Måndag 28 November


Jag ska börja med att igår firade jag och Bruno lite advent, eller söndagen började med att Bruno åkte på match med smågrabbarna och jag gick hem till mor och far för att hålla Teddy sällsksap plus att Gibbson skulle få leka med Zaco, Amanda tittar mest på. Hon springer med ibland men de gångerna är lätträknade. Vi stannade även där på middag när alla kom hem efter matchen, de hade stannat på ikea för att köpa plädar och mjukisdjur till Gibbson. Plädarna är egentligen mer till matte och husse men de är ändå Gibbsons för de har vi klätt in soffan i ifall det skulle hända fler spyolyckor i soffan så är plädarna enklare att tvätta. Dock var plädarna Bruno hittade så snygga så jag funderar på att köpa fler och klä in hela soffan i dem. Jättesnyggt!

På kvällen blev det i alla fall Lingonglögg och varsin lussebulle, riktigt mysigt hade vi det och när vi sedan gick ut på en sista promenad snöade det! Det var första gången Gibbson såg snö, han fattade inte riktigt vad det var som ramlade ner från himlen och försökte fånga och äta upp de som kom rakt emot hans ansikte. Det såg jätteroligt ut men efter ett tag tröttnade han lite och fortsatte på som vanligt.

Idag gick jag upp och drog på mig mjukiskläder för att gå ut med alla tre vovvarna, det var jättefint väder ute så det är bara att passa på och skynda sig för man har ju märkt att molnen kan komma på några sekunder. Jag gick till vårt hemliga ställe och släppte jyckarna lösa så att de fick busa av sig ordentligt när vi varit ute en stund begav vi oss hem igen för lite frukost. Sen var det dags att gå till jobbet.

Det var inte så mycket speciellt som hände idag på jobbet, barnen verkade lite rastlösa och ville inte riktigt sätta sig ner och leka utan verkade hellre vilja springa omkring. När jag gick hem så gick ajg och funderade på när jag skulle möte Bruno med Gibbson och Amanda för jag kom iväg någon minut sent och så ser jag längre fram att de kommer gåendes och det slår mig, fan vad fin Gibbson är med sin viftande svans där på husses vänstra sida. När jag kommer närmre ropar jag "släpp" och Gibbson kommer i fullfart fram till mig och hälsar överlyckligt men håller sig från att hoppa. Duktig kille!

Hemma har jag lagat mat och varit i tvättstugan, en ganska så typisk måndagkväll, jag har även tränat lite med Gibbson inne och använt en tennisboll istället för godis som belöning. Nyss när vi var ute på sista promenaden för ikväll tog jag med mig bollen för att öva på att gå fint och det gick jättebra! Hundarna vi mötte var fortfarande intressantare än tennisbollen så vi skulle behöva öva på hundmöten så att han struntar i de vi möter. Vi mötte även en ensam man som också var ganska intressant så att ignorera människor skulle också behövas öva på. Vi funderar på att åka till kista på fredag och handla in några julklappar och sätta oss på ett café en stund så att Gibbson tillslut tröttnar på alla människor. Vi tror att det kan vara en bra övning för honom.

Nu ska jag gå och sätta på en kanna med tevatten och ysa ner mig i soffan en stund innan det blir läggdags. Jag har ritat idag för första gången på riktigt länge, jag orkade inte ta fram vatten men ville ändå rita så det blev akvarellpennor utan vatten, därför ser den väl inte speciellt klar eller avancerad ut men jag tyckte den blev lite små söt ändå.


Enhörningen Lucas önskar sig en vän mest i hela världen.



Lördag 26 November


Idag vaknade jag innan min väckerklocka hann ringa, jag hade ställt väckarklockan eftersom vi skulle få besök idag och jag ville inte vakna allt för sent.

Terese skulle ju komma hit med Midas och vi skulle träna hundarna lite, öva på lite ringträning och även träna lite lydnad. När jag fick sms om att hon var här blev det ändå bråttom att komma iväg såklart, tidsoptimist som jag blivit på senare dagar. Gibbson hade jättebråttom eftersom han trodde att vi skulle åka tåg men vilken överaskning när han hittade Terese och Midas vid stationen. Gibbson blev jätteglad! Amanda skällde såklart ut de det första hon gjorde.

Efter att vi mött Terese och Midas vid stationen så gick vi förbi matöppet allihopa, jag, Bruno, Gibbson, Amanda, Terse och Midas. Sedan gick vi tillbaka till stationen där vi mötte mamma och Zaco som naturligtvis också vill hälsa på Terese och Midas. Vi gick ut på ängarna och upp i den tomma fårhagen där de fick leka och det gick så bra. Vi gick och pratade medans de sprang omkring och busade och undersökte. När vi varit ute ett bra tag vände vi hem igen och då sa mamma och Zaco hejdå och gick hem till sig medan vi gick till matöppet igen för att inhandla lite lunch.

När vi kom hem åt vi lite lunch och hundarna fick vila lite och vi satt och pratade om hundar och allt möjligt. Bland annat fick vi ta del av en dom som en kvinna har fått som inte har en aning om hur man ska ta hand om sina hundar. Visserligen står det att hennes hundar verkar friska och sociala men de stackars djuren blir ju utnyttjade. Väldigt intressant och trevligt hade vi i alla fall, så trevligt att det hann bli mörkt ute även fast vi hade sagt att vi skulle passa på att träna medans det var ljust ute. När vi väl kom ut med våra underbara fyrbenta så tränade vi först lite ringträning inför utsätllningen i januari, Terese tyckte det såg bra ut vilket jag tyckte var jätteroligt och vi fick som tips att träna på att ha olika folk klämma och känna lite på Gibbson och kolla hans tänder så att han vänjer sig vid att människor tar i honom. För det tycker han inte är jättekul just nu, eller det skulle ju liksom kunna gå mycket bättre. 

Vi fick se Terese och Midas köra lite lydnad och jag tycker det ser så himla kul ut, hundar och människor som har det där samarbetet ger mig nästan gåshud. Vi ska lära Gibbson att backa nu när vi har sett Terese och Midas göra det och Terese berättade även hur vi kunde öva på det och jag prövade lite. Gibbson lyckades nåt steg här och där och ibland blev det bara en konstig sittställning. Vi stog där och pratade ännu mer och vi pratade om träningstekniker och en hel del annat som rör hundar. Jag ska nu också börja belöna med andra saker än godis så att Gibbson inte blir en sådan hund som bara gör som man ber honom när man har godis, så vi ska börja belöna med leksaker, klappar och röst och variera belöningarna mer. För vi stod och pratade om att det man vill är ju att den bästa belöningen ska ju enligt hunden vara mattes klapp eller röst.

Vi fick också höra att Gibbson var duktig på ögonkontakt vilket är jättekul då vi har lagt ner lite extra tid på just sådanna övningar. Jag känner att jag börjar bli tjatid med ordet jättekul och jättetrevligt men det är väl hur jag kan sammanfatta den här dagen. Terese och Midas är mycket välkomna hit igen, de är välkomna hit när de vill ska jag säga. Det är kul att ha någon att titta på och imitera och att ha "ett mål", jag har ju ett mål och det är ju att jag och Gibbson någongång ska ställa upp i en lydnadstävligt lite på skoj sådär men det är även kul att ha mål som till exempel ta något som Midas kan och lära Gibbson det och sen när man klarat det kan man börja öva på något annat. Lite som förebilder liksom, Terse och Midas har ett så härligt samarbete och man ser att de lever för varandra och det vill jag att folk ska se när de tittar på mig och Gibbson.

