sorter, skulle vara kul att veta hur många "kaffedrinkar" man gör under en helg.. Många är det i alla fall!

Mina kaniner höll mig vakna hela natten mellan fredagen och lördagen så när jag kom hem från jobbet igår, lördag, visste jag inte vad jag hette. Jag höll mig dock vaken genom middagen och även om det är helt otroligt så såg jag hela melodifestivalen. När jag väl hamnade i sängen deckade jag totalt, när jag sedan vaknade för att gå upp kändes det som att jag hade sovit i fem minuter. Tufft!

Mina kaniner har stundtals fel i huvudet och tror att om dem gräver riktigt mycket och riktigt hårt så kommer dom kunna ta sig ut. Ack så fel dom har, men det vet tyvärr inte dom så dom fortsätter att gräva heeeela natten igenom och det låter förbannat mycket ska ni veta. Nervraket som jag var under natten var inte långt ifrån att skicka in odågorna i ugnen.. Hemska tanke, mina yrväder som är så goa.. när dom är tysta.

Just det, Carina, Eric och Gustav kom och hälsade på mig en snabbis på jobbet i lördags. Gurra fick en chokladmuffin! Vilken charmknutte! Och den där muffinsen den var god, det syntes!

Idag då, jo idag har jag också jobbat. Stressigt, mycket folk var det! Usch, jag tycker om lagom. Bruno och hans snälla mamma kom och hämtade mig när jag hade slutat och vi fick skjuts ut till Bro, tack så jätte mycket! Väl hemma gick vi ut med amanda och sen gjorde vi GI pannkakor, mums! Supermätta sätter vi oss framför tvn och jag sitter bara och tänker på att jag måste göra en planering inför mina lektioner imorgon.

Väl förberedd, jag? Hahah! kul.

Men nu är det gjort i alla fall. Morgondagen är planerad, om inte in i minsta detalj så hyffsat noga i alla fall, det finns alltid rum för lite improvisation. Vi ska bland annat färglägga elevernas egna stjärntecken. Nu är det duschem och sedan sängen som gäller för tröttmössan här. Go'natt!




Toph & Speedo, mina yrväder.



Fredag förmiddag

Blev väckt imorse av en klasskompis, vi hade bytt tid och skulle ha seminarie kl 9:00.. Det var inte så kul, nyvaken och inte specielt förberedd när man kliver upp ur sängen för att genast kasta sig in i diskusioner. Sa inte mycket idag.. Men jag var med i alla fall, tack för väckningen! Tur att man har klasskompisar som har koll på en!

Nu har seminariet precis slutat och det känns som att jag har hundra saker att göra idag! Planera inför lektionerna på måndag, skriva klart den där planeringsmallen, skriva reflektioner från seminariet och nu fick vi en uppgift till. Vi ska göra en lätt bedömningsmall på det vi lär ut på våra lektiner vi håller i. Det känns som att jag drunknar i uppgifter just nu.

Igår hade jag det jätte trevligt i alla fall, Bruno och jag blev bjudna på middag av Jonas och Helena som en födelsedagspresent till Bruno. Vi var på en indisk restaurang på söder, det var jätte gott och jätte trevligt! Tack så mycket! Efter middagen hade jag och Bruno funderat lite på om vi skulle gå och kolla på Bio, lite sådär oplanerat gå dit och titta om det fanns biljetter till någon vi ville se. Vi fick med oss Jonas och Helena och det blev Sanctum 3D.

Den är väldigt vackert filmad där i grottsystemen där vattnet är blått och allt ser sådär mystiskt och magiskt ut tycker jag. Ingen barnfilm dock! Det var ganska mycket döda människor och det var inget som var lite fint censurerat. Var det någon som dog såg man det.. Lite läskigt! Hela filmen går ju ut på hur människor förändras i stressade situationer när det gäller liv eller död, så det är en väldigt psykologisk läskig film. Men jag tycker den var bra, vacker och samtidigt lite äcklig och psykologisk läskig.

Vi kom hem 23.45 och gick då och hämtade våran lilla mustamakkara som hade fått vara hemma hos mor och far medan vi var inne i stan! Tack för hundvakten!



