Tisdag 31 Januari

Så var tisdagen för den här veckan över och sängen är nästa mål. Idag gick jag upp hyffsat tidigt för imorse hade vi studiegruppstid. Som vanligt är studiegruppen nästan det roligaste och jag är riktigt nöjd med mina nya kurskamrater! De verkar vara riktigt härliga tjejer!

När skoluppgiften var gjord blev det dags att göra sig iordning för arbetet och idag blev det lite stressigt, väl på jobbet var det full fart! Efter mellanmålet beslöt vi oss för att gå ut för både vi och barnen behövde det och man måste ju passa på så länge snön ligger vit och himlen är alldeles klarblå och solen skiner. När vi var ute lekte jag med barnen, först var jag ett monster som skulle äta upp de så jag klampa omkring och jagade de ett tag. När det började bli kämpigt att springa omkring böt vi riktning och gick på skattjakt och gömde skatter i snön.

Det tog något otroligt på min rygg att leka monster och klampa omkring, jag va jättetrött när det var dags att bege sig hem och hemma väntade tvättstugan. Jippi!

Fast innan tvättstugan tog jag ut hundarna på en promenad, det gjorde ont i ryggen men det är så skönt ändå att gå ut med hundarna när man kommer hem, under promenaden hinner man varva ner och byta till "hemma mode". Efter det åt vi middag och sen slockande jag i soffan en stund, oj vad det var skönt!

Tvättstugan kallade och under tiden torktumlades gick jag ut på en långpromenad med Gibbson, Amanda och mamma och Zaco. Det var jätteskönt men jag hade ingen lust alls att ställa mig och vika tvätt när jag kom hem men det var ju bara att sätta igång!

När vi var ute och gick sprang hundarna lösa en del och Gibbson kom jättebra båda gångerna vi mötte andra hundar, även om jag får leka lite så finner han i alla fall mig mer intressant vilket är skönt! Gibbson är den underbaraste hunden som finns i mina ögon och vi ska bli ett superbra ekipage som det så fint heter! Nästa vecka börjar vi på våran första kurs, det ska bli kul och spännande! Vi kan ju liksom bara bli bättre för man kan ju inte bli sämre av en kurs, någontng lär man sig alltid.

Nu ska jag ta en kopp té och gå och lägga mig, imorgon ska jag upp och jobba förmiddag som vanligt och efter jobbet är det seminarium.



Söndag 29 Januari


Vilken helg vi har haft! Vi pratade redan i fredags efter att jag slutade jobbet att den här helgen skulle gå fort, vilket den har gjort men så mycket vi har hunnit med och det har varit en sån där riktigt bra helg!

I fredags åkte vi till Brunos mor och far där vi lämnade Gibbson och Amanda för att sedan själva bege oss upp till vällingby centrum för att handla lite kläder och Bruno fick även välja en tidig födelsedagspresent och jag är supernöjd med hans val. En supersnygg baseball jacka blev det, så det fick han i födelsedagspresnt av mig. Jag köpte två par färgglada jeans. När vi var klara åkte vi tillbaka till R-M och Hasse där vi fick middag och fika. Vi som över och vaknade tidigt på lördag morgon av att Gibbson ville leka med Bowser. Ingen sovmorgon där inte!

Vi åkte och handlade på coop och sedan fick vi skjuts ut till bro av Hasse och så städade vi lite och sedan gick jag, Gibbson och Amanda iväg för att möta Terese och Midas vid tåget. De fick ett trevligt välkomnande av Amanda i form av en harrang av utskällningar men sen gick det bra. Vi gick hem och tog det lugnt, kollade på tv och sen var vi alla så hungriga så då blev det middag! Hemmagjorda hamburgare! Vi gick sedan ut med hundarna och då gick vi hem till mamma och pappa där alla hundarna fick leka, Annika kom även förbi med Norton så det vart rena hundrastgården! När vi kom tillbaka blev det ostbriska med melon och skinka som vi avnjöt tillsammans med god dricka och en film. Bruno gick och la sig hyffsat tidigt eftersom han skulle iväg med grabbarna på match dagen efter men jag och Terese satt uppe ett bra tag in på småtimmarna och pratade om allt mellan himmel och jord! Jag kan säga att när jag la ner huvudet på kudden og det inte lång tid innan jag somnade!