Tiden bara rusade iväg idag och när det var dags att börja röra sig följde jag med Terese och Midas till stationen där vi stannade ett tag och höll de sällskap eftersom de missade tåget precis. När jag började frysa för mycket sa vi hejdå och jag knallade hem och på vägen mötte jag Bruno som då skulle möta Tunner och Rick vid stationen eftersom de skulle komma hem och käka middag med oss och spela lite spel.

Jag beställde thaimat eftersom vi åt pizza igår, men så slutade i alla fall kvällen. Vi kollade på så mycket bättre och efter det blev det brädspel och lite tilltugg, riktigt trevligt hade jag! Så den här lördagen har vart riktigt bra! Nu ska jag snart sova för jag är jättetrött, go'natt!



Fredag 25 November

Enligt klockan är det ju egentligen lördag nu men för mig räknas det här fortfarande som fredag.

Idag har vi haft planeringsdag på jobbet och jag har vart med hela dagen och jag trodde att jag skulle känna mig ganska pigg och fräsch efter planeringen efter vi då sitter och diskuterar, planerar och utvärderar. Icke, det go på krafterna minst lika mycket som när man är med barnen, om kanske inte mer. Det var inte vad jag hade räknat med alls. Kom hem och var jättetrött och så skulle vi åka upp och handla på en gång.

Vi struntade i ikea idag, eller det hade vi redan pratat om tidigare men vi beslöt oss för att åka upp till willys och karlssons istället men vi hittade ingen pläd jag gillade där emot köpte vi mat på willys. När vi kom hem igen köpte vi pizza och stannade en stund hos mamma och pappa där vi tittate på "på spåret". Det är ett klurigt program, jag hade verkligen inte velat möta de som vann idag, helt otroligt duktiga var de!

När vi var påväg hem ringde Sanna och frågade om vi ville komma upp till de för Sandra och Tobbe var där, eller i alla fall att jag kom upp till de och Tobbe och Andreas gick ner till oss för att spela lite tvspel. Det hakade vi på så att jag kom hem för bara en liten stund sen och känner mig riktigt trött nu. Jag kommer somna helt ovaggad idag. Lugn och skön fredag men ändå gjorde vi något av fredagskvällen som annars kan sluta i soffan.

Jag ska nog hoppa i säng nu så att jag är pigg och glad imorgon för då kommer Terese hit med Gibbsons pappa Midas. Vi hade tänkt träna lite lydnan och köra lite ringträning så vi blir lite mer förberedda inför utställningen i januari. Det ska bli jätteroligt, så kanske det blir en promenad här ute på ängarna också för man måste ju visa upp hur fint det är här. Jag ser fram emot att få lite hjälp och tips med Gibbsons träning, eftersom alla klubbar och hundmänniskor har "lov" så kan vi inte gå någon kurs förens till våren vilket jag tycker är väldigt tråkigt för jag känner att jag och Gibbson behöver det nu. Så jag är jätteglad att vi får hjälp av Terese och Midas!

Nu ska jag verkigen gå och lägga mig, håller på att somna sittandes! Go'natt



Torsdag 24 November


Jag vet inte varför men jag mår jättebra just nu och känner mig riktigt glad. Det kanske beror på att det är fredag imorgon och jag har längtat efter den här helgen. Ingen speciell orsak egentligen jag har bara längtat sådär lite extra mycket till helgen som man gör ibland.

Idag gick jag upp och öppnade dörren till mamma och Zaco ungefär vid halv sju och drog även på mig ett par tights och på med jumpadojjerna och drog ut med mamma till bilen för att hämta säcken med hunsmat de köpte till mignär de var på coop sist. Sen gick ajg och la mig en liten stund till. När det var dags för att gå upp en andra gång duschade jag och klädde på mig för att sen ta med alla tre hundarna på en sväng till vårt nya gömställe för lite lössläpp och bus! På vägen dit mötte vi Norton, Gibbson och Zaco blev jätteglada och ville leka med sin roliga gamla kompis medans amanda stod på sidan och försökte verka tuff och gläfste.

När vi kom hem igen gav jag alla frukost och när de fått sitt så gjorde jag iordning min egen och även en kanna kaffe till mig och Bruno. Medans jag läste kurslitteratur och åt frukost bäddade jag sängen och sen blev jag sittandes framför datorn med mackan i munnan och boken framför mig och koppen kaffe vid sidan om. Den boken jag läst nu heter "The power of fantasy in eraly learning", den är helt fantastisk! Jag sitter och skrattar och ler för mig själv när jag läser den och jag är glad att ingen ser mig när jag läser den. Jag rekommenderar alla som arbetar med barn att läsa den här boken.

Det blev dags för seminarium, och den här gången blev lika lyckad som förra. Hon har en genomtänkt lektion som håller alla vakna och alla medverkar hela tiden. Jag tycker hennes lektioner är väldigt givande och hon ställer lite krav men inte alls på det sättet att hon ställer en mot väggen utan hon ställer bara kravet att du inte ska sitta och sova i princip.

När lektionen var slut begav jag mig direkt till jobbet då jag egentligen redan skulle jobba när lektionen började men vi gjorde så att jag jobbade över istället och fick vara med och stänga så att nu kan jag göra det också om det någongång skulle behövas. Imorgon är det planering, blev lite orolig imorse att jag inte skulle få vara med utan att jag skulle få jobba med de få barnen som behövde tillsyn även fast förskolan var "stängd" men Lotta ringde med den goda nyheten att de hade bett någon annan, så imorgon har vi planeringsdag 8-16 vilket ska bli intressant att vara med på.

Efter jobbet idag traskade jag hem och då hade husse lämnat Gibbson och Amanda ensamma en stund så jag öppnade dörren med tanken "vad möts jag av nu? sönderrivna kuddar? sovande hundar?". Med tanke på att Gibbson sköter sig väldigt bra när han är ensam ensam hemma och amanda har inga problem alls att vara ensam så förväntade jag mig lite att det skulle ha gått bra. vad glad jag blev när jag möttes av två tröttmössor när jag öppnade dörren. Jag tror i alla fall att de hade sovit för de såg väldigt trötta ut!

Sedan dess har vi ätit middag allihopa, både människor och djur och vart ute och gått har vi också gjort men nu är det nog dags att hoppa i säng. Imorgon hade vi tänkte åka till ikea för att köpa lite filtar till soffan men det kan bli så att vi bara åker upp till karlssons. Vi hade åkt till ikea om jag slutat tidigt men vi vet inte riktigt om det är någon idé när jag slutar fyra. Så vi får se hur fredagkvällen slutar. Go'natt



Onsdag 23 November


Just nu har jag otroligt tråkigt och är ganska trött så jag ska nog ta mig en kopp té och lägga mig i sängen och läsa lite. Borde läsa kurslitteraturen men skulle vilja läsa mina vanliga bok. Får se om jag är duktig eller oduktig..

