Söndag 26 Februari


Nu har jag precis reserverat en hel drös med barnböcker från stockholms stadsbibliotek som jag ska läsa i delkursen som startar imorgon. Skönlitterära böcker har jag absolut ingenting emot att ha som kurslitteratur. Senast vi hade det var i naturvetenskapen, det är nog bara de skönlitterära böckerna i programmet jag läst från pärm till pärm.

I onsdags var vi på hundkurs och som vanligt när vi går därifrån är vi jätteglada och pigga men så fort vi kliver på tåget och sätter oss ner och jag känner att vi är påväg hem blir jag hungrig och jättetrött. De där kurserna suger verkligen musten ur mig och Gibbson, husse är aldrig trött så han blir inte det minsta påverkad. Jag och Gibbson däckar så fort vi fått i oss lite mat när vi kommit hem.

Det gick jättebra den här gången också, vi började lektionen med Nej-övningar, vi fick låtsas att en köttbulle var en död råtta och vi skulle säga nej. Gibbson snodde "råttan" första gången men det var mitt fel, för jag var inte riktigt med. Jag tror jag tänkte att det skulle bli lätt eftersom vi övat hemma på liknande saker och var helt enkelt inte beredd på att han skulle naffsa åt sig köttbullen så snabbt. Men efter den första gången gick det jättebra, vi gick förbi den några gånger och jag sa nej och han lät bli och sen gjorde han precis som hemma, han tittade på mig och frågade och då fick han ta den. Hemma brukar jag ju "tappa" mat när jag lagar mat och han får inte ta maten förens han frågar och jag säger varsågod.

Efter det fick vi "redovisa" lite fakta om våra hundar så jag pratade om Border collie och Labrador, jag skulle även ha tagit upp Schäfer men vi hade fått en ny medlem i gruppen så han skulle berätta om Schäfern nästa gång. Vi berättade var rasen kommer ifrån, egenskaper och vad den används till. Jätteintressant!

Efter det fick vi öva på att gå fot igen som vi gick igenom förra gången och så tog hon oss en och en för att visa oss hur man går vanligt med hunden i koppel utan att den drar. Det gick jättebra och sedan när hon visat och tittat på oss och kommit med tips fick vi gå runt där inne och öva och hon gick vidare för att hjälpa nästa. Gibbson hajjade snabbt vad som förväntades och det gick bra. Tänk om vi bara gjort så där från första början var min tanke. Vi gjorde till och med så i början men nu i efterhand vet jag att vi inte belönade rätt betéende tillräckligt bra. Så vi har tittat på olika metoder och prövat, men nu kör vi på det här och jag kan defintivt känna en skillnad, de går ju inte på bara några dagar men jag märker skillnad!

Sedan hade vi lite samling igen och efter det började vi öva på sitt-sitt kvar. Eftersom Gibbson redan kan sitt övade vi på sitt kvar. Det märks att vissa saker är mycket lättare hemma än där, som stanna/sitt kvar hemma går jätte bra, men där var det lite svårare. Men vi övade och Gibbson var jätteduktig! När det var dags att avsluta fick vi en läxa till nästa gång och det är att öva in ett nytt "cirkus trick", alltså något som hunden egentligen inte behöver kunna som tex vacker tass, skall och så vidare. Gibbson har precis lärt sig "snurra" så det ska vi inte göra, rulla runt kunde han förut men han har glömt hur man gör och det har vi lite problem med så för att vi ska ha roligt med hunden valde vi bort det också. Vi ska lära Gibbson hoppa genom armarna, jag böjer mig ner och gör en ring med armarna som han hopar igenom, hittills har det gått ganska bra.

När det var dags att gå frågade instruktören mig om jag läst mailet hon skickat och det hade jag inte. Hon sa sedan något i stil med att hon skickat ett mail om en introkurs i tävlingslydnad och att hon anser att vi skulle klara av det, hon sa också att hon inte skickat ut det till vem som helst. Jag blev jätteglad av de orden, det kan ju ha varit många hon skickat till men jag blev ändå glad över att hon anser att vi skulle klara det! Så jag funderar nu på hur jag ska göra, jag har ju inte jättemycket pengar just nu. Ska jag anmäla mig nu eller vänta och se om det kommer ut en ny om ett tag? Jag kan inte bestämma mig!