Idag blev Terese väckt av våran härliga dunderklump Gibbson och vi gick hem till mamma och pappa igen för att byta hund, Amanda fick stanna hemma i värmen medan Zaco fick följa med till hundöarna! Jag är väldigt glad över hur bra det gick för Gibbson på bussarna. Ingen spya på hela vägen, han dregglade inte ens! Skönt för honom! När vi kom fram var himlen klarblå och solen sken helt underbart och det var massor med folk och hundar där! Vi var där i ungefär tre timmar tror jag, vilket var alldeles lagom. Jag blir så himla glad varje gång vi varit på hundöarna för att där känns det som att vi får ett kvitto på all inkallning vi övat på med Gibbson och jag tycker han är så duktig! Min guldklimp! Jag hade med mig kameran och tog jättemycket bilder, det blev väl ungefär 200 bilder.. När vi väl kom hem igen beställde vi pizza och sen slocknade jag och hundarna!

Nu har vi varit ute på sista promenaden och nu ska nog lilla familjen Stenqvist/Brodén gå och lägga sig! Go'natt och sov så gott!



Onsdag 25 Januari


Så var det onsdag och imorgon är det dags för första seminariet på den här kursen så det ska bli spännande att se vad de har att erbjuda. Än så länge känn det lite som en repris på kursen jag precis avslutat men det kan ju bero på att båda kurserna handlar om svenska.

Idag jobbade jag förmiddag men usch så svårt jag hade att komma upp idag, jag ville bara fortsätta sova! Jag klädde på mig mjukiskläder idag, på grund av att efter att vi ätit frukost med barnen och de fått leka en stund bar det av ut till den vita snön och iväg till backen med pulkor och hjälmar! Det var jättekul tyckte jag som satt där och körde iväg alla barnen ner för backen, det fanns inte riktigt tiden att åka med men när vi skulle gå tillbaka till förskolan så fick jag åka med sista barnet ner, det var jättekul!

När vi gick hem ifrån pulkabacken så gick vi förbi några hus och på baksidan av ett ser jag min cykel, eller det ser i alla fall väldigt mycket ut som min cykel så jag stannar till tittar lite extra, det serut som min, likadant lås och så vidare. När jag slutar så möter Bruno mig och vi går tillbaka och tittar på cykeln och Bruno tycker också det ser ut som min cykel. Medan vi går runt för att knacka på och kolla om någon är hemma så berättar jag att det satt en hundskylt på dörren, Bruno säger då "tänk om det är Sara som bor där, hon har ju hund, tänk vad lustigt det skulle vara" när vi kommer fram ser vi att det är en schäfer på bilden och Bruno säger att Sara har en schäfer men vi skrattar lite åt det men jag ber honom kolla upp vad hon har för adress. Medans går jag fram och knackar på och det skäller och precis när jag tror att ingen ska öppna hör jag hur det klickar till i låset och ut tittar Sara! Haha, det är ju helt sanslöst att det är just de som har tagit hand om min cykel!

Hon berättar att de tänkt anmäla den till polisen men att så mycket kommit ivägen, vi går runt till baksidan och hon rullar ut min cykel och bakom henne knatar världens sötaste lilla hundvalp! En liten lurvig boll!

Det är så att Sara är första tränare och Bruno är ju andra tränare. Så Sara är alltså min lillebrorsas tränare, vilken tur att det var just de, eller tur vet jag inte, jag kanske fått tillbaka den i alla fall men det var roligt att det var just de som hade tagit hand om min cykel!! Jag ska hitta på en fin tackpresent och jag är jätteglad över att jag fått tillbaka min fina cykel!

Resten av dagen spenderades framför datorn och föreläsningar och lite påhitt av frågor till morgondagens seminarie. Gibbson och jag har även ägnat oss åt en del sök nu på kvällen då hans energinivå toppade en stund här och han ville inte ta det lugnt. Efter en hel del sök och lite lydnad lugnade han ner sig och nu har han varit ute på en sista promenad och ligger däckad och sover som en stock.



Söndag 22 Januari


Idag känns sådär bra, jag har hunnit göra en hel del och kvällen är inte riktigt slut än..

Jag började med att gå ut med jyckarna och det hade snöat under natten och det var vitt ute, underbart! Tror till och med att det fortfarande snöade lite när vi kom ut. Ute hörde vi Sanna ropa på oss, de var ute och åkte pulka med barnen så vi stod och pratade ett tag. Texas är jätteduktig med Gibbson, han går fram och klappar jättefint och idag fick Gibbson en puss på ryggen av Texas! Så himla gulligt, det var ett sådant ögonblick man önskar att man hade filmat!