Onsdag 9 mars

Idag hade inte jag VFU för att min VFU-skola hade studiedag och det är ju ingen mening att vara där om man inte har någon handledare som tittar på vad man gör. Så jag blev ledig idag!

Höll mig sysselsatt i alla fall, började morgonen med att hålla Bruno sällskap på vägen till tåget. Det var jätte vackert väder ute så jag och amanda tog en omväg hem. Väl hemma gjorde jag frukost och sedan satte jag mig framför datorn och började plugga. Skrev en reflektion till och har nu tre kvar, det är inte bråttom eftersom det ska in nästa vecka och det går väldigt snabbt att skriva, jag måste bara ta tag i mig själv och sätta mig ned, det är där problemet ligger. Men det ska gå bra!

Efter några timmars pluggande började jag känna hur det började klia i mina fingrar efter målarfärg, jag försökte skriva lite till men jag kunde bara tänka på mina penslar. Så jag sköt boken och datorn åt sidan och började måla istället. Jag blir sådär barnsligt glad när jag målar och allt känns så bra, speciellt om jag samtidigt lyssnar på musik och solen strålar in genom fönstret och hela rummet blir alldeles upplyst. Bilderna nedan är gjorda idag.

Sen blev det dags för sen lunch/mellanmål och då hamnade jag framför tvn, sen kom Bruno hem och efter det ringde Sanna och frågade om vi skulle ta en promenad till centrum istället för zumban för att hon är förkyld och kände att det inte var en så bra idé att träna då. Så det blev en mysig promenad.

Nu har jag precis tagit ett varmt bad och jag funderar på att ta en kopp té, ros hibiscus och söt vanilj. 



Kärleksmonster, vattenfärg


Domherre, vattenfärg


Tisdag 8 Mars


Idag har jag varit och gjort VFU igen, idag gjorde vi stjärnkikare och barnen fick höra början på en kapitelbok som heter Hjälat och monster på himlavalvet. Jag har själv fått höra den här boken när jag gick i skolan och jag älskar dom här berättelserna om Orion och dem sju systrarna plejaderna och så vidare. Om barnen bara kunde sitta stilla så länge skulle jag kunna läsa ut den på en dag! Sista timmen var jag lärare "på riktigt" eftersom min handledare skulle på ett möte.

Det känns konstigt att ha en handledare som tittar på vad man gör för något i klassrummet när man redan förut har stått där själv som vikarie. Jag vågar nog vara mig själv mer när jag är ensam och det går nog bättre då egentligen för då är jag inte rädd att säga ifrån när det blir för livligt. Men samtidigt känns det bra att stå inför en handledare som kan komma med förslag för att förbättra eller peppa på om något man gör är bra.

När jag kom hem gick jag ut med amanda, det blev en lite längre promenad i vårsolen, det var så skönt! När vi kom in igen tänkte jag att eftersom det är så vackert ute ska jag nog gå ut och springa sen. Jag och amanda somnade sedan i soffan en stund, det var jätte skönt!

Sen när Bruno kom hem gick vi och mötte honom och då hade jag bytt om till löparkläder, så Bruno fick ta amanda med sig hem och jag sprang en runda. Blev en kortis eftersom jag varit sjuk och inte sprungit på ett tag, så det blev en kort distans men så tryckte jag in lite crossfitträning i löpningen istället. Mina ben är helt möra!

Nu ska jag ta en kopp varm choklad och sätta mig i soffan, förresten för er ovetande ska jag berätta att det nu är ok att skriva dom! Min handledare och jag kom in på det idag efter att ha läst ordet: säjer i en läsebok för elever. Svenskan ändras ständigt, jag är inte annat än glad över att ordet dom nu är ok eftersom jag har jätte svårigheter med att veta om jag ska använda de eller dem. Tack!


Stjärnfall på hösten, vattenfärg


Måndag

Idag har jag varit i skolan och lekt lärare, det gick ganska bra, man är lite ringrostig när det var länge sen man stod där i klassrummet själv som vikarie. Nu har man spenderat så mycket tid i skolbänken själv.. Men det kommer snart tillbaka. Jätte roligt var det i alla fall, barnen kan så mycket mer än man tror! Vi gjorde en mindmap där barnen skulle komma på så många ord dem kunde om rymden, det blev många!