Idag kände jag mig riktigt sliten när jag kom till jobbet, var riktigt trött och jag vet inte riktigt varför för att jag har för mig att jag gick och la mig ganska tidigt igår. Dagen på jobbet gick snabbt som vanligt på onsdagar, vi gick till biblioteket och lånade böcker och det uppskattas verkligen av barnen. De tycker det är jättekul att gå till biblioteket. När det var dags att gå hem hade jag fått ett sms av Bruno, han skrev att Gibbson hade spytt fem gånger under förmiddagen så jag ringde upp direkt men då hade det slutat och Gibbson verkade må finnemang så jag vet inte om han svalt någon bit av en leksak igen som kanske fastnat lite. Han äter verkligen upp alla leksaker så nu har vi bestämt att vi lägger undan leksakerna ett tag och så tar vi bara fram de när vi ska leka med honom och vill han bara ligga och tugga på något får han tugga på ett av alla ben han har.

Väl hemma blev jag såklart varmt välkomnad hem av alla tre fyrbenta och det är riktigt mysigt. Vi gjorde lite kaffe och sen satte jag mig och pluggade ett tag. Läste lite kurslitteratur och hade studiegrupp och efter det läste jag lite till. Sen gck vi ut med hundarna och vi har hittat ett nytt ställe som ligger väldigt nära och det är nästan staket runt om där vi kan släppa de och det är nästan inte en människa som går där. Perfekt när man bara vill låta de race'a av sig!

När vi kom hem igen la jag mig i sängen och läste lite mer kurslitteratur och slumrade väl till i någon minut vilket var väldigt skönt. Det blev dags att laga middag och vi har fortfarande inte köpt något "protein" så jag fick ställa mig och skala sjukt mycket räkor då det var det ända vi hade hemma så fixade jag ihop någon grönsaks/cousecouse röra med räkor. Nästan som en paella eller nacigoreng, det blev helt okej, det gick att äta. Nu överdrev jag lite för så dåligt blev det inte, det var väl bara det att jag var sugen på något annat.

Har fått reda på att jag inte klarade mattetentan med räkning vilket jag förvisso förstod men den som rättade var lite orättvis i alla fall om jag tänker efter hur min seminarieledare sa att de skulle rätta. Allt skulle inte handla om att svaret blev exakt rätt för slarvfel kan alla göra utan det viktiga var att man visade att man kunde räkna på rätt sätt vilket jag tyckte att jag gjorde. Bruno höll med mig också på de frågorna jag blev lite irriterad över och eftersom han är duktig på matte kan jag inte vara helt ute och cykla. Jag menar att då reagerar jag inte så bara för att jag misslyckades och får göra om tentan. Skit samma, okul och irriterande men inte så mycket att göra åt.

Nu ska jag gå och fixa min kopp med té jag pratade om och lägga mig och läsa. Godnatt



Tisdag 22 November


Det är tisdagkväll och snart dags att hoppa in i duschen och sen gå och lägga sig. Liten stund till framför tvn sen så..

Idag vaknade jag av att amanda höll på att gruffa och krafsa på sängkanten så jag följde efter henne när hon gick ut i handen ifall hon skulle sätta sig och bajsa som hon gjorde förra gången hon var här. Hon brukar göra det en gång när hon är någonstans för "första" gången men när jag kom ut i vardasgrummet hittade jag tre spyor på soffpallen.. Fan! Gibbson måste ha fått i sig något när vi var ute och kastade boll igår på sista rundan. För det var ingenting vi hade gett honom i de där spyorna och jag är nästan helt säker på att det inte var Amandas spya heller. Det var bara att dra av överdraget på pallen och lägga det i badkaret och försöka torka själva kudden och spraya på lite rengöringsmedel så att den inte skulle lukta.

Strax efter att vi blivit klara med pallen kom Zaco, vi hade egentligen tänkt att gå upp då båda två men på grund av allt städ vi fick göra så var vi så trötta så vi gick och la oss en liten stund till i alla fall.

När vi tillslut gick upp vek jag lite tvätt och läste lite kurslitteratur sen blev det bråttom iväg till jobbet och på jobbet var det riktigt trevligt idag! Det var ganska många barn som var borta och efter tre när många har gått hem hade vi det jättemysigt och plockade fram lite leksaker som vi inte har stående framme jämt och barnen tycker det är jättekul och jag har tid att verkligen sitta med och leka och man tid att prata med de och lyssna på de samtidigt som Lotta kan sitta och göra klart arbeten.

När jag kom hem fixade vi ihop lite mat sen var det dags för lite förläsning när Bruno gick iväg för att träna smågrabbarna. När föreläsningen var slut var det dags att springa tillt vättstugan. Gibbson och Amanda fick följa med en snabbis bara medan jag slängde in tvätten i maskinen eftersom jag tänkte gå ut och gå direkt efter det. Så när det var gjort gick vi alltså ut och gick en stund, det roliga är att Gibbson sköter sig bättre än Amnda när man möter hundar och joggare dock skulle jag vilja att Gibbson skötte sig ännu lite bättre för han är väldigt intresserad av folk som går förbi eller andra hundar man möter. Medan vi var ute och gick så mötte vi Sture som är daghusse till våran vän Annikas mysiga Norton, han hälsade på Gibbson och Amanda och gosade riktigt ordentligt med Gibbson och sa att Gibbson har jättefin päls, len och jättehärlig och så frågade han hur ofta vi tvättade honom och när jag då berättade att vi hittills bara tvättat honom två gånger blev han jätteförvånad! Det var kul att höra eftersom Sture antagligen har ganska många hundar att jämföra med!

Min Gibbson är så himla tjusig och härlig!

När vi kom hem flyttade vi över tvätten från maskinen till torktumlaren och sen gick vi hem och fixade lite mer grejer med plugget och efter det lyxade jag till det med att gå och sätta mig i soffan för att kolla på dog whisperer, jag märkte sedan att klocan var mycket och att det var dags att hämta tvätten och jag märkte även att Terese hade skickat ett sms och frågat om jag ville följa med till Enköping och träna lite inför hundutställningen i januari och lite annan skoj träning också vilket jag självklart ville så det ska jag troligtvis göra i helgen. Ska bli kul att träna lite och kunna få hjälp av personer som vet vad de gör och kan hjälpa till, jag vill ju gå en kurs nu på en gång men alla personer som har hundkurser har ju "lov" nu fram till vårterminen vilket är jättetråkigt!

Annars kanske vi ska åka till ikea i helgen och skaffa lite billiga filtar vi kan klä in soffan i ifall någon hund skulle spy igen, och förhoppningsvis får vi besök av vänner i helgen, jag hoppas det!

Nu har jag suttit uppe mycket längre än jag tänkt och nu ska jag hoppa in i duschen. Det här var inge bra, jag ska inte sitta framför tvn och skriva för att det tar alladeles för lång tid och blir helt enkelt inge bra. Nu, duschen sen sängen, go'natt!


Morgonmys i sängen med tre fyrbenta!



Söndag 20 November


Idag vaknade jag ganska tidigt på grund av Gibbson, vi sov nämligen över hos Brunos mamma och pappa i källvesta eftersom vi var på Bio i Vällingby igår och såg Twilight Breaking Dawn part 1. Gibbson har inte riktigt den ro'n i kroppen att ligga kvar en extra stund när han hör kompisen Bowser tassa omrking på nerevåningen så det var bara att dra på sig kläderna och gå ner.

Väl nere gick vi ut på en liten promenad alldeles själva och vi mötte bara en människa på hela vägen och honom stannade vi och hälsade på för han hade två långhåriga taxar som ville hälsa. Sen fortsatte vi vidare hem och det var så tyst och stilla ute, riktigt skönt. När vi var hemma igen åt vi frukost och efter det prang jag upp med Gibbson och Bowser för att väcka husse, jag sa åt Gibbson och Bowser att hoppa upp i sängen och väcka honom och det fungerade ganska bra för bara efter en stund tog husse sig upp ur sängen.