När vi kom tillbaka hem så bokade jag tid i tvättstugan, så när vi kom in fixade jag frukost till oss allihopa och efter det gick jag ut på baksidan och städade hos kaninerna och idag var det deras turdag! Jag gav de lite extra kärlek och klippte klorna på de och Speedo fick pälsen trimmad. Han är ju så långhårig så det blir massa tovor på honom som jag redde ut och klippte bort. Det finns några kvar men jag vill sluta när det går bra så att han slipper sprattla omkring och bli uppjagad. Men jag hann med mycket på honom, han är så mysig! Toph däremot är inte lika kelig men hon har kortare päls så hon får inga tovor så henne klippte jag bara klorna på, hon sprattlade lite men Bruno klarade av det bra.

Sen var det dags att tvätta och efter att vi slängt in tvätten i torktumlaren begav vi oss ut på ängarna för att möta mamma och pappa så att Gibbson fick leka lite Zaco. Jag bestämde mig för att pröva mina längdskidor som jag fick i födelsedagspresent, de behöver vallas för att det blev platåskidor. Jag hatar att inte kunna saker på en gång, men jag ska lära mig. Gibbson behövde inte dra någonting den här gången eftersom det var första gången för mig. Jag måste lära mig att åka innan Gibbson kan börja dra. Hundarna fick i alla fall leka och sedan försökte jag åka lite till på hemvägen och det gick lite bättre.

Vi hann sitta ner en stund när vi kom hem för sedan skulle husse ner till grabbarnas match och vi behövde handla så vi kom på den braiga idéen att låna Sannas barns pulka så att Gibbson kunde dra pulkan med varorna i hem. För jag tror inte jag hade klarat av Gibbson, Amanda och två matkassar hela vägen hem själv. Det gick jättebra! Eller Gibbson tyckte pulkan var dum ibland och lite läskig när han skulle vända sig om för att titta på den då den åkte mot honom och ibland så lät den lite konstigt. Men han var jätteduktig för det mesta och han fick mycket beröm när han drog fint och lugnt. Vi krockade med en lyktstolpe en gång så att grejerna åkte ur men vi hade inte köpt ägg så det var lugnt!

Nu är det dags för middag, focaccia med kyckling och cashewnötsröra!



Måndag 16 Januari


JAAAAAAA! Den borttappade mattetentan visade sig vara godkänd vilket betyder att min mattekurs nu är helt klar och godkänd och jag har bara två kurser kvar tills jag bli utbildad lärare! Det är svårt att tänka sig att jag kommer vara en utbildad lärare om ett år! Då har jag pluggat i tre och ett halvt år och de terminerna har bara flygit förbi! Jag längtar nu tills jag får lämna in min sluttenta i svenska som jag håller på med nu och med den blir den här svenska kursen också avklarad.

Dock är inte den här kursen den sista svenskan jag läser för hela nästa termin är svenska, så när jag är klar kommer jag gå ut med 60 poäng naturvetenskap och 45 poäng i svenska och det känns jättebra!

Nu när matten är klar känns det som att ett stort berg ramlade av mina axlar, inte en sten utan ärlig talat ett berg! Jag har nog aldrig gillat matte speciellt mycket och har i alla fall haft väldigt svårt med matte. För att klara av gymnasiematten fick jag extra hjälp och hade specielundervisning för att klara av matte B. Jag tyckte kursen vi läste nu på högskolan var jätteintressant när det handlade om pedagogik och didaktik runt matematiken men jag hade jättesvårt med räknandet och det kändes konstigt att jag skulle behöva klara det här själv utan en extra hjälp. Jag började fundera på om den här kursen stod mellan mig och min utbildning och om jag skulle kunna slutföra de här studierna. Nu känns det dock som att jag har bestigit världens största berg och jag är otroligt stolt över mig själv faktiskt!

Just nu: jag ska aldrig mer räkna matte på den nivån, aldrig igen!

För att gå vidare, jag gick ut med hundarna på promenad och ajg fick sällskap av Sanna som behövde komma ut och få lite friskluft. Vi sa först att det skulle bli en ganska kort promenad för jag hade egentligen ingen större lust men när vi väl var ute så var det skönt och vi var väl ute i ungefär en timme i alla fall. Gibbson var jätteduktig och jag tycker selet fungerar otroligt bra på honom eller så har han bara haft riktigt bra dagar på senaste tiden!