Min handledare skulle iväg sista halvtimmen så då hade jag och en till lärarstudent klassen själva, det gick bra! Vi ritade och lekte en lek, vilket är uppskattat i den åldern.
Väl hemma pratade jag med mamma och vi åkte och handlade hund- och kaninmat, mor min skulle in och köpa tofflor så det blev en snabbis inne i skoaffären också, hittade ett par otroligt tuffa skor som även var nedsatta, så de fick följa med hem.
Nu bakar jag biscotti a'la GI eftersom de jag bakade förut har ätits upp, biscotti är så bra att ha hemma när man är sugen på något sött och gott eftersom de är som lite sötare skorpor. De jag bakade förut var vanliga biscotti, jag har vart vågad och bytt ut lite saker i receptet för att dem ska bli GI approved, hoppas bara det smakar gott!
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ta en kopp té.

mitt nya tillskott till min skofamilj!


söndag


Så var det söndag igen och imorgon ska jag gå upp tidigt för att gå till min VFU-skola och vara lärare hela dagen och vi ska prata om något så roligt som stjärnor och stjärnbilder. Jag vet en som kommer ha roligt i alla fall!
Det ska bli jobbigt att gå upp tidigt men det ska bli jätte kul att vara med alla barn igen!

Idag följde jag med Bruno till liljehomshallen och tittade på när han spelade innebandy, det var roligt! De vann en och förlorade en, men de jobbade på bra. Inte så lätt att spöa de som leder deras serie. Bruno gjorde i alla fall två mål! Yeaj!

Nu ska jag pröva ett nytt té jag köpte idag, krypa upp i soffan och mysa lite och avnjuta söndagens sista timmar.



amanda, som tycker om att sola.


fredagkväll

Sanna och Sandra gick för en stund sedan och amanda har slocknat på sin lilla kudde.

Jag fick äta hemma hos Sanna och Andreas, det tackar jag för! Fick fläskfilé, ugnsrostade rotfrukter och sallad med mozzarella i, det var jätte gott! Riktig fredags middag. När Sanna och Andreas lagt killarna smög jag Sanna och Sandra ner till mig för en kopp té och en massa tjejsnack, inte för att det blev så speciellt mycket tjejsnack, mer vanligt snack.

Sandra fick sin doptavla som jag gjort till henne som hon ska ge bort i present, jag hoppas verkligen du blev nöjd Sandra! Jag blev jätte förvånad för jag hade sagt att hon bara behövde stå för tavelduken att jag gladligen gjorde tavlan men så fick jag en liten present. Ett jätte gott té och jätte fina ljus som doftade helt underbart. Sanna höll på att äta upp dem.. Tack Sandra det hade du verkligen inte behövt, men tack så mycket!

Jätte mysigt, trevligt och roligt hade jag ikväll, jag tycker vi borde träffas mycket oftare, så roligt som jag har med er! Ni är underbara vänner!

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa. Go'natt



Vattenfärg / letraset promarker. Doppresent Doris


Fredag 4 mars

Jag skrev fel igår på datumet. Det är 4e mars idag, inte igår. Dock vet jag varför jag skrev fel, inlägget kom när klockan hade passerat tolv och när jag då tittade på datumet stod det ju 4e mars. Klantigt! Ber om ursäkt för det!

Jag har varit duktig idag och pluggat, klappar mig själv på axeln. Gjort klart en av reflektionerna, har två veckor till på mig och har fyra reflektioner kvar, så det ska inte vara några problem då det här tog ungefär en timme.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning för att sen kila upp till Sanna och leka med Sanna och Sandra resten av dagen.




Dem 4a årstiderna, vattenfärg.
Det kommer att komma två till såklart, det här är vinter och vår. Inspirationen kommer
från ett vykort jag har sett.


Torsdag 4 mars

Idag har mina bröder varit här igen och härgat. Det är roligt när de är här, förutom när de ska bråka..

Jag har vikt tvätt idag, duktigt av mig. Det är så himla tråkigt, men jag satte på lite musik, närmre bestämt Melissa Horn och det var bara att sätta igång. Det var en hel del. Solen sken in genom fönstret och det blev ett sådär guldigt varmt och vackert ljus i hela rummet. Då njöt jag, ibland kan det vara kul att göra tråkiga saker i alla fall.