Nu i helgen har jag ägnat mycket tid åt Gibbson, vi har övat på att gå fint i koppel, ögonkontakt och fot. Han börjar bli riktigt duktig på ögonkontakten medans vi går fot! När vi gick fram och tillbaka till affären nu på kvällen var han så himla duktig. Utan något kommande sökte han upp min vänstersida och tittate på mig och gick superbra! Min Gibbson är så jävla bra! Idag på dagen var det ju jättefint väder, så vi var ute på en riktig långpromenad och Gibbson fick springa lös mestadels av tiden och han lyssnar jättebra och kommer när man ropar, någon gång kan det ta lite tid men han kommer alltid. Just därför övade vi mycket på inkallning idag för jag vill att han ska komma lite snabbare, men jag är ändå nöjd för att han kommer till oss jämt!

Nu ska jag nog ta en liten kopp té och sen är det nog läggdags om en stund. Hoppas ni haft lika underbart väder som vi och jag hoppas faktiskt att våren som vi haft idag är här för att stanna. (även fast jag inte tror det)


Tisdag 21 Februari

Igår fyllde min älskade sambo 25! Grattis i efterskott får jag säga här eftersom jag glömde skriva det igår! Du är den underbaraste och bästa i hela världen tycker jag och Gibbson!

Just nu är jag jättetrött! Det har varit en lång dag idag, först upp tidigt för att gå till vfu-skolan där jag träffade alla gamla arbetskamrater och uppdaterade mig på en hel del händelser, plus att jag intervjuade två lärare som var den egentliga anledningen till att jag var där. Det var väldigt intressant och givande att sitta ner ensam med någon annan och höra deras erfarenheter och arbetsmetoder! De här intervjuerna gav mig som blivande lärare otroligt mycket.

Jag gick sedan hem och proppade i mig två knäckebrödsmackor för att sedan bege mig vidare till jobbet. När jag kom hem hade Bruno lagat jättegod middag! Panerad rödspätta med bakad potatis, det var supergott! Efter middagen tog jag en powernap och sen var det ut med hundarna och slänga in tvätt i tvättstugan som gällde. När vi kom tillbaka hem från promenaden satte jag mig och började på en pp tll redovisningen imorgon. Den blev klar nu och jag vill bara gå och lägga mig, vi ska redovisa intervjuerna och refletioner imorgon och efter redovisningen ska jag sätta mig och skriva en skriftlig reflektion som ska in också. När den är klar ska jag börja med delkursens lutuppgift som ska in på fredag. Imorgon blir det alltså skola för hela slanten!

Förutom att vi ska på andra lektionen på hundkursen på kvällen! Jag tänkte använda mig av skk:s rasbeksrivningar och göra det enkelt för mig.

Border collie är i alla avseenden en snabb, livlig, energisk och uppmärksam hund. Den är mycket arbetsvillig och då handlar det inte i första hand om fysisk motion. Den vill och behöver ha en uppgift i livet och ser till att få det också.

En tysk schäferhund är socialt självsäker, nyfiken och trygg i sociala situationer. Den är uppmärksam och följsam med stort intresse för samarbete. Den måste ha god koncentrationsförmåga och uthållighet, kunna anpassa kraften i sitt beteende efter retning och visa handlingsförmåga för att effektivt lösa uppgifter. Efter upplevda obehag eller rädsla ska den snabbt återgå till neutral genom att nyttja sin nyfikenhet. Alla dessa egenskaper är nödvändiga för lämplighet som sällskaps-, bruks-, vakt-, skydds-, tjänste– och vallhund. 

En labrador ska vara social, glad, snäll samt vänlig och spontan i kontakten med andra hundar och människor. Den är intelligent och följsam och har en stark vilja att vara till lags och är en anpassningsbar och tillgiven följeslagare. Den vill gärna bära på olika saker. Labradoren behöver rätt mycket motion, men framför allt behöver den aktiveras och få meningsfulla uppgifter. Det kan vara att apportera på jakt, apportera dummies, personsöka, viltspåra, träna lydnad eller till exempel söka kantareller i skogen. Det viktiga är att den får använda huvudet.