Det känns lite konstigt att han går bättre i selet när det egentligen var lite till för att han skulle ha det på sig när vi går ut och springer eller när snön kommer ska vi tolka vilket då betyder att han ska dra lite när han har det på sig vilket nu blir helt bakvänt eftersom han sköter sig bättre med det på än med hansbandet..

Eftersom det inte blev något nomesele nu då det var svårt att hitta rätt storlek plus att vi inte vet hur mycket Gibbson kommer växa så blev det ju ett vanligt hurtta y-sele, men när Gibbson fyller ett år har jag redan planerat vad han ska få i födelsedagspresent! Vi ska gå och prova ut ett nomesele på riktigt, gå till en fotobutik och beställa ett fint foto på Gibbson och få ut det på canvas och beställa ett fint halsband med Gibbsons namn på! Tur att han inte kan läsa det här för det skulle ju inte vara kul om han fick veta vad han ska få..

Nu ligger mina fyrbenta här bredvid och sover, Gibbson är så söt när han sover! Hans öron pekar ofta rakt upp när han sover, som en schäfers och han ser så förbannat söt ut då! Nu blir det en kopp té och sen sängen!



Söndag 15 Januari

På tisdag har vi varit utan internet i en vecka, bredbandsbolaget sa senast att det skulle vara lagat måndagkväll kl 20:00, troligt? Vi får väl se men jag kan ju säga som så att det här kunde ha inte hänt på ett sämre tillfälle än nu. Sitter just nu med två stycken hemtentor, eller ja den ena lämnade jag in idag för jag fick helgen på mig också av min lärare eftersom vi är utan internet. Nu har jag en sluttenta kvar och en restuppgift att göra, men det ska väl gå bra ändå. Jag får väl sitta hemma hos mamma och pappa och skriva den som jag gör nu.
Veckan har ju gått åt till jobb och skola, tränat lite har jag hunnit med också. Dock går det inte att springa just nu när det är snorhalt på gatorna överallt efter regnet som drog förbi förut som stelnade på en minut. Så nu ligger det ett islager överallt! Vi har varit ute och gått långpromenader och så var jag och simmade också. Det var otroligt skönt att simma, funderar på att köpa någon häfte eller något terminskort så att man kan gå och simma lite oftare.
Idag så gick jag upp och tog med mig hundarna ut på en promenad och det var otroligt skönt ute, solen sken men det var ändå kallt men torrt ute. Perfekt hundävder tycker jag. Det roliga är att när vi går förbi ett plank på morgonen lyser solen på oss så att våra skuggor hamnar på planket och då ser Amanda Gibbsons skugga på planket och skäller på den för att hon tror att det är en annan hund. Det ser så roligt ut men naturligtvis hade jag inte tagit med mobilen och kunde filma med.
När vi kom hem åt vi frukost sedan satte jag mig med tentan och skrev klart den och efter det fick Bruno läsa igenom den och sen slängde vi i oss lite lunch och efter det tog jag med mig Gibbson på en långpromenad. Vi gick ut på ängarna och gick vidare ut i skogen där vi struttade omkring ett bra tag och sedan ut på ängarna igen och vi höll på å strosa omkring i två timmar och det var jätteskönt! Gibbson hittade en massa stora nedfallna grenar som han promt skulle bära med sig och leka med, det såg så roligt ut. Han dansade omrking där med jaktlinan släpandes efter och med en stor gren i munnen som han halvt fick släpa för att de var så stora!
Nu är vi hemma hos mamma och pappa och ska käka middag, mums! Jag är jättehungrig nu efter att ha gått omrking i skogen bland mossa och stenar, ängarna är inte heller för enkla att ta sig över med allt högt gräs. Skönt har vi haft ändå!


Lördag 7 Januari


Oj vilken dag!! Jag sov jättedåligt inatt, antagligen för att jag undermedvetet låg och tänkte på hur det skulle gå på utställningen. När klockan ringde och det var dags att stiga upp var jag jättetrött men det var bara att ignorera det och ställa sig i duschen för att vakna till lite.