När alla var klara bar det av till Zoo butiken vid Jula i barkarby där vi skulle storhandla. Det kändes anurlunda att storhandla i en djurbutik, egentligen vart det väl ingen storhandel men det blev en hel del grejer och ganska dyrt. Vi köpte en egen kloklippare, vi har alltid lånat mammas och pappas tidigare men kände att det var dags att skaffa en egen. Sen köpte vi storpack med ben och grisöron. Det blev en blinkande lapa till Gibbson som vi ska använda på kvällspromenaderna. En benring, tre nya leksaker och en kastarm med en boll för att kunna kasta så långt som möjligt så han får springa ordentligt den lilla busen. Alla leksaker vi köpte kände och kollade vi extra noga på för att de i alla fall ska hålla så länge som möjligt, för gå sönder vet vi att de kommer att göra. Vi köpte även ett hundschampoo till Gibbson då vi tidigare bara sköljt av honom. Han fick även en flaska med fiskolja som blev rekommenderade då Gibbson har blivit torr runt nosen och enligt henne så kunde det här hjälpa till innifrån istället för att man skulle behöva smörja in nosen med salva som hunden ändå skulle slicka i sig. Vi köpte även ett litet paket med färskfoder som nu ligger i frysen. Det var väl en fem bitar där i som jag tänkte att han kanske kunde få en gång i veckan i alla fall.

Det är inte jättemycket grejer men det är mycket för att vara från en djuraffär. Det kostade ju en hel del också. Men jag tycker det är lika kul att lägga pengar på Gibbson som att lägga pengar på mig själv! Igårkväll fick även Gibbson smaka lite rå kalvlever, jag köpte en så liten bit som möjligt och när vi kom hem skar jag av en pytte liten bit och delade den i bitar och blandade ner den i hans torrfoder. Det var uppskattat verkade det som, men fy fan vad mina händer luktade efteråt. Idag blev det dock ingen lever i maten idag blev det några droppar fiskolja istället som också verkade poppis. Så hela den här veckan som kommer ska vi börja vänja Gibbson vid fiskoljan så han ska bara få lite lite olja en gång om dagen för att sedan öka doseringen och efter en vecka ska han ha full dos vilket egentligen inte är speciellt mycket det heller.

Snart ska vi ta en promenad ner till tåget för att möta Alfredo, för ikväll anländer Amanda till Bro! Den lilla söta tjejen ska bo hos oss igen och jag tycker det ska bli jätteroligt. Självklart kommer det bli mer jobb att gå ut med alla hundarna men det ska nog klaras av! Månaderna kommer väl som vnaligt flyga förbi och det kommer kännas som att vi haft henne i några veckor när det är dags att lämna tillbaka henne igen.

Tidigare idag stannade vi till hos Brunos kusin och faster och där fick Gibbson träffa en gammal dam vid namn Medusa (rodigen ridgback) och en yngre dam vid namna Märta (engelsk bulldog) och det var jättekul! Medusa var lugn och mysig och Märta var det full fart på. Gibbson tyckte Märta var jätterolig, de dansande omrking där runt varandra och Märta gruffade och puttade och Gibbson var lite smidigare och gled förbi henne och undvek hennes "attacker". De såg otroligt roliga ut, det så verkligen ut som att de dansade!

Senare blir det kanske en långpromenad i höstmörkret och efter det en dusch. Efter duschen blir det kanske lite mys i soffan och lite ostbricka med min favorit husse.

 


Fredag 18 November


Idag vaknade jag av att Gibbson sa till att det knackade på dörren ungefär 6:30. Min ögonsten är så duktig, han skäller och när man säger tack eller tack det räcker nu så slutar han, eller egentligen skulle han nog inte fortsätta skälla om jag inte sa något ändå. Men jag tycker han är duktig som förstår att vi vill att han ska säga till men sedan räcker det liksom. Jag skulle aldrig byta ut Gibbson mot allt i hela världen!

Det var i alla fall Teddy och Zaco som kom och eftersom klockan var ganska lite gick vi och la oss igen. Hundarna med oss i sovrummet och Teddy i vardagsrummet i soffan med filtar. Vid halv nio gick vi upp, eller jag gick upp för att jag skulle ha lektion klockan nio. Teddy blev brutalt väckt av Gibbson och Zaco när jag öppnade köksdörren. Fast man kan inte bli arg när man blir väckt av två söta buskillar, i så fall ska man må riktigt dåligt.

Lektionen gick jättebra och det var riktigt roligt! Jag tror inte jag har haft ett mer givande seminarium tidigare. Där ser man vilka föruppfattade meningar man har om folk. Min lärare lät ganska grinig och tråkig på introduktionen för kursen men som sagt var lektionen otroligt rolig och givande. Det här blir nog en riktigt rolig sista del på den här terminen.

Efter lektionen åt jag frukost och gjorde mig iordning för jobbet och till slut blev klockan så mycket att det var dags att bege sig iväg. Det var en sån där superfredag! Vi hade 6 barn och när jag kom satte jag och Lotta oss ner med barnen och lekte med de. Jag älskar hur man kan ge varje barn tid och orkar ge alla det när man har så lite barn och när vi får ta vara på det. Efter en liten stund var det dags för planering, jag ska ta med mig lite torkade ärtor som vi ska så med barnen så att de får se hur ärtorna växer. Det roliga är ju också att ärtskotten går att äta. Efter planeringen fick de andra gå och jobba lite vid datorn så gick jag tillbaka till barnen. När jag kom tillbaka hade jag fyra barn kvar, varav två stycken gick hem ganska kort där efter. Så det slutade med att jag satt där med två barn och gav de all min tid och vi lekte och bygde slott av klossar. Det är så man önskar att det ska vara jämt.

När jag slutade gick jag hem till mamma och pappa där vi fick god mat! Tacos, det är alltid gott! Vi satte oss i soffan och snackade ett tag men vi beslöt oss för att göra kvällen kort eftersom Bruno ska upp tidigt för att följa med på match imorgon. Jag och Gibbson får hitta på något roligt att göra, kanske gå ut på långpromenad och träna lite. Imorgonkväll ska vi gå på bio, vi ska se Twilight breaking dawn 1!! Äntligen!

Nu tror jag att jag och Bruno ska äta lite efterrätt och jag blev otroligt sugen på ett glas rött, ska man kanske öppna en flaska? Vi får se hur det blir med den saken.

Onsdag 16 November


Idag ville jag ligga kvar i sängen och sova en liten stund till men egentligen, vem vill inte det när man ska börja jobba tidigt? Det var så lite barn när jag kom så jag började fundera på om förskola var stängd, det hade kommit två barn och båda de följde med och hämtade frukosten så när jag kom in var det helt tomt. Lite mysstart på onsdagen tycker jag.

Vi gick på utflykt med barnen idag som vanligt och när vi satt och åt frukt ute så såg jag en flock fåglar flyga omkring och när de landade i ett träd alldeles bredvid oss såg jag att det var en flock sidensvansar. Det var länge sedan jag såg Sidensvansar, den och domherren är kanske vad jag skulle säga mina favoritfåglar, jag tycker de har en vacker enkelhet, de ser inte allt för mycket ut till världen men ändå är de jättefina! De satt och åt rönnbär från träden i centrum och har antagligen kommit ner till stockholmstrakten eftersom vintern är påväg, de finns ju normalt högre upp i landet.