Det är mycket jag tycker stämmer in på Gibbson, nästan allt måste jag säga. Bc:s egenskaper anser jag passar in helt på Gibbson. När jag läser om Schäfern kan jag tycka att uppmärksam och stort intresse för samarbete är något jag ser hos Gibbson men det är ju lite samma sak hos Bc och Schäfer där, de är arbetshundar och vill ha ett jobb precis som Labben, meningsfulla uppgifter. Gibbson är lagom vaktig och det gillar jag och det är väl egentligen de flesta hundar men det kommer väl kanske framförallt från schäfern. Tillgiven, social, glad, snäll och spontan som de beskriver Labradoren tycker jag stämmer väldigt bra in på Gibbson plus att han är lite matglad. Gibbson älskar att bära på saker och det märks att han trivs med sådanna uppgifter och det är ju typiskt labbe.

Gibbson tycker om att använda huvudet och få uppgifter och det är något som det nämns om i alla tre raserna, han är väldigt samarbetsvillig och glad. En helt underbar hund är det jag har fått! Det här var väl egentligen inte så mycket beskrivet från min sida, som sagt är texterna om varje ras tagna från skk men jag tyckte ändå att det som står om dessa raser passar in på Gibbson. just nu ligger han utslagen på golvet efter att ha fått söka godis under tallrikar och i skokartonger.


Söndag 19 Februari

Så var det söndag igen och imorgon är det alltså måndag och arbetsveckan börjar om igen.

Den här helgen har varit jättebra! I fredags var vi hemma hos mamma och pappa som vanligt och efter att vi tittat på finalen av På spåret så tittade vi på en film, Limitless, den var riktigt bra! Jag rekomenderar den varmt till er som funderar på vad ni ska titta på för film nästa gång.

I lördags hade vi Rose-Marie, Hasse, Jonas och Helena här på besök eftersom Bruno fyller 25 imorgon, mamma och pappa, Thimmy och Teddy var också förbi en stund och fikade. Det var jättetrevligt och specielt trevligt var det att ha Jonas och Helena här eftersom de aldrig varit här tidigare. På kvällen kom Jocke, Emma och Tunner hit och gjorde oss sällskap, vi spelade bezzervizzer och hade på melodifestivlan i bakgrunden men det var en så otroligt dålig omgång så vi hade egentligen inte ens behövt ha tvn igång.

Idag söndag tog vi sovmorgon vilket var riktigt skönt och under dagen ringde Terese, så hon och midas kom över på en blixtvisit, vilket var mycket uppskattat! Jag och Gibbson gick och mötte henne och Midas vid stationen, gick förbi affären och sen gick vi hem och tog det lugnt ett tag, pratade om hundar och en massa annat. Vi satt även och tittade på Midas och Gibbson när de busade och höll på, det är riktigt intressant och se kroppsspråk och försöka förstå vad de säger till varandra. Jag tycker det är jättekul eftersom det känns som att jag fortfarande håller på och lär mig Gibbsons språk, inte så konstigt eftersom han bara är unghund och precis börjat intressera sig för tikar och annat och därför också börjat beté sig lite annurlunda, inte riktigt lika valpigt längre liksom. Som vanligt hade vi jättetrevligt, och Gibbson fick massa beröm av Terese om hur fin han är. Gibbson tog åt sig riktigt ordentligt och matte också! Vi träffade även Carina med Vilda, Takida och Elton en snabbis vilket var jättetrevligt, alltid lika roligt att träffa folk med samma intresse!

På onsdag är det dags för den andra lektionen i unghundskursen och jag längtar, jag har längtat sedan den första lektionen tog slut! Vi fick en liten hemläxa som vi ska ha gjort till på onsdag, vi ska ta reda på våra hundars ursprung, alltså rasen. Var den kommer ifrån, vad den används till, egenskaper och sånt. Vad som finns i våra hundar. Jag har redan ganska bra koll på Gibbson och raserna han har i sig, vad han har ärft som är typiskt den rasen eller den, men jag är också väldigt intresserad av Gibbsons gener och släkt. Tänkte nog skirva lite om det imorgon, nu ska jag gå och lägga mig. Resten av flocken ligger redan i sängen så jag ska väl ta och göra de sällskap. Godnatt.