När jag hade kollat en extra gång så att allt var nerpackat så gick vi hem till mamma och pappa där vi lämnade Amanda och begav oss vidare till kistamässan. När vi kom dit började jag bli lite nervös men fortfarande var det en bra känsla sådär lite pirrigt och roligt. När vi väl kommer in så hittar vi någonstans att lägga alla grejer, det var inte jättebra ställe som de hade valt att ha utställningringen på. Det var inte jättegott om plats för alla hundburar plus att folk vill stå och titta på.

Det blir dags att gå och hämta startbevis och visa upp vaccinationskortet, längst bort inne i mässhallen fick vi gå och när vi kommer dit frågar de vad min hund heter och jag svarar såklart Gibbson och räcker fram vaccinationskortet och sedan plockar de fram vårat startbevis och nummerlapp och säger "välkomna, ni startar allra först". Vilken klump jag fick i halsen.. "Nej, men det här är första gången för oss" svarar jag och de lugnar mig med att vi kommer få hjälp av domarn och de kommer berätta vad vi ska göra. Haha, jag tyckte inte att det var så roligt med tanke på att jag inte ens hade varit och tittat på en utställning tidigare!

Jag blev jättenervös och ju mer tiden gick ju mer skakig blev jag! Strax innan de ropade upp oss så kände jag hur mina ben började skaka. Där skulle jag gå in med min busGibbson, jag som aldrig varit med tidigare, allra först, jättemycket folk står och tittar på och jag är väldigt nervös. När de ropade in mig gick jag fram och hälsade på domarn och ungefär där släpte det mesta. Hon kände på Gibbson och tittade på honom, på hans tänder och kropp sedan fick vi springa och efter det fick vi ställa upp framför domarna igen. Det tog lång tid innan de sa något och jag började undra om jag gjorde rätt och om jag hade missat att de sagt att jag kunde gå.

Tillslut fick jag ett diplom och en lila "snibb" som betyder att jag är välkommen tillbaka in i ringen med de andra. Jag hann pusta ut och tittade inte jättemycket på de andra hundarna och sen skulle vi allihopa in igen, och då gick alla i klassen in samtidigt och så fick vi springa ett varv igen och sedan valdes några hundar bort vilket betöd att vi skulle få rosette och när jag fattade det blev jag överlycklig! Jag var helt säker på att vi skulle hamna på femteplats då men när jag inte hörde vårat nummer blev jag ännu gladare! Sedan blev det vår tur, vi kom på 4:e plats! Det trodde jag verkligen inte!

Vi kom alltså hem med en fin stor grön rosettesom för 4:e plats och även en liten lila rosette som står för HP, hederspris.

Sting som är Gibbsons morfar gick i veteranklassen och gammelgubben är riktigt snygg, man kan inte tro att han är så gammal som han är. Han kammade såklart hem första pris, plus att han fick BOS (Best oposit sex) vilket betyder att han var bästa hanhund då det var en tik som vann best in show. Så man kan säga att Sting vann allt, han var i alla fall bästa hane! Så ni förstår vilken snygg morfar Gibbson har! Mamma Shakira gick också vidare i sin klass och slutade på en 4:e plats hon också! Precis som Gibbson! Shakira är så himla fin tycker jag, riktigt mysig och fin! Pappa Midas var jätteduktig! Han tyckte det var jättejobbigt att det smällde och slamrades överallt men han var ändå jätteduktig, tyvärr fick inte Midas någon placering men alla vet ju hur snygg han är ändå! Vi tyckte att han också skulle ha fått en pallplats, i våra ögon fick han det! Det är han värd när det var så jobbigt med allt ljud och så skötte han sig så bra som han gjorde! Gibbson hade även halvbror Charlie där som också var jättefin, jag kommer inte ihåg men jag har för mig att han också gick vidare och fick rosette men mitt minne sviker..

Men ni kan ju förstå vilka snygga familjemedlemmar Gibbson har!

   



Torsdag 5 Januari

Ledig idag också och det är så himla skönt, ibland ångrar jag lite att jag inte bara pluggar men när lönen kommer pengrar jag verkligen inte att jag jobbar också!

Nu sitter vi här i vardagsrummet och tittar på tv, eller jag tittar på tv och Gibbson ligger och sover på golvet medan Amanda ligger precis bredvid mig och snarkar. Husse är hos några vänner och sitter och laddar för en uppesittarkväll som heter duga. De ska kolla på hockeyn, Sverige-Ryssland inatt. Jag ville följa med men jag kommer aldrig klara av att vara uppe så länge och jag vill inte somna i någon annans soffa bland en massa andra plus att jag vill vara vaken när jag har hundarna med mig så de inte hittar på bus. Tråkigt att matchen ligger så sent men så får det bli.