Efter jobbet hade vi bestämt att Bruno skulle möta mig vid hundrastgården med Gibbson och Zaco eftersom jag märkt att störst chans att träffa andra hundar där är vid lunchtid. Mycket riktigt, vi blev sammanlagt sju hundar tillslut, vilket var jätteroligt! Först kom det ett par med en vinthund, det såg ut som en saluki och efter en liten stund kom en liten amstafftik som var väldigt lekfull. Det var full fart och Gibbson och Zaco hade nog väldigt roligt även om Zaco var väldigt försiktig, Gibbson tog det också ganska lugnt men var ändå med och sprang. När de hade raceat runt ett bra tag om tre huskeyblandningar och då kom energin tillbaka med de nya hundarna och det blev en hel del fart och fläkt igen. Det är första gången vi har hittat så många hundar att leka med här i trakterna.

Vi skulle ha tränat lite med Gibbson och försökt filma lite samtidigt men vi kände att det passade bättre att låta de passa på att leka när de får träffa så många hundar. När vi kom hem var vi trötta allihopa och jag tog en kopp kaffe och satte mig ner och pluggade lite och hade studiegruppträff, härlig grupp jag hamnat i.

Medan jag satt och pratade med mina studiekamrater ringde pappa och bad om telefonnumret till någon annan avdelning på hennes jobb för deras fungerar inte och mamma svarade inte i mobiltelefon. Pappa berättade att han var hemma, de hade ringt från Teddys skola och berättat att han ramlat och att hans fot var väldigt svullen så pappa hade åkt hem för att gå ner med honom till vårdcentralen. De ringde upp lite senare och sa att de skulle åka till Atrid Lindgrens för att röntga för att foten var så svullen så de kunde inte kolla ordentligt nere på vårdcentralen och de ville inte riskera något men de trodde att det inte var så farligt. Thimmy fick stanna hos oss och käka så jag svängde ihop lite chili con carne som vi käkade, plus att jag hade tråkigt förut så jag svängde även ihop en deg för att göra biscotti! Gott!

Nu har vi varit ute med hundarna och nu sitter vi här alla tre med varsin dator i knät och nu tror jag det är dags för min obligatoriska kopp té tror jag.



Tisdag 15 November


Gibbson sitter just nu bredvid husse i vardagsrummet med en tass på honom som att han ska hjälpa husse att spela nhl. Det ser sjukt roligt ut!

Idag åkte jag till optikern innan jag började jobba för att det var dags att skaffa mer linser. Det visade sig att allt såg bra ut förutom jag. Alltså att jag inte såg bra, fast det visste vi ju redan men om jag säger som så att jag har nog fått mina ögon efter pappa eftersom min syn sakta men säkert blir sämre och sämre. Knappt märkbart sämre än så länge, men jag fick lite starkare linser, steget över de jag har nu. Så om jag möter er ute på "byn" och jag inte säger hej så är det antagligen för att jag inte har mina linser i.

När det var klart hann jag hem en stund igen innan det var dags att börja jobba så jag passade på att förbereda mig med en kopp kaffe och en macka. På jobbet vart det lek och mellanmål, sen gick vi ut en stund och då gungade vi och läste några böcker ute i kylan. När vi gick in igen för att det började bli så mörkt så ville barnen ha miniröris och jag tycker oftast att det är väldigt kul så jag är inte sen med ett "Okej!" och dansar med. Det positiva är att man rör på sig på jobbet och det är otroligt kul att dansa med barnen, det negativa är att alla sånger fastnar i huvudet och vissa är väl mer eller mindre bra..

När jag cyklade hem möttes jag av mina två älsklingar, husse och Gibbson. Gibbson känner så väl igen mig och min cykel nu och man ser hur svansen börjar gå redan på långt håll! Hemma blev det middag, korvstroganoff och lite lugnt framför tvn innan det var dags att gå ut igen. Jag och Gibbson gjorde nämligen husse sällskap ner till träningen och väl där svängde vi av och gick ut på en lite mindre äng och tränade på sitt, ligg, stanna och gå fot efter det busade vi lite och gick sedan vidare hem. Ibland stannade vi och övade på att gå fot några steg, bland annat när en cyklist cyklade förbi och när det gick en hund bakom oss, vilket var väldigt givande!

Nu sitter vi här och gör ingenting speciellt, imorgon ska vi passa på att gå ut och träna medans det fortfarande är ljust ute eftersom jag jobbar förmiddag och sedan efter en stunds träning blir det hem och titta på föreläsningar och läsa. Nu ska jag och Gibbson kolla på tv, det är hundar på tv nu och det gillar Gibbson.



Lördag 12 November


Med tanke på de sparade rubrikerna som kommer ner i en lista skriver jag inte specielt ofta på lördagar. Vilket egentligen inte är så konstigt med tanke på att man försöker göra något på lördagar och när man väl kommer hem orkar man inte.

Dagen började i alla fall med att jag och Gibbson gick ut på en lagom lång promenad, han fick gå lös för det mesta och strosa omkring och lukta och då och då övade vi inkallning samtidigt som som vanligt gick väldigt bra. På vägen hem tränade vi lite på att gå bra i koppel. Jag menar inte att jag vill att Gibbson ska gå fot så fort han har koppel på sig jag försöker bara träna bort att han gärna drar i kopplet. hemma igen åt vi frukost och sedan städade vi.

Vi åkte sedan för att gratta Brunos brorsa Jonas och hans sambo Helena som har förlovat sig och det blev en tidig och lätt middag där men det var otroligt trevligt och väldigt god mat. När vi åkte där ifrån var vi väldigt trötta båda två och åkte hem, när vi satt på tåget hem fick jag ett sms av Terese, (Gibbsons pappa Midas matte) hon hade anmält sig till hundutställningen i januari och sa att om vi skulle göra det så rekommenderade hon att vi skulle göra det snart eftersom det bara finns 60 platser. Jag och Bruno satt och pratade om det och kom fram till att det vore väldigt roligt men frågan är väl lite om jag och Gibbson är redo för det. Det känns bra att vi tänkt gå på stockholmsutställningen nu i december för att även fast det är renrasutställning som inte betygsätter på samma sätt känns det som att man kan lära sig lite ifrån det. Jag undrar ju om Gibbson ska stå på ett visst sätt och så undrar jag ju hur mycket som de anser att en valp ska klara av. Alltså har de samma kreterier för valparna som för de vuxna, ska valparna beté sig lika bra? Det är väl frågor jag kommer få svarat på vart efter som.
 
Efter mycket funderingar så anmälde vi oss tillslut. det är en blandis utställning vilket betyder att det egentligen inte är någon merit om man får en placering, det är en kul grej man kan göra med sin hund. Så den 7 januari komme jag vara jättenervös för då gäller det. Det som känns skönt är att det är ändå ett bra tag dit så vi har tid att öva på en del saker. Gibbson kommer vara med i valpklassen vilket är skönt, då kan det inte vara allt för stor press på att göra rätt liksom. Jag ser fram emot det här men samtidigt blir jag nervös nästan bara av att tänka på det.