 


Torsdag 16 Februari


Oj vad dagarna bara försvinner! Det känns som att det nyss var helg och efter jobbet imorgon är det åter helg igen, helt underbart! Dagarna den här veckan har gått åt till jobb och skola som vanligt, lite träning har hunnits med också för min del viket är jätteskönt!

Idag när jag gick hem från jobbet gick det två damer framför mig, varav en av de hade en liten hund. Damens hund sätter sig på sidan av gångvägen och bajsar, tanten går dit och skjuter över snö med skon så att bajset inte syns.. Då ploppade det upp många idéer i mitt huvud.

Den första var att gå ikapp tanten och sedan erbjuda henne en av mina hundbajspåsar jag hade i min ficka.

Men det gör jag inte, men när jag kommer lite närmre ser jag att hon faktiskt har egna bajspåsar! De sitter fastknutna på hundens koppel!

Nästa tanke var att plocka upp bajset själv ge henne påsen med bajs och säga något i stil med: Här, jag plockade upp din hunds bajs åt dig eftersom du inte verkar vilja slösa dina egna påsar och kanske inte orkar böja dig ner för att plocka upp efter honom, men nu har jag gjort allt detta åt dig så nu återstår bara att slänga påsen i en sopkorg och det överlåter jag till dig!

Andra tankar som gick runt var att säga något som att det är på grund av hundägare som henne vi andra hundägare som faktiskt sköter oss får höra en massa skit..

Det är ju helt otroligt hur man kan göra sådär, när man har hundbajspåsar på sig och hunden bajsar precis vid gångvägen! Okej att vi alla är människor och att man någongång kan glömma att ta bajspåsar med sig eller att man struntar i att plocka upp om man går mitt i skogen. Men som den person jag är sa jag ingenting..

Nu till något roligare, Gibbson älskar vallarna med snö som blir efter plogbilen och säger man "hopp i snön" och börjar springa så hoppar han upp i drivorna och hoppar fram där i den där jättedjupa snön och har superskoj! Han går verkligen och letar upp drivor att hoppa i och han bryr sig inte alls om att han nästan försvinner ibland, han ser så himla rolig ut när han hoppar fram och tar i allt han kan! Idag när matte jobbade så passade husse på att filma Gibbson medans han hoppade i drivorna..




Söndag 12 Februari


I fredags efter jobbet blev vi hämtade av Brunos mamma, vi åkte hem till de och det var jättetrevligt, Gibbson tycker jättemycket om att busa med Bowser. Det som är lite jobbigt är att Gibbson har jättesvårt att slappna av vilket också betyder att matte inte får sova så mycket. Det är mindre skönt när det är helg och man vill ha lite sovmorgon.I lördags gick vi ner till lokalen alldeles här i närheten där Andreas firade 25 år och hans mamma 50. Grattis och tack för otroligt god smörgåstårta och en trevlig kväll!

Idag när jag vaknade och tittade ut genom fönstret blev jag riktigt glad! När jag sedan tittade på termomtern blev jag ännu gladare, -0,5! Jag släppte ut Gibbson på baksidan och då hörde jag hur det droppade från balkongerna och träden och jag hörde hur fåglarna sjöng. Jag fick en härlig känsla av vår och blev alldeles varm och glad inombords! Vi tog hundarna med oss ut och gick ner till affären för att handla lite då det inte fanns så mycket i kylskåpet att äta.

När vi kom hem igen åt vi frukost och jag satt och stirrade ut genom fönstret och tänkte: jag måste bara ta till vara på det här vädret ordentligt, jag måste ut! Det tråkiga var att Bruno vaknat med ont i halsen och kände sig inte alls bra. Attans, det är mycket lättare att träna också när man är två. Jag frågade Bruno hur han kände för att gå ut och gå och han hade ingen större lust. Tillslut så klädde jag på mig och tog med mig hundgodis, boll och såklart Gibbson och gick ut. Det var otroligt skönt ute och vi hade det jättemysigt!