Idag gick jag upp och klädde på mig, ringde och frågade pappa om vi skulle mötas med hundarna ute på ängarna men han hade redan varit ute med Zaco och tänkte sätta igång och sätta ihop Thimmys nya möbler så vi sa att vi kanske skulle höras senare. Jag gick ut med jyckarna och det var riktigt härligt ute, solen sken och det var kallt. En riktigt härlig morgonpromenad, sånna promenader vill jag ha fler av. När vi kom hem igen åt vi frukost och hamnade i soffan. Klockan tre gick jag och Sanna ut och sprnag en kort sväng och vi tog med oss Gibbson som bara älskar att springa med och strutta omkring runt oss. Han hittade en jättepinne som han sprang och slog oss på vaderna med.

Hemma igen och då ringde pappa och frågade om vi skulle mötas på ängen med hundarna och då hade vi ju precis kommit in och det hade hunnit bli ganska mörkt. Tråkigt! Jag tycker det är jättekul att gå ut och gå tillsammans. Gibbson och Zaco älskar ju varandra och de har så himla kul! Hoppade in i duschen sen och efter det när jag skulle börja med maten drog husse iväg. Så jag och hundarna åt middag och hamnade återigen i soffan och efter middagen somnade vi allihopa. När vi vaknade igen gick vi ut och gick igen.

När vi var ute på sista promenaden hamnade vi efter en dam och hennes hund, jättebra tänkte jag så istället för att vända av åt ett annat håll följde jag efter. Dock gick vi lagom långt bak så hon inte skulle tro att vi följde efter henne. Gibbson ville fram först men hajjade sedan att vi skulle gå där vi gick och han började slappna av och gick och nosade istället. Amanda var också duktig, hon såg hunden men skällde inte alls utan gick också fint. Tänk vad det känns bra när det går som det ska. Dock måste jag se riktigt rolig ut ibland när vi tex stannar för att plocka upp bajs eller nåt och Amanda väljer att gå ett varv runt mina ben och Gibbson vill gå iväg och lukta på nåt och där står jag intrasslad som bara den och försöker ställa allt till rätta och plocka upp bajs.

Men det synen bjuder jag på!

Imorgon ska Gibbson och jag ringträna lite inför lördagen, sen blir det nog en dusch också. Han är inte jättesmutsig så vi får se hur vi gör. Bortstas ska han i alla fall och kanske klippa lite klor men det är nästan mer träning än att det behövs. Klipper ju lite ganska ofta för att han ska känna sig lugnare med det och kolla öron och tänder. Min fina Gibbson, världens perfektaste hund i mina ögon!

såhär väl syns vi i mörkret, Gibbson har även ett lysande rött halsband men det syns inte på bilden.

Onsdag 4 Januari


Inatt var vi uppe länge och kollade på hockey, eller jag var uppe länge för att vara jag och Bruno var uppe väldigt länge även för att vara honom då han tittade på ryssland-kanada matchen också. Jag valde att bara titta på Sverige-Finland, den var ju spännande så att det räckte, plus att jag och hundarna var trötta efter den matchen så vi gick och la oss alla tre i sängen och väntade på att husse skulle kolla klart på den andra matchen.

Det blev tillslut morgon och jag gick ut med hundarna medan husse fick ligga kvar i sängen och sova lite till. Husse var nämligen snäll och tog ut hundarna på en liten kortis efter Sve-Fin matchen, så då fick han sovmorgon imorse som tack.

Jag har suttit mycket framför datorn idag men jag lyckades inte komma igång med hemtentan, mitt huvud har fortfarande jullov och är speciellt inställd på det eftersom jag är ledig från jobbet nu idag och imorgon. Plus att jag tänker mycket på hundutställningen vi ska vara med på nu till helgen. Det ska bli så spännande!

Vid tre gick vi hem till mamma och pappa för att låta Gibbson och Zaco leka lite, Amanda leker lite också men mest med mig. Hon fick världens glädjeryck och ruschade fram till en fotboll, precis bredvid den tvärnitade hon, luktade på den och struttade sedan där ifrån. Hon är för knasig den där tjejen, hon är så himla söt när hon väl sätter igång att busa, hon blir så ihoptryckt när hon springer att hon ser ut som en liten köttbulle som kommer rullande för benen går så snabbt att man knappt hinner se de!!