Vi gick förbi mamma och pappa för att lämna pappas farsdag pressent som var smaksatt kaffe, han fick det idag för att han ska kunna avnjuta det till frukosten imorgon. Vi stannade och åt lite av mammas och pappas rester eftersom vi blivit hungriga igen och fick lite fika till Så mycket bättre. När det var slut bar det av hem och nu ska vi nog gå och lägga oss.

Vi skulle ha åkt till My och Patrik idag för att dricka lite vin och umgås och säga hejdå till Patrik men Bruno mår fortfarande inte speciellt bra så det fick bli en lugn dag idag. Det var tråkigt, som jag skrev förut hade det varit kul att träffa alla eftersom det känns som att det var väldigt länge sedan men förhoppningsvis ses vi snart ändå. Hoppas de har det riktigt roligt ikväll! Nu ska jag nog gå och lägga mig, jag är jätte trött..



Fredag 11 November


Idag kom mamma och lämnade Zaco en kvart innan jag skulle gå upp vilket resulterade i att jag ställde om klockan och sov en halvtimme extra ungefär och bestämde mig för att ta mjukisbyxer till jobbet. När klockan väl ringde igen hoppade jag i mina mjukisbyxer (och resterande kläder såklart) och cyklade iväg till jobbet. Väl där hann jag hejja på alla barnen och slänga i mig en macka för sedan var det dags för planering vilket var trevligt att vara med på för en gångs skull! Efter det var vi ute ett tag med barnen på gården och när många av våra barn började frysa frågade jag resterande personal om det var ok att jag tog in mina små vänner. Det blev lunch och läsvila sen var det dags att gå hem varav två barn inte ville sluta att säga hejdå till mig så att det tog ett tag att klä på sig kläderna och ta sig ut genom dörren. När jag kommit ut hörde jag ett frenetiskt bankande och då var det de två töserna som bankade på rutan och stod och vinkade. Jag gick då baklänges hela vägen till grinden för att vinka tillbaka till busungarna. Det är tufft att arbeta med barn men det man får tillbaka är så mycket mer värt!

När jag kom hem åt vi lite lunch och sedan hade jag bestämt att vi skulle gå ut på en långpromenad. Och en långpromenad blev det, vi var ute och gick i tre timmar och det behövde verkligen bustrollen! Gibbson och Zaco busade med varandra och lekte tafatt nästan hela promenaden utom när vi korsade vägen och ytterligare en gång då de fick gå en stund fint i koppel. Sen släptes de lösa igen och vad de rusade runt, de är helvilda de där två. Bruno tycker att timmarna man är ute blir det dubbla om man har två hundar..

När vi gick igenom ett parti med lite skog kastade jag ut lite godis bland löven så att de fick använda nosen lite och då plingade Brunos mobil till och precis då skällde Zaco, jag trodde han skällde på signalen och sa åt honom att han var fånig men så drog de helt plötsligt, båda två, jag och Bruno ropade stanna och efter ytterligare några steg stannade de och vi kallade tillbaka dem. Vi såg då att det var en annan hund som sprang lös som de hade reagerat på. Jag blev väldigt glad över att de stannade och inte sprang fram till hunden och att de kom tillbaka, duktiga killar! Vi bestämde oss för att fråga om de fick leka och det var en trevlig tjej med en 4 månader gammal pinscher som kom gåendes och hon lät de gladeligen leka så där drog vi ur den sista musten ur Zaco och Gibbson. När vi kom hem gick de och åt och drack för att sedan gå och lägga sig och sova. Otroligt härlig promenad även fast det var lite jobbigt att gå runt i vinterkängor så länge, speciellt när de är aningen förstora.

Nu har vi ätit pizza och jag, husse och Gibbson är ganska trötta så resten av kvällen kommer nog spenderas i soffan skulle jag tro. Synd bara att tvkanalerna inte längre visar roliga saker på fredagar. Det är bara repriser och en massa annat strunt. Det var bättre förr... Eller det beror på hur långt bak man går i och för sig.

 



Torsdag 10 November


Idag har första seminariet i Vägar till skriftspråket klarats av, jag tyckte min sem.ledare verkade väldigt trevlig, dock ska jag byta grupp för att de tiderna passar itt arbetsschema lite bättre plus att jag har min goa vän Stina den gruppen. Det negativa är att den sem.ledaren är en gammal tant och vad jag hört så beteér hon sig som en sådan också men jag hoppas att det inte ska bli några problem.

Seminariet slutade klockan 12:30 och jag började jobba 12:30, som tur var hann jag smita iväg någon minut tidigare för de började prata gruppindelning och eftersom jag inte ska vara kvar i den gruppen sa jag tack och hej vilket gjorde att jag inte kom speciellt sent till jobbet.

Det var full fart på jobbet idag men vi tog oss igenom den här dagen också och imorgon är det fredag. Fredagar betyder alltid rörigt på jobbet då alla avdelningar ska ha planeringsmöten men den här fredagen har vi bytt med en annan avdelning så för en gångs skull ska jag få vara med! Det känns jätteroligt! Jag jobbar ju alltid så att jag missar vår tid, men nu ska jag få vara med. Intressant att se vad den tiden används till!

För att återgå till idag så när jag kom hem doftade det underbart och det visade sig att middagen blev klar i samma stund jag klev in genom dörren och efter att jag klivit in genom dörren fick jag även världens härligaste mottagande av Gibbson som slänger sig i famnen och matte och överöser mig med pussar. Min älskade lilla busvovve!

Vi åt middag och sedan tog vi en promenad med Gibbson och passade även på att fylla på kylskåpet med lite vardagssaker som pålägg och mjölk. Jag var även grymt sugen på choklad så jag var bussig och köpte varsin chokladkaka till mig och husse, Gibbson fick tyvärr inget från affären idag då alla hans "godisförråd" är överfyllda.

Imorgon efter jobbet ska jag ta och läsa lite litteratur tänkte jag och om jag orkar så kanke jag tittar på någon föreläsning till nästa veckas seminarie. Annars tror jag inte vi ska göra något speciellt imorgon, ta en långpromenad med Gibbson och passa på att öva på lite olika saker. På lördag ska vi på avskedsfest om man ska kalla det så, en vän som ska åka på praktik i London ett tag. Det ska bli riktigt trevligt att träffa alla igen, känns som att det var ett tag sen och jag säger inte nej till att dricka lite vin, det var också ett tag sen känns det som.

Nu är jag otroligt trött och jag tror inte att den här kvällen blir så mycket längre för mig. Nu återstår bara fredagen och sedan är det helg så att man får vila upp sig och ladda batterierna. Vad skönt det är att inte jobba helg längre!

Onsdag 9 November


Vilken tur att många inte läser min blogg för det jag sitter och tänker på just nu och kommer tömma ur mig lite här skulle inte uppskattas av vissa hundmänniskor.

Jag vill någongång i framtiden ha en valp från Gibbson och med det måste jag ju såklart para honom så jag skulle kolla runt lite på internet vad olika människor och klubbar säger om ålder och allt sådant som hör till. Det jag då hittar gör mig förbaskat upprörd, eller i alla fall vissa saker som en del människor skriver.

Det var till exmepel en tjej som bara undrade lite om i vilken ålder hunden är mogen att paras och hur mycket hon skulle ta betalt som ägare till hanen. Det framkom även att hennes hund var en blandras i hennes tråd och vissa människor svarade enkelt med en ålder de ansåg lämplig och så när jag kom längre ner fick jag en smärre chock.