Vi kastade lite boll och Gibbson är jätteduktig med att komma tillbaka med vad det än är man kastar för att man ska kasta igen och när han fick upp ett spår och släppte bollen så jag inte kunde hitta den frågade jag honom vart bollen var. Hämta bollen, vart är bollen? Vips, så hade han letat upp den och kom med den igen, det var duktigt och väldigt bra för annars hade vi nog fått lämna den där eftersom jag inte kunde se den någonstans!

Vi övade inkallning under hela promenaden i princip och jag är riktigt nöjd! Efter att ha gått en ordentlig promenad gick vi in i en tom fårhage för jag tänkte att jag skulle gömma mig lite, men det kunde jag ju nästan glömma! På ett bra sätt, Gibbson har otroligt bra koll på mig och det var nästintill omöjligt för mig att smyga iväg och gömma mig. Jag lyckades väl två gånger ordentligt, då han verkligen sprang och letade efter mig. De andra gångerna stannade han och såg mig innan och liksom "vad gör du nu? tror du inte jag ser?" och några gånger trodde jag att jag skule lyckas men han kom springande direkt till mig och det såg ut som att han tänkte "varför står du här?" Men som sagt det är kul att han har så bra koll på vad jag gör!

Han fick även hoppa upp på några stenar och pröva på att leta godis i träd, de idéerna har jag fått från Terese och hennes hemsida! Jag märkte även att när vi kom in i hagen hittade Gibbson ett spår, av troligtvis en man för det var väldigt stora skoavtryck, som han började följa. Han verkade jätteintresserad och vi följde spåren ett tag och jag tänkte att det här måste vi ta tillvara på, att han är så intresserad av spår. Så det är någonting vi definitivt vill testa i framtiden!

Sen måste jag berätta att Gibbson skvallrade för första gången, eller han skvallrade och fick beröm för det för första gången. När vi kom ut ur hagen och gick på ängen var det en cyklist långt bort. Gibbson stannade upp och tittade, jag kom på mig själv precis innan jag skulle säga nej, och sa bra och kallade in honom och han fick en godis och sedan sa jag "här går vi" och då började han traska iväg åt vårt håll istället. En början till något jag verkligen vill att han ska lära sig!

Vi kom hem för inte så länge sen och då sa husse att vi varit borta väldigt länge. Jag frågade vad klockan var och fick en chock, vi hade varit ute i ungefär 2½ timme och det trodde jag verkligen inte.  Nu ligger min ögonsten bakom mig helt utslagen. Resten av söndagen blir en riktig myssöndag!



Onsdag 8 Februari


Gick upp tidigt idag och begav mig till jobbet där det var hyfsat lugnt och skönt som det brukar vara på onsdagsmornar. Sedan var jag tvungen att bege mig hem igen redan vid nio då jag hade redovisning idag om skriftspråkshändelser jag observerat. Det gick jättebra och det var ett ganska givande seminarium. När lektionen var klar var jag super trött och slocknade i sängen en stund, men sen var det bara att kliva upp igen.

När klockan tickade över fyra skickade vi hem mina brorser, Teddy som varit här hela dagen eftersom han hade studiedag idag och Thimmy kom ju hit efter skolan för att hämta Teddy och Zaco. De fick även ta med sig Amanda hem eftersom vi skulle på hundkurs med Gibbson sedan och istället för att gå förbi och lämna henne fick hon följa med de på en gång.

Vi bagav oss till tåget och då var jag lite nervös och förväntansfull hur skulle det gå, hoppas det är roligt, hoppas det går bra! Jag var dock tvungen att hoppa av i spånga för att hämta en bok jag reserverat och det kändes ju lite onödigt egentligen, att bara hoppa av tåget för att sedan direkt på tåget igen.. Men men..