Vi tog varsin kopp kaffe när vi kom in för att värma oss och piggna till lite för det var riktigt mörkt ute och blåste rejält! Sen var det dags för Bruno och Thimmy att gå ner på innebandyträning, mamma och pappa åkte till ikea och jag stannade hemma med hundarna och Teddy. Fastnade på facebook och satt och läste massa trådar.

Det är helt otroligt vad folk kan snöa in på sina egna tankar och ideal och bara vägra att lyssna på vad andra har att säga. Till exempel undrar jag lite hur man tänker när man ställer frågan varför man köpte en blandrashund och hur man tänkte på ett forum där alla är blandrasägre och där många försöker att ge blandrasen ett bättre rykte. Det känns som att frågan bara ställs för att det tillslut ska utvecklas till munhugg och påhopp. Frågan ställs väldigt vänligt och de säger att de bara är nyfikna. Det är fler och fler som svarar och sedan öppnar den som ställt frågan munnen och genast får frågan en annan attityd och blir mer till varför köper ni blandras? Det borde inte ens få finnas, jag har bara en blandras för att någon inte kunde sköta sin och alla som köper en blandras frivilligt ser bara till att det blir fler genom att köpa de som finns. Usch så hemskt med blandraser, de har inte stamtavla och borde därför inte finnas till..

Jag blir så ledsen.. Många renrasfanatiker menar att man inte ska avla på blandraser för att man inte vet vad man får och med renraser vet man, för där kan man hålla koll på släktleden långt bak. Men bara för att man vet vad som finns bakåt betyder inte det att det automatiskt blir en bra hund, det kan ploppa upp sjukdomar som funnits med hela tiden och om en renrasig hamnar hos någon okunnig kan den hunden också bli en problemhund. Sen menar inte jag att det bara borde finnas blandraser absolut inte, det finns många oseriösa blandisägare också som bara avlar på utan att testa djuren för ärftliga sjukdomar och bryr sig inte om hunden är frisk eller inte. Det finns seriösa och oseriösa människor på båda sidor, jag gillar både renraser och blandraser och lika mycket. Jag tycker att en hund är en hund och det jag tycker är viktigast är att hundarna får det de behöver och har ett bra och lyckligt liv. Jag tycker även att om man ska avla oavsett renras eller blandis så ska man kolla upp och testa hundarna så mycket man kan, röntga, ögonlys kolla föräldrar/släkt och absolut inte avla på sjuka djur eller djur med dåliga höfter och djur som knappt kan andas ordentligt eller föda själva.

Jag är inte världens kunnigaste, jag har läst mycket och är intresserad och lär mig mer och mer för var dag genom att lyssna på andra hundägare och deras erfarenheter och läsa artiklar och böcker men en sak är säker. För mig är en hund en hund och lika underbar oavsett!

Det finns så många sånna diskussioner om vilket som är bra blandras eller renras, att man kan hålla på i evigheter men jag tycker om att skriva av mig ibland när jag har läst en massa en dag som gör mig olycklig.

Igår var jag och Gibbson ute och sprang, det gick jättebra men vi blev dyblöta! Ja just det, nyårsafton har det varit också, otroligt roligt blev det och jag vill tacka alla mina underbara vänner för att ni gjorde den kvällen så lyckad. Den hade aldrig varit så rolig om ni inte varit där! Jag och Sanna blev jätteglada för biljetterna vi fick också, tack så mycket för allt! Kalaset blev jättebra och alla var supersnygga i sina 20-talskläder! Även de två utan 20-talskläder.. Jag hade i alla fall väldigt kul, tack ni är underbara!

På lördag ska vi som sagt på utställning, vad roligt det skulle vara om vi fick en liten rosette, vilken födelsedags-present det skulle bli! Dock hoppas jag inte på någonting, jag vill bara att jag och Gibbson ska ta oss igenom momenten utan att göra något dumt! Då ska vi även träffa Gibbsons pappa Midas, mamma Shakira och morfar Sting och det ska bli jätteroligt! På söndag blir det kalas för mig igen, då fyller jag nämligen år på riktigt och släkten ska komma hit på lite fika. Nu ska nog jag ta en kopp té..



RSS 2.0