Det kommer en människa som knappt läst frågan och bara läst ordet blandras och börjar spy ur sig att den här hunden aldrig kommer bli redo för parning för den kommer aldrig vara "frisk" nog att para sig bara för att det är en blandras. Som att blandraser är någon slags sjukdom! Hon säger även att hennes hund aldrig kommer ha något att tillföra rasen eftersom det är en blandrashund och att hon borde behöva betala för att få para sin hund.

Lite längre ner skriver en till att hennes hund inte skulle tillföra något till rasen, vilken ras? Det är ju en blandras och det är inte som att flicka ber om att få para med deras renrasiga hundar! Hon säger i alla fall att blandraser inte ska användas i avel och därför ska man inte få några pengar vid parning av blandras. Om det inte är för att avla fram en ny ras säger hon och det ska göras av kunnigt folk! Vem bestämmer sådant egentligen?

Tycker det är löjligt att säga så, om jag skulle bli miljonär och kunna ändra på regler och säga att nu ska vi göra en ny ras, vi ska para mopsar med grand danois. Då är det okej, det måste stå på ett visst stället att den parningen är okej och då måste även hunden se ut på ett visst sätt. Vad skulle hända om golden inte längre fick vara gul? Så länge någon säger att en ras är okej är det lugnt, det handlar inte om hundarnas bästa. Som att avla fram hundar som inte ens kan föda själva är okej och att avla fram hundar som inte kan gå ordentligt pga höft problem det är också okej. Men att para två helt friska blandrashundar med friska föräldrar är inte ok?

Jag vill inte göra någon upprörd eller arg jag tycker bara att en hund är en hund och att avla på friska hundar och förfäder är väl ändå det viktigaste? Hundarnas välbefinnande går väl ändå före allt annat? Jag är inget hundproffs men jag vet bara att jag står för att hundarna ska må bra och ha en så bra grund som möjligt för ett lyckligt liv. Jag bryr mig inte om hunden har fel ögonfärg eller om den är för rak, det är individen innuti skalet jag älskar.

Så tycker nog jag, en helt vanlig matte som skulle göra vad som helst för sin hund.

Annars då? Jo min dag har varit lång, började tidigt imorse och gick ut på utflykt med barnen och hade sedan samling som blev lite för lång, den började bra men jag skulle ha hållt årstiderna och dagarna kortare och gjort något roligare snabbare. Barnen tappade intresset, jag tog för lång tid på mig. Väl hemma satte jag mig och kollade föreläsning i två timmar och efter det bar det av till spånga för att hämta fyra böcker jag ska vagga mig med ikväll om svenska i skolan. När jag var hemma igen tittade jag på andra delen av föreläsningen och svarade på några frågor inför seminariumet imorgon och lämnade in dem och nu sitter jag här. En kopp té snart kanske.



Min blandras Gibbson, kändes som att kortet togs igår men det var väl kanske 4 månader sedan.



Måndag 7 November


Dags för ytterligare en ny vecka och med denna nya vecka kommer även en ny kurs. Nu är kursen matematiskt begreppsbildning över och nu startar istället Svenska språket: Vägar till skriftspråket. Jag kan i alla fall säga så mycket att kursintroduktionen idag inte var direkt säljande. Hon var inte så bra på att få kursen att låta intressant och givande utan den lät mer tråkig och.. tråkig. Det återstår väl att se om den är så tråkig som hon fick den att låta.

Fram till den här terminens start i Augusti har jag verkligen älskat mitt program, jag har tyckt att alla kurser givit mig otroligt mycket och varit riktigt intressanta och roliga även om det ibland kännts tungt och svårt har det i slutändan alltid varit roligt. Men mattekursen jag precis läst var väl ingen höjdare, som jag sagt tidigare var det pedagogiska och didaktiska väldigt intressant och givande men själva räknandet vi själva fick göra var inte speciellt givande eller kul. För att återgå till hela programmet kan jag säga att alla lärare vi haft verkligen har förstått innebörden av distansstudier. Jag har alltid fått snabba svar av mina lärare via mail och om någon lektion någongång krockat har det varit lätt att få uppgifter att lämna in isätllet eller fått vara med på någon annan grupps seminarium. Högskolan Dalarna hittills varit extremt tillmötesgående och alltid försökt att göra det så enkelt som möjligt för sina studenter! Ett stort plus för den ansträngningen!

Dock är inte våra nya svenska lärare riktigt lika tillmötesgående gällande seminariegrupper och tider vilket tyvärr är jättetråkigt för oss som arbetar samtidigt. Men det måste lösas på ett sätt och det blir tyvärr att arbetet blir en aning drabbat eftersom studierna faktiskt kommer i första hand. Det kommer säkert att ordna sig i alla fall men det är tråkigt när lärarna inte är villiga att ens försöka lyssna på vad man har att säga.

Efter introduktionen var det dags att kila iväg till jobbet, tiden gick snabbt där idag, vet inte riktigt varför men det var skönt när jag tittade på klockan och insåg att jag bara hade tio minuter kvar att jobba. Väl hemma gick jag ut med Gibbson på en gång, vi tog med en massa hundgodis och lekte första delen av promenaden, småsprang och puttades lite och sista biten på promenaden tränade vi på att gå fot och på att stanna och sitta när jag stannar. Det gick jättebra! Efter det avslutade vi med att Gibbson fick gå lös och strosa runt lite och nosa. När vi kom ut på vägen fick han gå fot fram till porten lös. Det gick väldigt bra.

Nu när vi var ute på en sista kort runda så mötte vi en stor hund och jag tänkte "Perfekt, nu ska jag vara riktigt rolig med godis och bus så att Gibbson intresserar sig för mig istället", då vänder personen med den hunden och går ett annat håll när den märker att vi kommer. Varför det?! Det är så tråkigt, hur ska jag kunna träna Gibbson vid hundmöten om ingen vill att deras hund ska möta en annan hund och undviker möten? Extremt tråkigt tycker jag! Jag vill öva lite på hundmöten för Gibbson har blivit lite mer intresserad av hundar vi möter. Eller när vi möter andra som har hund och jag släpper honom då är han ganska försiktig men när vi möter hundar på promenader då vill han fram och hälsa. Så att inte dra mot hundarna vi möter är något vi måste öva på och det är svårt när många undviker hundmöten.

Nu ska jag, husse och Gibbson gå och sova, eller först ska jag ta en kopp varmchoklad!

Söndag 6 November


Det märks att hösten är här, min energinivå är inte densamma som den har varit. Jag känner mig trött hela tiden och vill bara vara hemma med Gibbson och busa och träna jämt!

Brunu åkte till Mora i lördags för att gå på intesivkurs för att komma hem med körkot om tre veckor och så går stackarn och blir magsjuk med feber och hela grejen och får sätta sig i bilen och åka hem igen.. Kul när boende och allting är klart, hoppas man får tillbaka alla pengar. Teori och uppkörning och allt det var ju bokat och betalt också men de måste väl ha förståelse för att man blir sjuk? I hope so, annars är det många pengar i sjön.

Jag och Gibbson är i alla fall lite glada att husse blev sjuk för nu har vi honom hemma igen även om han inte gör många knop är det skönt att han är här. Våran älsklingshusse! Vi saknade dig jättemycket hela lördagen!