När vi väl var framme kändes det jättebra för ute var det så kallt och inne i garaget var det riktigt varmt och skönt! Vi samlades i en ring och fick berätta lite om oss själva och vår hund sedan skulle vi öva på att gå fot och instruktören bad om att få låna en hund som får äta grilladkyckling så hon lånade Gibbson, hon frågade om vi övat på fot tidigare och jag svarade ja. Han var jätteintresserad av henne och hennes kyckling och skötte sig jättefint och när hon lämnade tillbaka Gibbson sa hon "Det märks att han kan det där, det syn att ni har övat" vilket var kul att höra som matte såklart och vi fick sedan gå runt och öva fot och Gibbson skötte sig riktigt fint! När vi gick runt där och övade kom hon fram till oss och tittade sedan sa hon något liknande med "ni behöver ingen hjälp, ni klarar det där själva, det ser jättefint ut", kan säga att jag och Gibbson tog åt oss, speciellt jag!

Sedan samlades vi igen och då skulle vi gå fot men "jobba två och två" och möta varandra, Gibbson var jätteduktig och hade sten koll på mig och min hand, när boxern som vi mötte kom väldigt nära en gång ville Gibbson titta lite men vände snabbt tillbaka till mig när jag pratade med honom. Gibbson var även jätteduktig med husse, det var kul att se hur fint han gick från ett annat perspektiv, jag tänkte: ser det sådär bra ut när han går med mig också?! När vi gick där fram och tillbaka kom instruktören fram till oss och sa att om vi vill så kan vi öva på halt och att Gibbson ska sitta bredvid mig när jag stannar som hon antagligen såg att vi gjorde lite, "bara för att ni inte ska tröttna" sa hon och så visade hon mig lite vad jag kunde tänka på för att få honom att sätta sig på ett bra sätt bredvid mig. Det är jättekul att hon kommer med tips och att hon kommer ihåg att vi sa att vårat mål är att starta i en tävlingslydnad klass1.

När det var dags för paus och samling igen pratade vi lite igen och tog upp om någon hade några frågor. Sedan övade vi ögonkontakt vilket Gibbson också är duktig på, det var lite svårt när alla andra mattar och hussar började göra massa ljud, då ville Gibbson titta på vad de gjorde men sen blev vi mest inressanta igen. Jag är riktigt nöjd med första lektionen och jag längtar verkligen till nästa!! Lektionen var på en timme och jag kan säga att det kändes som att vi höll på i tjugo minuter men när vi väl satt på tåget så kände jag hur trött jag var. Gibbson ligger däckad nu och jag har inte många minuter kvar i vaket tillstånd, så jag säger go'natt!



Söndag 5 Februari


Jahaja, så var den här helgen slut.. Det gick väl lite väl fort kan jag tycka, men med tanke på hur snabbt de fem vardagarna gled förbi är det väl inte konstigt att två helgdagar försvinner ännu snabbare.

I torsdags blev vi bjudna på lasagne hemma hos mamma och pappa och ååh vad jag älskar lasagne, det är en maträtt jag skulle kunna äta nästan jämt! På fredagen gick vi återigen hem till mamma och pappa för den vanliga fredagstraditionen, pizza!

Igår, lördag så var det ju första deltävlingen av melodifestivalen och vad gjorde vi? Vi gick hem till mamma och pappa och tittade på den. Under dagen på lördagen funderade jag länge över att åka till xl-zoo i barkarby för att kaninerna behövde mer mat och jag hade fått ett presentkort där som jag tänkte köpte något till Gibbson för. Det slutade med att jag aldrig åkte och istället så åkte jag på söndagen.

Efter mycket tjat på Bruno följde han med mig, förlåt älskling men det är inge kul att åka ensam! Pappa och jag pratade om snön och tassar och då berättade pappa att han sett en spray man sprayar på tassarna så att snön inte fastnar, det lät ju jättebra tänkte jag!

När vi gick ut från xl-zoo för att gå till barkarby station hade jag köpt ett vintertäcke till Gibbson eftersom han börjat frysa ibland när vi går ut, det blev ett brunt hurtta täcke. det ser ut som att framförallt Gibbson är sponsrad av Hurtta, egentligen allihopa med tanke på att Amanda också har ett hurtta täcke och jag har hurttas träningsväst. Koppel, selen och halsband är också Hurtta, man börjar fundera på att kanske fråga om man kan få något när man går runt som en vandrande reklampelare? Jag tycker Hurtta har riktigt bra grejer plus att de mesta ser snyggt ut också.