Bruno är vidare i nhl sm! wiihii! Grattis, jag kommer fortsätta att hejja på dig hela vägen fram! puss

Nu på kvällen gick jag upp till min kära granne för ett 50 minuters pass Zumba som vanligt, det är riktigt roligt! Än så länge tycker vi båda två att det bara blir jobbigare och jobbigare för varje gång vi gör det. Måste bero på att man lär sig stegen bättre och gör som man ska göra. Jag skrattade i alla fall jätte mycket, så mina magmuskler borde fått sig en rejäl träning. Det var på grund av Sanna, hon hade ingen ork idag på grund av ett par söta grabbar som ville gå upp tidigt imorse, så hennes pass såg lite annurlunda ut än vanligt!

Jag har målat idag också, bild kommer kanske imorgon, det är en fortsättning på mina årstide tavlor.
Nu har jag precis duschat och ska ta mig en kopp och krypa upp i min soffa brevid mina älsklingar.



onsdag 2 Mars

Det är redan mars! Februari bara försvann, den är ju kortare än dem andra månaderna visserligen men ändå. Så snabbt ska väl en hel månad inte gå.

Jag har precis gjort klart en ny sats müsli, det luktar så gott här hemma när man rostar allt i ugnen. Det luktar precis som att man har bakat. Gott och mysigt.

Bröderna blev precis hämtade av mor min. Idag var det den äldres tur att få lite ensam tid med oss här hemma. Den andra fick börja dagen på mammas jobb för att sedan komma hit. Det är intressant att se hur de den ena stunden fungerar jätte bra tillsammans för att sedan retas och bråka den andra.

Bruno vann sin första match i NHL sm och ska ikväll spela sin andra. Hoppas han går vidare! Jag ska nog titta på ikväll, hoppas jag inte för otur med mig bara. Hejja Hejja!

Det är riktigt vacker väder ute idag, det var 7°C ute idag! Helt underbart! Utanför fönstret droppar det vatten som rinner ner från snötäcket på taket som sakteligen smälter. amanda älskar när solen skiner in genom fönstret, hon går rakt till strimman av sol och sätter sig där och solar, även fast hon är svart. Hon tycker det är jätte skönt att sitta där och bli alldeles varm. lilla mustamakkara!

Just det, igår, eller om det var i förrgår, jag kommer inte riktigt ihåg, så satt vi i vardagsrummet och så ser jag bara en stor skugga fladdra till. Nyfiken som man är går jag och ställer mig vid fönstet och tittar upp i trädet. Tänker att det där måste ha vart en stor kråka eller något sådant. Ser ingenting, sen helt plötsligt rör sig något stort i trädet. Den är så väl kamoflerad att först ser jag den inte, men när den rör på sig, då ser jag. Uppe i trädet precis utanför min lilla trädgård sitter en rovfågel. jag ger ifrån mig ett litet glädjetjut och då for teddy och Bruno också upp, jag ror åt mig kikaren och hittar fågeln i siktet och precis då lyfter den och flyger rakt mot mig!

Ni kan ju tänka er hur det ser ut i en kikare, hjälp!

Jag tar bort kikare och ser hur den kommer rakt mot fönstret och strax innan viker den snabbt upp och jag antar att hon(han) sätter sig på balkongräcket ovanför. Jag står där och bara väntar, tillslut så ser jag den flyga bort därifrån och bort mot träden och så försvinner hon.. Så himla häftigt! Jag älskar att titta på fåglar, framförallt gillar jag att se fåglar man inte ser varje dag!

Jag tror att det här var en duvhöks hona eller en jaktfalk, av vad jag kunnat läsa mig till. Just när jag ser fåglar jag inte vet exakt vilken det är önskar jag att jag kunde ha en liten minilärare med mig i fickan som kunde berätta det för mig. Det häftiga är att vi har en annan gäst här på baksidan väldigt ofta, nämligen en fasantupp! Ibland är det till och med två tuppar och en höna. Det händer mycket här i vår lilla skogsdunge!


RSS 2.0