I fredags var jag hemma hos mamma och pappa, vi åt pizza och kollade på tv. Mamma somnade i soffan efter middagen som vanligt så att jag satt och pratade med pappa och Thimmy. Klockan åtta åkte jag hem till Brunos mamma och pappa för att jag ville sova där så att jag kunde säga hejdå till Bruno ordentligt innan han åkte. Snälla som de var skjutsade de hem mig på lördag påvägen till Mora.

I lördags, vad gjorde jag då? Jag har en blackout där just nu, man skulle kunna tro att det beror på att jag var på halloweenfest, men så är faktiskt inte fallet. Det står bara helt still som det kan göra ibland, lite smått irriterande när man inte kommer ihåg vad man gjorde igår. Jag har för mig att jag och Gibbson övade sök med korvbitar och muggar och lite andra vardagssaker som sitt och ligg. Senare på kvällen gick vi hem till mamma och pappa för att äta middag så jag slapp äta själv. Myste med Zaco och stannade där till klockan var ungefär halv elva för då kände jag att det var dags att röra sig hemmåt och kanske lägga sig och sova.

Idag söndag gick vi upp lite lagom tidigt, hade ställt klockan på nio men jag och Gibbson var jättesega så vi låg och drog oss i sängen en halvtimme. Gibbs är en riktigt tröttmössa ibland! Strax efter tio kom Sanna och knackade på rutan för vi hade bestämt att vi skulle gå ut och gå, så hon tog sina grabbar i vagnen och jag tog Gibbson och gick vi en ordentlig promenad. Vi var ute o ungefär en timme vilket var precis vad Gibbson behövde.

Jag ville att Gibbson skulle vara trött för att jag visste att han skulle sitta i en bil så långt som till Enköping för att Terese, Midas matte hörde av sig i lördags och frågade om vi ville följa med och kolla på 7,5 veckor gamla halvsyskon till Gibbson. Det ville vi såklart väldigt gärna! Eftersom Gibbson inte mår så bra av att åka bil, men oftast mår lite bättre om han är trött behövde vi den långa promenaden. Jag tror Gibbson kände igen Midas när de kom gåendes för att möta oss, de ser så roliga ut när de springer bredvid varandra!

Det gick ganska bra i bilen dit, Gibbson dregglade jättemycket som han brukar göra när han mår dåligt men han spydde aldrig. Han var väldigt försiktig med de andra hundarna när vi kom fram, han är en liten fegis när det kommer till att hälsa på främmande hundar men det är ganska skönt att inte ha en hund som bara rusar fram för att hälsa. När vi gick in för att titta på valparna vågade Gibbson inte följa med in men tillslut så vågade han sig in i hallen i alla fall. Gibbson tyckte valparna var lite läskiga, han visste nog inte riktigt vad han skulle göra och när valparna sprang efter honom och ville busa sprang han och gömde sig. Den lilla fåntratten, rädd för små lurviga valpar.

Midas var coollugn och valparna klättrade på honom och tuggade på hans svans och han bara låg där och lät de hållas. Riktigt bra pappa det där! När Gibbson blev varm i kläderna började han följa efter vissa valpar och lukta på de och självklart hittade Gibbson en lurvig söt valp som han följde efter och luftjuckade emot. Toker! Han står alltså bredvid eller bakom och juckar i luften. Knäppa hund. Han hittade även en vattenskål att bada i, han började plaska med tassarna som han kan göra ibland. Typiskt att han ska göra så när vi är borta, jag skämdes lite då, stackarna får ju skura upp efter att valparna leker med vattnet så kommer Gibbson dit och gör likadant. Gibbson älskar vatten, vad ska man göra?

Valparna var i alla fall urgulliga och jag fastnade för en lugn hane som heter Gimli, hör ni inte vad bra det skulle passa ihop, Gibbson och Gimli? Jag sa att om Gibbson vore äldre och vi bodde lite större så skulle Gimli ha fått följa med oss hem. Nu blir det inte så men istället har jag bestämt mig för att nästa hundtillskott till familjen blir en av Gibbsons famtida valpar han förhoppningsvis kommer få. Det var väldigt trevligt att få följa med och titta på Midas valpar och träffa alla, vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord som rör våra fyrbenta vänner och det var mycket intressant! Nu ska jag ta ut Gibbson på en kvällspromenad och sedan blir det nog sängen.


Gibbsons halvbror Gimli.

Torsdag 3 November


Så har det gått och blivit november, ingen snö än men den kommer väl. Jag hoppas snön kommer snart i alla fall och då hoppas jag att den kommer ordentligt för vi vill inte ha något slaskväder. Jag längtar till första snön kommer för jag vill se vad Gibbson tycker om det! Han kommer säkert bli heltokig!

Igår skrev jag min mattetenta, det kändes som att det gick bra när jag gick därifrån men jag har tyckt att det har gått bra tidigare och jag har ändå misslyckats totalt tidigare, så bara för att det känns bra behöver det inte gå bra tyvärr. Det jobbiga är att jag vet att jag har ett slarvfel i en uppgift och på grund av det felet är ju inte svaret rätt på den uppgiften dock räknade jag rätt på halv uppgiften, hoppas man får rätt för det ändå.. Annars är det omtenta som gäller eftersom de inte går efter hela tentans poäng utan man måste klara vissa uppgifter under vissa rubriker. Till exempel måste man klara 2/3 problemlösningar och gör man inte det måste man göra om HELA tentan, inte bara den delen.. Jag är dömd att misslyckas med matten.

Idag tog vi lite sovmorgon (för jag var jätteseg efter gårdagens tenta) vilket var jätteskönt men tillslut var det dags att gå upp och släppa ut jycken. På jobbet hände väl inget jättespeciellt, en ganska seg dag.. Tyckte klockan gick sagt idag men vissa dagar är ju bara sånna.

När jag kom hem satte jag mig ner i soffan en stund och strax efter att Bruno gått iväg till träningen gick jag och Gibbson ut på en långpromenad. Det är väldigt skönt att bara gå ut han och jag, man kan gå och filosofera lite, rensa tankarna liksom. Så fort jag och Gibbson kommit över vägen fick han gå lös och under hela promenaden övade jag inkallning med honom och han är jätteduktig! Han blir en helt annan hund så fort man släpper honom lös. Med det menar jag att vi egentligen skulle behöva öva på att gå fint i koppel istället för inkallning eftersom inkallningen verkar sitta ganska bra. Dock känner jag att jag skulle vilja ha med hjälp med koppelträningen, jag vet inte riktigt vilket som är bästa sättet att träna på. Han kan gå fot när han är lös men det är mycket svårare med koppel, men jag vill ju inte heller att han ska gå fot bara för att han har koppel, jag vill bara inte att han ska dra i kopplet. När husse får körkort kan vi börja träna hos brukshundsklubben förhoppnigsvis!

När vi kom hem var det dags för middag för både mig och Gibbson och efter det har varken jag eller Gibbson gjort många knop. Vi har myst i soffan, tittat på tv och suttit vid datorn lite. Eller Gibbson har väl inte gjort allt det där han har mest varit där jag har varit. Nu ska jag njuta lite av att ha husse hemma en sista kväll innan han åker på intesivkurs. Eller imorgon ska han jobba så troligtvis träffas vi imorgon för att äta middag tillsammans hemma hos Hasse och R-M men det är sista kvällen vi får ha våran husse här hemma. Matte och Gibbson kommer ha svårt att klara sig utan husse! Jag kommer iaf sova sjukt dåligt de första dagarna, det gör jag alltid när Bruno är borta.

RSS 2.0