För att gå tillbaka till vad vi köpt så kom vi ut med ett vintertäcke som sagt, en ny matskål till Amanda, en ny flaska med laxolja, en påse med tuggben och även en sprayflaska med impregneringsbalsam. Antar att det var den flaskan pappa pratade om så nu ska vi se hur den fungerar. Har påbörjat impregneringen som ska göras varje gång man går ut och varje gång man kommer in första dagarna för att sedan göra det mindre sällan. Det ska återfukta tassarna också vilket är bra eftersom Gibbsons tassar börjar bli lite torra, Amandas är jättefina men hon går just nu lite kortare promenader ibland.

Hon fryser jättemycket lilla Amanda, hon börjar frysa ganska snabbt och klarar verkligen inte av att stå stilla, inte ens en kort stund även fast hon har vintertäcke på sig. När vi var och handlade på arken zoo förut kollade vi på en overall till henne men på grund av hennes kroppsbyggnad är det svårt att hitta en som passar. Men nu har jag beställt en vinteroverall till henne från en grupp på fb som skräddarsyr hundkläder efter mått. Så nu väntar vi med spänning på paketet och hoppas att Amanda snart kan känna sig bekväm ute i kylan igen!

Nu ska jag gå ut och mata mina kaniner som säkert är hungriga och törstiga vid det här laget. Imorgon börjar en ny vecka men den får vänta till imorgon, nu ska jag gå och lägga mig.



Fredag 3 Februari

Nu är det helg igen, jag tycker att den här veckan har flugit förbi väldigt fort. Jag längtar dock till nästa vecka, närmare bestämt längtar jag till onsdag för att då ska jag och Gibbson på våran första kurs tillsammans! Det ska bli väldigt kul och förhoppningsvis lär vi oss en hel del, just nu känns det som att det bästa med den kursen är att vi kommer lära oss att man inte alltid behöver hälsa och leka med alla andra hundar man träffar för det är just vad Gibbson tror just nu.

Imorgon startar melodifestivalen igen och jag vet att det finns många som avskyr det programmet men hur dåliga artister det än må vara ibland är det en tradition att titta på det, i alla fall för mig. Ibland överaskar de dessutom med riktigt bra artister och låtar till exempel som när the ark var med. Det gillade jag, me lika Ola!

Den här helgen blir nog en ganska lugn helg, jag skulle vilja komma iväg till XL-zoo i barkarby då jag fick ett presentkort där som jag vill använda plus att jag måste köpa mat till min små lurivga kaniner.

Annars ska jag väl passa på att vara ute i snön med min underbara Gibbson och vi ska väl träna lite lydnad också vilket känns som att det var ett tag sedan och det kan ju vara bra att få igång det där lite nu när man ska gå kurs. Lite fot, sitt, ligg och försöka bli bättre på sitt kvar och ligg kvar sen vill jag träna mer med apportblocket som Gibbson inte riktigt har förstått, vi är fortfarande på stadiet att han håller i det i någon sekund och jag lyckas säga loss precis innan han släpper det. Så vi ska väl försöka öva på att hålla det i munnen någon sekund längre.

Det är ju jättehärligt med den här snön som ligger nu och att det varit soligt ganska ofta de senaste dagarna men fy satan vad det är kallt. Jag har hellre -20 än -13, det är ju en helt annan kyla då.

Jag har träningsvärk på sidan av ryggen och lite i armarna och det är så himla skönt! Jag och Sanna körde zumba igår och det kändes så himla bra. Nästa gång tror jag att jag ska fylla några 0,5 l flaskor med vatten eller nåt så att armarna får lite mer träning.

Jag längtar till sommaren just nu, jag vill ha "sommarlov" och cykla till vattnet med Gibbson med korgen fylld med massa godsaker och stanna där på bryggan hela dagen och simma med Gibbson för att andra stunden ligga där och halvsova i solen.



RSS 2.0